Zamówiłem, wyprosiłem i dzisiaj przyszły!!! Podzielę się zatem oceną po rozpakowaniu i pierwszymi fotkami.
Zatem... czy jest chemia? czy może "jesteście fajne, ale nie będzie między nami szczęśliwego związku"...

Chyba trochę u mnie to uzależnienie, ale od zawsze lubiłem buty, łażenie i... buty. Nie mogłem się opanować no i są. Rozpakowałem i pierwsze wrażenie to design. Nie umniejszając innym modelom to Prabos zrobił imo konkretny krok do przodu. Te buty wyglądają nowocześnie i po prostu mogą się podobać. To co widziałem na fotkach nie oddało faktycznego wyglądu tych butów. Są po prostu bardzo dobrze wykonane i wyglądają z jednej strony taktycznie, ale też nie uderzają po oczach tą taktycznością i z powodzeniem będą spełniały swoją rolę dla kogoś takiego jak ja czyli krótki wypad do lasu, do miasta, czy konkretna wycieczka. Nie powinienem może porównywać, ale to jest półka butów kontraktowych takich jak Danner, Belleville czy Rocky które mają robić robotę w terenie. Tu nie ma się czego obawiać... pierwsze wrażenie - na pewno zrobią!
Co jest jednak dla mnie zastanawiające i trudno będzie mi się do tego przyzwyczaić, to system sznurowania. Niestety wyciąganie wszystkich sznurówek mija się z celem, bo trzeba by je ponownie przekładać, ale tu system polega na pełnym luzowaniu do czego nie jestem przyzwyczajony. Poużywam to się wypowiem. Kolejna sprawa to marszczenie się materiału... hmmm (to chyba cordura), szczególnie mocno na zgięciach się marszczy bez zgiętego buta i tu pierwsze moje odczucie - tam będzie się przecierała. No to też zobaczymy
A teraz najważniejsze! Pierwsza przymiarka, sznurówki zaciągnięte, buty zawiązane, pierwsze parę kroków i mogę iść, iść, iść i iść

Czuję od razu wygodę i dobrze dopasowany but. Nic mi więcej nie potrzeba po rozpakowaniu i przymierzeniu. Jest chemia! Dzięki Prabos!
Niżej kilka fotek na szybko...

Buty Prabos - PHANTOM Sandstorm pierwsza przymiarka i c.d.n.