Witam. Ponieważ w internecie nie udało mi się znaleść zadnej opinii ,a kilka osob interesowało sie tymi wyrobami popularnymi podobno juz poza Polską ,postanowiłem zakupić i przetestować spiworek Aegismax.
Cena na aliexpresie zaleznie od kursu dolara ,koszt około 274zł. Kupowałem bezposrednio od producenta, roznic w cenie niemal nie ma ale na stronach roznych sklepów miałem wrazenie ze parametry do jednego wyrobu nieco odbiegają od siebie.
Paczka przyszła po prawie 4 tygodniach wiec dośc długo. Waga paczki 620g.

Chiński b lekki i tani spiwór puchowy AEGISMAX
Do spiworka dostajemy b dobrej jakosci woreczek z białego materiału bardzo przewiewny ze sciagaczem do przechowywania w stanie rozprezonym z wytloczoną nazwa producenta. B ładny. Nawet lepszy patent niż worek siatkowy cumulusa bo przynajmniej sie nie bedzie kurzył.

Spiwór w pokrowcu , po wyjęciu zostawiłem go na noc do rozprezenia. Woreczek ładny,materiał mega cieniutki cos w stylu pertexu opisany na metce jako iFlex 5500 20D i 5100 20D.
Wypełnienie puch 800 cu 230g. 95% Wymiary 180x78cm
Zakres temp podawany na metkach +8C lub 8do15C lub +8---+2
wymiary w pokrowcu 12x20m Waga 440g
Rzeczywista waga wykazała 423g
Pierwsze wrazenia b pozytywne, woreczek do przechowywania moze nawet nieco za duzy.
Szwy ładne, zamek, sciagacze, nie ma sie do czego przyczepić.

Oczywiscie mozemy podyskutować nad przeszyciami, ale przy tych temp do jakich ma byc dostosowany taka konstrukcja i brak kaptura może wystarczyć. Całośc jest wykonana w sposob minimalistyczny by max zmniejszyć wagę i objętość.Widać to np po mikro rzepie,czy b małym zamku rozpinanym do ok 75% długości spiwora.
Oczywiscie sa inne modele tej firmy z wiekszą zawartoscia puchu.
W najblizszym czasie go przetestuje i zobaczymy czy nadaje się do spania w podanych temp.