trwa ładowanie paska...
14-12-2017, 07:17:54 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:
 
   Forum   Regulamin Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Suszona wołowina  (Przeczytany 1530 razy)
0 użytkowników i 2 Gości przeglądają ten wątek.
zirkau
Opinii: (1)
Ekspert
*****
Offline Offline

wiadomości: 3379





Ignoruj
« : 11-11-2017, 14:39:20 »

Jaką polecacie, gdzie można kupić  a jakiej unikać?
Zapisane
mar_kow
Opinii: (2)
Zaawansowany użytkownik
****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Miejsce pobytu: Mazury/Bałkany
wiadomości: 347





Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 11-11-2017, 19:26:07 »

Najlepiej zrobić samemu, na początku nie wyjdzie ale i tak będzie smakować... Z kupnych najlepsza moim zdaniem Jack Link's. Smaków co niemiara, różne formy (cięta wzdłuż, płatki, mielona). Firma oczywiście zza oceanu ze 100-letnią tradycją, sklepy internetowe sprzedają, zdarza się w ekskluzywnych marketach. Wracając z każdej misji robiłem "mały" zapas z PX'u... Zawsze jak mam możliwość to kupuję.
Zapisane
ntech
Opinii: (0)
Nowy użytkownik
*
Offline Offline

wiadomości: 49




Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 13-12-2017, 12:33:38 »

Jaką polecacie, gdzie można kupić  a jakiej unikać?
ad1 Wolowa.
ad2 W miesnym na wage
ad3 Swinskiej podroby

Na powaznie. W miesnym kupujesz kilogram wolowiny b. kosci. Wkladasz do zamrazalnika. Na drugi dzien wyjmujesz i kroisz ZAMROZONE mieso w poprzek wlokien na ciensze lub grubsze platy. Ustawiasz piekarnik na 80 st. kladziesz na ruszt i suszysz 3-4 godz. Potem wrzucasz do plociennego woreczka i wieszasz w suchym przewiewnym miejscu na ok 1 tydz. W bloku moze byc przy kaloryferze.
Smacznego.
Zapisane
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do: