|
« Odpowiedz #30 : 24-04-2019, 09:57:08 » |
|
Oj tam... ostatnio to mi balon z winem wysadziło i trzeba było zbierać pianę. BHP zachowane i leci 
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #31 : 06-09-2019, 16:45:09 » |
|
Tak wiem dałem ciała i nie uważałem. Spieszyło mi się. Nie ważyłem i przepełniłem. A w sobotę było ciepło. Parę godzin w nagrzanym bagażniku, potem trochę leżenia na słoneczku i zagotowany 0,7l kubek wody.... Wzdęcie denka, zawór nie puścił nawet deka. tylko kubek podskoczył na dobre 20cm jak denko wybiło https://www.youtube.com/watch?v=B8JV_9RYSgU
|
Kurs przeżycia w rosyjskim specnazie jest tak surowy, że kto go przeżyje, już dalej żyć nie chce.
-Hi! I am looking for a job twoju mać!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #32 : 06-09-2019, 18:07:37 » |
|
Tak wiem dałem ciała
Ano dałeś.....z tym filmowaniem w pionie.
|
Trzy akordy darcie mordy - to jest właśnie punk.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #33 : 06-09-2019, 20:09:45 » |
|
Dyć ja po ratowalnictwie nie filmówce, kręcę jak umim 
|
Kurs przeżycia w rosyjskim specnazie jest tak surowy, że kto go przeżyje, już dalej żyć nie chce.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #34 : 01-01-2020, 13:42:22 » |
|
Tak wiem dałem ciała i nie uważałem. Spieszyło mi się. Nie ważyłem i przepełniłem.
Następnym razem warto pomyśleć - zawsze można nadmiar gazu upuścić jesli się przepełniło.
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #35 : 02-01-2020, 20:14:01 » |
|
Tiaa, a jak byś to stwierdził?
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #36 : 09-01-2020, 11:04:50 » |
|
Ciężko stwierdzić poziom gazu, ja najczęściej to wagowo (ważę pusty i po napełnieniu). Choć ostatnio sprawdzałem poziom po wyjęciu kartusza z lodówki (celowo włożony) i polewałem wodą z czajnika, dało zaobserwować się poziom gazu, ale niestety ciśnienie to niewiadoma.
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #37 : 09-01-2020, 16:09:47 » |
|
Volo, przecież jasno napisałem że mój błąd, bo z pośpiechu nie zważyłem po napełnieniu  A i z braciakiem zrobilimy sobie takie "kontenerki na kartusze. Znaczy z piankowej wykładziny ( ok 1cm grubości) i srebrnej taśmy zmajstrowałem pudełeczko do którego mieści się kartusz wraz z klikanym podgrzewaczem chemicznym. W ostatnią sobotę ( przy zamku Krzyżtopór było -1, wiatr i siąpił deszcz ze śniegiem) robiliśmy test na kartuszu napełnionym butanem. Podgrzewacz wrzucony około 15minut przed odpaleniem palników i nawet na butnie robiło się bez problemu.
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #38 : 09-01-2020, 16:10:24 » |
|
Dubel posta, Można Moda o skasowanie poprosić.
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #39 : 11-01-2020, 01:00:35 » |
|
Czołem. Czy zdarzyło Wam się w kartuszach colemana żeby zaworek hmm przemieścił się w dół? Używam BRS3000T, po jakimś czasie musiałem wrzucić do zaworka mikrokamyczek, żeby się otworzył i kuchenka dostała gazu. To samo przy ładowaniu z butli 11kg, przejściówka z ali nie ładuje mi 2 kartuszy (jednego po pierwszym wypróżnieniu, drugiego po drugim). Zastanawiam się, czy to od przegrzania czy tak już colemany mają i kupić z innej firmy
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #40 : 11-01-2020, 08:29:28 » |
|
Mam trzy puchy colemana. W 230gramowym występują problemy z zaworkiem. Czasami nie odbija i nie zamyka wypływu a czasami się nie otwiera do końca. 500 gramówki nie sprawiają żadnych problemów.
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #41 : 18-01-2020, 14:08:47 » |
|
Mam identczny problem, dwa kartusze 230g jeden colemana tez nie domkaja zaworki i po poslinieniu powoli robi się bańka na zaworku, w pokoju nie trzymałem bo czuć po jakims czasie... Kiedys wwaliłem jeden, teraz drugi... kupiłem ten mały 100g i zobaczymy czy tu bedzie problem...500g są dla mnie za duże. Jak ktos zna firme gdzie nie ma tego problemu proszę o podanie. Mam po prostu stare butle czerwone z gazem i szkoda wyzucić.
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #42 : 22-01-2020, 23:23:48 » |
|
Podłączam się pod pytanie, w kartuszach jakiej firmy nie mieliście problemów...przy doświadczeniu na kilku sztukach. A może ktoś z okolic Katowic ma zużyte sprawne, a nie bawi się w ładowanie...przygarnę 
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #43 : 02-02-2020, 21:16:50 » |
|
dokładnie te same problemy miałem. Fajnie jakby ktoś polecił jakąś sprawdzoną firmę. Skorzystamy wtedy wszyscy.
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #44 : 03-02-2020, 03:09:06 » |
|
Mi w tej chwili chodzi po głowie przesiadka na kartusze MAPP lub ponowne uruchomienie 0.5kg butli turystycznej. W końcu oba te pojemniki są fabrycznie przystosowane do ponownego napełniania. Tyle że masa większa.
|
|
|
|
|