Tak jak obiecałem kilka fotek

Wisport - Sparrow
Plecak pojemności 20L - wymiary 45cm dł x ok 34cm szer. x 20 cm gł. Materiał Cordura 500 ( ale nie wiem czy 500 D ? wydaje się, że tak) Waga ( z etykiety producenta 700 gram). Zamki YKK, klamry ITW NEXUS.

Wisport - Sparrow
Pierwsze wrażenie prosty plecak, po przyjrzeniu się ma kilka ciekawych elementów. Z przodu kieszeń głębokości 35cm łącznie z krawędzią górną, obszyta trzema rzędami taśm molle. U góry rzep. Dwa pasy kompensacyjne z przodu oraz po dwa po boku. Również po obu bocznych stronach są taśmy molle co ogólnie daje dość sporą możliwość rozbudowania zestawu.

Wisport - Sparrow
System nośny ACS - dziś cały dzień łaziłem z zakupami i faktycznie wygodny

na dnie są naszyte taśmy molle, oraz zostawione i miejsce na dodatkowe pasy np. przy montowaniu namiotu itd. Na plecach są już wszyte klamerki pod ewentualny pas biodrowy( tu fajnie, że producent przewidział taką możliwość) . Oczywiście jest pas piersiowy.

Wisport - Sparrow
Plecak posiada dwie komory, w głównej kieszeń i wyjście na camelbak oraz po przeciwnej stronie kieszeń siatkowa.

Wisport - Sparrow
Mniejsza komora zawiera organizer składający się ze zwykłej kieszeni oraz z naszytej siateczkowej zamykanej na zamek. W organizerze jest jeszcze dwa troki z pół kółkiem oraz karabińczykiem ( fajnie, że są dość długie, sięgają dna organizera, jak się zawiesi np. klucze to nic nie "dzwoni"

)
Ogólnie do organizera - jest prosty, ale nie oznacza to że nie jest funkcjonalny. Nie ma przegród na np. długopis ale dla mnie to nie jest najważniejsze, wydaje mi się na tą chwilę, że i tak będę musiał dokupić dodatkowy organizer np. max'a (na drobnicę)i na pewno jakąś kieszeń na bidon na lato (miwo?)
Podsumowując

Jakość wykonania za tą cenę 199 jest bardzo dobra, nie ma żadnych nie dorobionych ściegów czy sterczących nitek. Same materiały, waga, możliwość zainstalowania camelbak'a czy dodatkowych kieszeni wg mnie przemawiają za jego uniwersalnością jako edc, na rower czy na 1-2 dniowe wypady.
to tyle
( sorki za jakość fotek)