|
« Odpowiedz #15 : 10-06-2008, 15:58:03 » |
|
Pralka, program płukania i wirowania. Bez chemii. To wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 10-06-2008, 16:04:36 » |
|
Dobry proszek do kolorów, wtedy nawet barwy kamuflażu po są bardziej intensywne niż przed. A ogólnie to prać jak najrzadziej.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 10-06-2008, 19:53:51 » |
|
z proszkiem i pralką bym nie ryzykował bo może z tego kupa wyjść  A jak upierzemy ręcznie to nie będziemy mogli zwalić winy na pralkę  Pozdr Komanch
|
|
|
|
JS 2018 Team Poland Fuck Yeah!!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 10-06-2008, 19:56:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #19 : 10-06-2008, 20:29:25 » |
|
I tak wyjdzie kupa i tak. Tylko kwestia - kiedy? Ręczne pranie - trochę później, pralka i proszek do kolorów też ale nie koniecznie.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 10-06-2008, 21:27:38 » |
|
Ktoś pisał o Ludwiku ,nie radze kiedyś pod namiotem z braku proszku namoczyłem kilka podkoszulek .Rano wszystkie były w jednym paskudnym kolorku , niebieski diabli wzięli ,czarny wyblakł ,zielony stał sie zgniły . Co dziwne czerwona (zwykle bardzo słabo trzyma i farbuje ) odniosła najmniejsze straty . Dawno to było ,ale od tego czasu niczego w płynach do naczyń nie piorę ,na wszelki wypadek .
Zwykle kamuflaże piorę w automacie z połową dawki proszku i na "delikatnym" do 40 stopni . Producent twierdzi ,że to jak pranie ręczne ,ale i tak się spiera trochę .
|
|
|
|
POZDRAWIAM. Jeśli nie mam czegoś przy sobie ,to znaczy ,że nie jest do niczego potrzebne. "Przecieki z samej góry mam, Chłopaki, idzie potop!"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 10-06-2008, 21:46:25 » |
|
panowie! panie tu są?  co wy kombinujecie.. Biały Jeleń! szare mydło!! nic lepszego i bezpieczniejszego dla kolorów nie znajdziecie  praktykowane od dawna, szczególnie na mundurze harcerskim.. a jak ktoś chce koniecznie płatki mydlane to sobie może Jelenia postrugać 
|
|
|
|
SCOUT PRIDE!Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzeniaKNAKiŁKKK - Kelly Kettle KlanCZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 10-06-2008, 23:39:18 » |
|
no to biały jeleń za złotówkę (czy ile tam sobie liczą) tareczka od mamusi  tylko później jak kotleciki w bułce tartej robionej tą właśnie tareczką będą co najmniej  (bo umyć mi się tej tareczki nie będzie chciało  ah ta dzisiejsza okropna młodzież heh  )... ale nie odbiegając od tematu jak tym jelonkiem się upierze to kolory nie zejdą?
|
|
« Ostatnia zmiana: 10-06-2008, 23:43:57 wysłane przez boris »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 10-06-2008, 23:46:47 » |
|
panowie! panie tu są?  co wy kombinujecie.. Biały Jeleń! szare mydło!! nic lepszego i bezpieczniejszego dla kolorów nie znajdziecie  praktykowane od dawna, szczególnie na mundurze harcerskim.. a jak ktoś chce koniecznie płatki mydlane to sobie może Jelenia postrugać  prawda  i do kamuflazu i do membran
|
|
|
|
To nie ja robie bledy, to one Trantiputltemy
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 11-06-2008, 08:34:09 » |
|
od Jelonka nie schodzą.. testowane na woodlandzie, dpm, OG 107 i na membranach.. i jaka tarka! od czego masz nóż! Boris! 
|
|
|
|
SCOUT PRIDE!Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzeniaKNAKiŁKKK - Kelly Kettle KlanCZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 11-06-2008, 09:54:39 » |
|
sorry ostatnio mialem wstrząśnienie mózgu spowodowane bujaniem się nie po tym osiedlu co trzeba w dodatku bardzo chciało mi się chciało mi sie spać i nie kojarzyłem co robię. Wybaczcie miiiiii!!!!
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 04-04-2009, 02:20:43 » |
|
... juz wiem dlaczego w kraju, gdzie mundurowi nie są zbyt dobrze widziani, wszyscy dziwacznie na mnie spoglądają hehee  jak prać, żeby nie sprac? Jeszcze ze 3 pary spodni w szafie, ze dwie bluzy... no ale mam nawet dwie pary piaskowych (w tym jeansy) które wyglądają prawie jak cywilne, choć krój mają M65/BDU 
|
|
|
|
posurvivaliło Cię Pele ?
Dlatego lubię Tactical ..nie ma pierdolenia
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 04-04-2009, 14:03:22 » |
|
Co to za gatki Ci wiszą w pierwszym rzędzie, trzecie od prawej Hehe za chwile mnie zlinczujecie ze niewiedzę 
|
|
|
|
To nie ja robie bledy, to one Trantiputltemy
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 04-04-2009, 14:15:15 » |
|
ACU w kamuflażu Multicam od Proppera 
|
|
|
|
posurvivaliło Cię Pele ?
Dlatego lubię Tactical ..nie ma pierdolenia
|
|
|
 |
« Odpowiedz #29 : 04-04-2009, 17:50:16 » |
|
prawie jak camogrom 
|
|
|
|
"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka, przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
|
|
|
|