UWAGA ODKOPUJĘ

Hej, zaczynam się rozglądać za śpiworem a że się powoli kończy sezon to chyba dobry czas na to, aktualnie mam jakąś marketową mumie która jest za krótka i ogólnie badziewna.
Mam 184 i aktualnie ważę koło 100, niby chcę schudnąć ale wiadomo xD.
Temperatury na pewno powyżej jednocyfrowych, 3 sezonowy? Waga plecakowa.
Śpię głównie na brzuchu, ew czasem na boku więc rozmiar raczej dla ludzi co mają ze 2metry.
Wczoraj zamówiłem dmuchaną mate u chińczyka i raczej głównie na niej będę spał, ale też chciałbym popróbować z hamakiem (zapinanie od góry do dobry pomysł i dziura na łeb? co sądzicie o zintegrowanej moskitierze? czy lepiej liczyć na tą z namiotu/hamaka?).
Wypełnienie syntetyczne i coby szybko wysychał, myślałem o tym żeby w środku był z czegoś przypominającego bawełnę etc a nie to śliskie co się lepi do ciebie jak jesteś trochę mokry, tego typu konstrukcje wgl zdają egzamin?
Kolor ma być nieoczojebny i żeby było widać kleszcza bo trochę mi odpierdala jeśli chodzi o nie, więc czarne czy granatowe odpadają, najlepiej jakiś zielony/beżowy/brązowy.
Teraz budżet, nie wiem, zakładałem że 3 stówy starczą ale w takich pieniądzach to pewnie używany z demobilu czy coś.
Ile trzeba dać żeby był na lata i stosunek cena/jakość/waga był spoko.
wgl. jest sens patrzyć na używki/demobil etc. czy to będą jakieś wypierdziane szmaty nie trzymające parametrów?
np w army worldzie brytyjski śpiwór średni+lekki z moskitierą+worek 250zł wychodzi