|
« Odpowiedz #240 : 17-01-2007, 22:07:59 » |
|
powiedzcie tak na serio czy to sie czesto przydaje ?
Nie, ale gdyby miało sie przydać, a ja/Ty nie miałbym pod ręką "czegoś"? No przecież trauma na całe życie  Gadżeciarstwo, silnie skojarzone z nożoholizmem jest chorobą, choć zabawną w objawach (mniej w bilansach) ;-) Mój skład stabilny od dłuższego czasu: Ambush, Fenix L1T (chyba "T" ;-) ), Victor Spartan. Pracuję nad tym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #241 : 17-01-2007, 23:59:53 » |
|
mi starczy noz ew vic, portfel, kom, klucze i jakoś żyję... powiedzcie tak na serio czy to sie czesto przydaje ?
Ja mam klasyczny syndrom najważniejszej śruby w życiu boję się, że jeżeli nie wezmę multitula mogę napotkać tą najważniejszą śrubkę której nie będę miał czym odkręcić i nie uratuję Ziemi przed inwazją obcych ! .
|
|
|
|
|
|
Absynt - czy Antabus ? Oto jest PYTANIE !
|
|
|
 |
« Odpowiedz #242 : 18-01-2007, 07:14:35 » |
|
O kura domowa !!!,Demon nazwałeś moje schorzenie -dziękuję .(SNSŻ)
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM. Jeśli nie mam czegoś przy sobie ,to znaczy ,że nie jest do niczego potrzebne. "Przecieki z samej góry mam, Chłopaki, idzie potop!"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #243 : 18-01-2007, 08:11:05 » |
|
Mam to samo... staram się zawsze przy sobie mieć phillipsa dwójkę i torxy 6i8. i zawsze jest to za mało. Obawiam się, ze jest to choroba dziedziczna, bo mój ojciec, pomimo całkowitego braku taktyczności zawsze nosił scyzoryk Gerlacha, ze 2 latarki i... ze 30 długopisów... Jego torba "EDC" mogłaby zawstydzić nawet najgorszych chomików: 2 aparaty do mierzenia ciśnienia, dwa stetoskopy, tona papierów, z 5 różnych bloczków recept + [powyższe, + jakieś tony różnych lekarstw i cholera jedna wie co jeszcze. To wszystko w dużej, czarnej, skórzanej lekarskiej torbie. Dopóki nie skończyłem podstawówki, przeniesienie tej torby z samochodu do mieszkania stanowiło dla mnie nie lada wyzwanie. 10kg jak obszył.
Do mojego EDC niedługo dojdzie elektryczny wkrętak, zestaw precyzyjnych śrubokrętów i wzmacniacz słuchawkowy. Oprócz tego, co wpisałem wyżej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #244 : 18-01-2007, 10:19:57 » |
|
uhhhh a ja nosze nóż, zegarek, portfel, komórkę, pendrive, klucze. czuję się wyalienowany w tym topiku gadżeciarzy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #245 : 18-01-2007, 11:43:13 » |
|
Nie przejmuj się, ja w zestawie podstawowym plecakowym mam to, co Ty, tylko zegarka nie mam  A jak plecaka nie zabieram, to i pendrive-a i portfela nie mam, ani noża (no, chyba, że za nóż uznać ostrze w leathermanie squirt, który noszę w charakerze breloczka do kluczy). Ale syndrom ze śrubą i inwazją obcych jest ciekawy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #246 : 18-01-2007, 12:06:12 » |
|
kali, tez tak mam. nóż (noże), zegarek, komorka, portfel (+ swiss card), klucze od auta (+ mala latarka photona) i klucze od bazy (+ swisstech micro-plus). i mi tego za duzo  . najchetniej zrezygnowalbym z portfela i kluczy, ale to pewnie z 10 lat bede musial jeszcze poczekac.
|
|
|
|
|
|
Uwolnić NOŻE [Hakas]
variatio delectat
|
|
|
 |
« Odpowiedz #247 : 18-01-2007, 12:22:02 » |
|
gdzie wy to upychacie ?? po kieszeniach ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #248 : 18-01-2007, 12:25:01 » |
|
W cargo ,na pasku, po kieszeniach i zaczepione pod pachą o kamizelkę  . Człowiek jest bardziej pojemny od wielbłąda 8D 8D 8D
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM. Jeśli nie mam czegoś przy sobie ,to znaczy ,że nie jest do niczego potrzebne. "Przecieki z samej góry mam, Chłopaki, idzie potop!"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #249 : 18-01-2007, 12:29:53 » |
|
ja niestety po kieszeniach, dlatego lato ma u mnie poważne minusy  , nie ma to jak kurtka heh . nic nie nosze na pasku, bo bardzo nie lubie. niby kobiety mają plusy, ze mogą poupychać do torebki, ale z drugiej strony to sobie takie ciągłe "użeranie" z torebką też nieciekawie wyobrażam. a ile razy bym ją gdzieś zostawił, zapodział... ... i zaczepione pod pachą o kamizelkę  . Człowiek jest bardziej pojemny od wielbłąda 8D 8D 8D ja chce to zobaczyć !!  a co tak nosisz ? bo klucze to chyba za bardzo brzęczą.
|
|
|
|
|
|
Uwolnić NOŻE [Hakas]
variatio delectat
|
|
|
 |
« Odpowiedz #250 : 18-01-2007, 12:32:30 » |
|
Prawie wszystko w M1 tylko folder w kieszeni spodni i klucze (samochód, dom, praca) w kieszeni kurtki.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam rotpin
|
|
|
 |
« Odpowiedz #251 : 18-01-2007, 12:33:24 » |
|
zdarza sie wam gubic te wszystkie pierdoły ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #252 : 18-01-2007, 12:36:04 » |
|
Kmicic, Zwykle , duży folrer z pewnym i mocnym klipsem . Najczęściej DSa . Kaligula ,Samael (i pewnie ktoś na zlocie też zauważył) widzieli,że jest to bardzo wygodny i szybki sposób przenoszenia noża . El Karo - nie gubię ,ale czesto zapominam ,że coś mam i przypomina mi się jak już użyję czegoś innego  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #253 : 18-01-2007, 13:45:19 » |
|
o i wychodzi przydatność wielu rzeczy które nosicie do roznych czynnosci, ktore da sie zrobic czyms innym np. nozem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #254 : 18-01-2007, 13:52:49 » |
|
o i wychodzi przydatność wielu rzeczy które nosicie do roznych czynnosci, ktore da sie zrobic czyms innym np. nozem  Gadaj zdrów i módl się by w razie jakiejś katastrofy ,był z Tobą jakiś gadżeciaż .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|