Opłacony w poprzedni wtorek , dzisiaj dotarł.
Standardowy kosztuje zdaje się 100 zł , ja za swój dałem 140 zł.
Zmiany to dodatkowe kieszenie na ramionach + na jednej z nich velcro.
Kaptur z możliwością odpięcia.
"Wywietrzniki" pod pachami.
Zmiana kształtu dolnych kieszeni - w oryginale są takie łukowate a tutaj proste (coś jak w angielskiej fleece jacket).
Dodatkowe kieszenie od wewnątrz z poliestru.
Wykonanie całkiem , całkiem - nie ma się do czego przyczepic.
Termika - na razie ciężko coś powiedziec. Mam go od paru godzin , w dodatku wcześniej chodziłem w polarze z takim "miśkiem" od spodu.
I teraz czepiamy się:
Wreszcie mam na czym nosic naszywkę (Bacznośc!) TACTICAL.PL (Spocznij). LOL. Super. Szkoda że z napisem w pionie - tak jakoś to velcro przyszyli

Dodatkowe kieszenie z poliestru. Zamawiałem
wewnątrz dolnych kieszeni (i miały byc wielkości tak na paczkę chusteczek/scyzoryk etc.) - dostałem jakieś worki naszyte wewnątrz kurtki

Kołnierz - no tutaj w sumie moja wina mogłem przewidziec problem na podstawie wcześniejszych doświadczeń. Kołnierz jest ciasny. Jak ktoś ma grubą szyję powinien to uwzględnic przy zamówieniu.
Obszycia na łokciach powinny byc szersze o te 1,5 cm do góry (foto) Przy zgiętych rękach jakoś tak się układają że już , już i łokiec będzie się opierał na dzianinie a nie poliestrze.
Wieszak to jakaś mała , skręcająca się tasiemka ukryta pod metką. Nie budzi zaufania.
O co biega z prążkami na materiale ? Lekko widoczne na zdjęciach. Mam się o to obrażac ? Czy to może oznaczac dzianinę gorszej jakości etc. Sam nie wiem.

Gdybanie:
Ach gdyby tak zastosowac poliestr i zamki pod kolor polaru - zielone.
Gdyby tak zastosowac jakaś dzianinę z "miśkiem" od wewnątrz. Lub od zewnątrz , coś a'la shag hoody.
Gdybym miał następne 140 zeta pewnie wziąłbym drugi czerwono-czarny.

Generalnie fajna bluza. Zadowolonym.

Wind Rose "Mistral" polar - zmodyfikowany.