trwa ładowanie paska...
05-02-2012, 11:18:41 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kalesony level II  (Przeczytany 7664 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
McBren
Opinii: (0)
Ekspert

Miejsce pobytu: Pomorze

Ignoruj
« : 06-09-2010, 13:32:59 »

Szukam grubych kalesonów (level II), jak na razie znalazłem coś takiego:
1. Helikon leve II,
2. http://allegro.pl/spodnie-polarowe-kalesony-wp-190-96-90-nowe-i1201288189.html
KALESONY ZIMOWE SPECJALNE
KOLOR KHAKI
wzór 516 MON
TERMOAKTYWNA ODZIEŻ, DZIĘKI  SPECJALNYM HIGROSKOPIJNYM WŁÓKNOM ODPROWADZA POT NA ZEWNĄTRZ CO ZAPEWNIA KOMFORT I CIEPŁO
choć nie wiem pod który level to liczyć?
3. http://allegro.pl/kalesony-polipyrynowe-us-army-i1217524976.html
kalesony polipyrynowe US Army

Interesuje mnie zwłaszcza pozycja nr 2 (kontrakt, cena, dostępność rozmiarów). Na drugim miejscu pozycja nr 1 (jakosć Helikona, cena i rzomiarówka OK).
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 06-09-2010, 13:38:31 »

Ja mam kalesony UA 3/4.
Nie znoszę tego typu rzeczy bo uwierają, przylegają, zero wygody.
A jednak tych się prawie nie czuje, a komfort noszenia zimą jest nieoceniony.
Dupa się nie poci w aucie, nie ograniczają ruchów, da się normalnie lać.

Co do polipro US, mnie okropnie gryzie koszulka, czasem jakaś zaczerwieniona skóra jest, nie wiem why.

Palowski
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: BB/Krk

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 06-09-2010, 14:43:30 »

polipropyleny są super! noszę je już trochę (of koz zimą, jesienią, wiosną) i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć!
na GFPoint (zimowy bieg na orientację) biegłem mając je pod spodniami ACU i komfort termiczny był idealny, nic się nie zapociłem ani nie obtarłem. bywały tez takie dni kiedy ubierając je rano (bo o 6:30 jak wskakiwałem na rowerek na uczelnię to zimno) po południu przy 15 stopniach nadal je nosiłem i prawie zapominałem... naprawdę według mojego doświadczenia działają dobrze! tyko uwaga: nosząc normalnie mundur M musiałem kupić kalesonki XL i dopiero w nich czułem się komfortowo... chociaż przypuszczam, że L też byłyby dobre. tak więc wniosek: działają dobrze, stosunek cena/jakość rewelacja, rozmiarówka ciut zaniżona.

----------------
Listening to: 10 - Spare Me The Details
petelicki
Opinii: (7)
Ekspert

Miejsce pobytu: Poznań

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 06-09-2010, 14:45:37 »

Ja mam te Helikona- level II. Bardzo ciepłe, oddychalność też daje rade. Co prawda nie używałem ich nigdy przy większym wysiłku fizycznym, więc nie wiem jak by się wtedy sprawdziły.  Na ebayu można czasami dostać oryginał z polartecu w podobnej cenie (tyle że po doliczeniu przesyłki już się robi mniej fajnie).
michal13031986
Opinii: (2)
Ekspert

Miejsce pobytu: Zamość

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 06-09-2010, 14:55:30 »

McBren: zobacz sobie może np.
http://www.stoor.pl/index.php?cPath=4_8
Nie są drogie
Lisu
Opinii: (7)
Aktywny użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 06-09-2010, 15:37:55 »

Zdecydowanie polipro US ! W takie cuda nigdy nie wierzyłem dopuki ich nie kupiłem. Działają rewelacyjnie, odprowadzanie potu oraz utrzymywanie ciepła jest bardzo dobre. Jedynie bluza jest przykrótka jak dla 180cm wzrostu (wyłażą mi z gaci,jakieś rzepy zastosuje,mowa o rozmiarze L).Ceny tego są naprawdę super w porównaniu do tego co otrzymujemy.
nih
Opinii: (2)
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 06-09-2010, 20:56:45 »

również przyłączam się do pochwał pod względem polipropylenowych kalesonów ECWCS, na allegro można tanio wyrwac nowe, a za taką niską cenę jak 30-50zł to kawał dobrego ciepłego ciucha, który bardzo dobrze radzi sobie z odprowadzaniem wilgoci. Lecz moim zdaniem  zdecydowanie najlepsze są kontraktowe kalesony ECWCS GEN III level 2. Użytkuje je już 2 lata i są po prostu fenomenalne, pod względem termiki i odprowadzania potu od ciała.
Podam przykład na drugiej cześci kompletu czyli bluzie. W zimę  2008 miałem na sobie bluze level 2, na podwórku była temp ja wiem gdzieś -5, na nią założoną miałem koszulkę z długim rękawem fruit of the loom, pomagałem koledze w przeprowadzce. Nosiliśmy meble i inne graty z 5-6godz nosząc je z domu do wozu, a potem z wozu do jego nowego mieszkania. Wysiłek był naprawdę duży, pociłem się jak nie wiem, ale cały pot został odprowadzony od ciała, ciała autentycznie było suche, a koszulka fruit of the loom mokra jak nie wiem ;-)

dead
PapaPablo
Opinii: (1)
Użytkownik
**

HOMO TACTICUS SEMPER PARATUS

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 06-09-2010, 21:18:32 »

polipropyleny są super! noszę je już trochę (of koz zimą, jesienią, wiosną) i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć!
na GFPoint (zimowy bieg na orientację) biegłem mając je pod spodniami ACU i komfort termiczny był idealny, nic się nie zapociłem ani nie obtarłem. bywały tez takie dni kiedy ubierając je rano (bo o 6:30 jak wskakiwałem na rowerek na uczelnię to zimno) po południu przy 15 stopniach nadal je nosiłem i prawie zapominałem... naprawdę według mojego doświadczenia działają dobrze! tyko uwaga: nosząc normalnie mundur M musiałem kupić kalesonki XL i dopiero w nich czułem się komfortowo... chociaż przypuszczam, że L też byłyby dobre. tak więc wniosek: działają dobrze, stosunek cena/jakość rewelacja, rozmiarówka ciut zaniżona.

----------------
Listening to: 10 - Spare Me The Details

A  miales cos jeszcze pod kalesonami (boxerki polartec ? ) czy tez latales komando ? Uśmiech No wlasnie, jak nosicie kalesony ? Na gole dupsko czy z majtkami ?  Duży uśmiech

lepiej prezentuje się na tylnim siedzeniu Land Rovera niż w szałasie ulepionym z niedźwiedziego gówna i sowich wypluwek -WYSZU

Wiem że dla wielu z Was to zabawa starych chujow w indian, ale żyjemy w niebezpiecznych czasach.  PELE  76

Wygląda jak rzyg   po groszku konserwowym z marchewką . TITT
Palowski
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 06-09-2010, 22:55:27 »

A  miales cos jeszcze pod kalesonami (boxerki polartec ? ) czy tez latales komando ? Uśmiech No wlasnie, jak nosicie kalesony ? Na gole dupsko czy z majtkami ?  Duży uśmiech

bokserki of koz. nie widzi mi się opcja kalesrajtki na goło, poza tym nie chciałbym zmieniać kalesonów tak często jak bielizny level O Mrugnięcie
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 06-09-2010, 22:58:46 »

Poliprop. mnie gryzie w plecy, a co dopiero w dupę.
Freak jestem Język

PapaPablo
Opinii: (1)
Użytkownik
**

HOMO TACTICUS SEMPER PARATUS

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 06-09-2010, 23:09:17 »

i nie macie odparzen ? jesli mam boxerki to pozniej mam ogien z dupy Uśmiech jak bym mial 6 miesiecy i kupe w pampersie = odparzenia 12 stopnia Uśmiech jesli biegam w kalesonach bez bielizny to jest ok.

delikatna pupe mam Uśmiech

pp

lepiej prezentuje się na tylnim siedzeniu Land Rovera niż w szałasie ulepionym z niedźwiedziego gówna i sowich wypluwek -WYSZU

Wiem że dla wielu z Was to zabawa starych chujow w indian, ale żyjemy w niebezpiecznych czasach.  PELE  76

Wygląda jak rzyg   po groszku konserwowym z marchewką . TITT
supelek
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 07-09-2010, 00:30:00 »

delikatna pupe mam Uśmiech

nie. poprostu zasypuj tylek i krocze maka kartoflana a bielizne pierz tylko szarym mydlem.
supelek
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 07-09-2010, 00:31:49 »

choć nie wiem pod który level to liczyć?

pod zaden. m65 + szelki + podpinka. wentylacja zrobi reszte.
Palowski
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : 07-09-2010, 11:55:59 »

wydaje się, że zestaw spodnie + kalesony jest bardziej użyteczny niż spodnie + podpinka dedykowana... bo kalesraje ubiorę pod każde spodnie!
McBren
Ekspert

Miejsce pobytu: Pomorze

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : 07-09-2010, 21:35:35 »

Ale dobrze, że przypomniałeś.
 Mam gdzieś Holenderską podpinkę do spodni, też pasuje pod M65. Musze tylko poszukać gdzie ją schowałem.

Co do kalesonów to ogólnie ich nie lubię, ale zima to zima. Jestem dość silnie owłosiony i po godzinie noszenia zaczyna mnie wszystko swędzieć. Zdecydowanie wolę spodnie polarowe (trochę luźniejsze), a na to windshirty.
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: