|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 06-09-2010, 13:38:31 » |
|
Ja mam kalesony UA 3/4. Nie znoszę tego typu rzeczy bo uwierają, przylegają, zero wygody. A jednak tych się prawie nie czuje, a komfort noszenia zimą jest nieoceniony. Dupa się nie poci w aucie, nie ograniczają ruchów, da się normalnie lać.
Co do polipro US, mnie okropnie gryzie koszulka, czasem jakaś zaczerwieniona skóra jest, nie wiem why.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 06-09-2010, 14:43:30 » |
|
polipropyleny są super! noszę je już trochę (of koz zimą, jesienią, wiosną) i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć! na GFPoint (zimowy bieg na orientację) biegłem mając je pod spodniami ACU i komfort termiczny był idealny, nic się nie zapociłem ani nie obtarłem. bywały tez takie dni kiedy ubierając je rano (bo o 6:30 jak wskakiwałem na rowerek na uczelnię to zimno) po południu przy 15 stopniach nadal je nosiłem i prawie zapominałem... naprawdę według mojego doświadczenia działają dobrze! tyko uwaga: nosząc normalnie mundur M musiałem kupić kalesonki XL i dopiero w nich czułem się komfortowo... chociaż przypuszczam, że L też byłyby dobre. tak więc wniosek: działają dobrze, stosunek cena/jakość rewelacja, rozmiarówka ciut zaniżona. ---------------- Listening to: 10 - Spare Me The Details
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 06-09-2010, 14:45:37 » |
|
Ja mam te Helikona- level II. Bardzo ciepłe, oddychalność też daje rade. Co prawda nie używałem ich nigdy przy większym wysiłku fizycznym, więc nie wiem jak by się wtedy sprawdziły. Na ebayu można czasami dostać oryginał z polartecu w podobnej cenie (tyle że po doliczeniu przesyłki już się robi mniej fajnie).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 06-09-2010, 15:37:55 » |
|
Zdecydowanie polipro US ! W takie cuda nigdy nie wierzyłem dopuki ich nie kupiłem. Działają rewelacyjnie, odprowadzanie potu oraz utrzymywanie ciepła jest bardzo dobre. Jedynie bluza jest przykrótka jak dla 180cm wzrostu (wyłażą mi z gaci,jakieś rzepy zastosuje,mowa o rozmiarze L).Ceny tego są naprawdę super w porównaniu do tego co otrzymujemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 06-09-2010, 20:56:45 » |
|
również przyłączam się do pochwał pod względem polipropylenowych kalesonów ECWCS, na allegro można tanio wyrwac nowe, a za taką niską cenę jak 30-50zł to kawał dobrego ciepłego ciucha, który bardzo dobrze radzi sobie z odprowadzaniem wilgoci. Lecz moim zdaniem zdecydowanie najlepsze są kontraktowe kalesony ECWCS GEN III level 2. Użytkuje je już 2 lata i są po prostu fenomenalne, pod względem termiki i odprowadzania potu od ciała. Podam przykład na drugiej cześci kompletu czyli bluzie. W zimę 2008 miałem na sobie bluze level 2, na podwórku była temp ja wiem gdzieś -5, na nią założoną miałem koszulkę z długim rękawem fruit of the loom, pomagałem koledze w przeprowadzce. Nosiliśmy meble i inne graty z 5-6godz nosząc je z domu do wozu, a potem z wozu do jego nowego mieszkania. Wysiłek był naprawdę duży, pociłem się jak nie wiem, ale cały pot został odprowadzony od ciała, ciała autentycznie było suche, a koszulka fruit of the loom mokra jak nie wiem ;-)
|
|
|
|
|
|
dead
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 06-09-2010, 21:18:32 » |
|
polipropyleny są super! noszę je już trochę (of koz zimą, jesienią, wiosną) i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć! na GFPoint (zimowy bieg na orientację) biegłem mając je pod spodniami ACU i komfort termiczny był idealny, nic się nie zapociłem ani nie obtarłem. bywały tez takie dni kiedy ubierając je rano (bo o 6:30 jak wskakiwałem na rowerek na uczelnię to zimno) po południu przy 15 stopniach nadal je nosiłem i prawie zapominałem... naprawdę według mojego doświadczenia działają dobrze! tyko uwaga: nosząc normalnie mundur M musiałem kupić kalesonki XL i dopiero w nich czułem się komfortowo... chociaż przypuszczam, że L też byłyby dobre. tak więc wniosek: działają dobrze, stosunek cena/jakość rewelacja, rozmiarówka ciut zaniżona. ---------------- Listening to: 10 - Spare Me The DetailsA miales cos jeszcze pod kalesonami (boxerki polartec ? ) czy tez latales komando ?  No wlasnie, jak nosicie kalesony ? Na gole dupsko czy z majtkami ? 
|
|
|
|
|
|
lepiej prezentuje się na tylnim siedzeniu Land Rovera niż w szałasie ulepionym z niedźwiedziego gówna i sowich wypluwek -WYSZU
Wiem że dla wielu z Was to zabawa starych chujow w indian, ale żyjemy w niebezpiecznych czasach. PELE 76
Wygląda jak rzyg po groszku konserwowym z marchewką . TITT
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 06-09-2010, 22:55:27 » |
|
A miales cos jeszcze pod kalesonami (boxerki polartec ? ) czy tez latales komando ?  No wlasnie, jak nosicie kalesony ? Na gole dupsko czy z majtkami ?  bokserki of koz. nie widzi mi się opcja kalesrajtki na goło, poza tym nie chciałbym zmieniać kalesonów tak często jak bielizny level O 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 06-09-2010, 22:58:46 » |
|
Poliprop. mnie gryzie w plecy, a co dopiero w dupę. Freak jestem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 06-09-2010, 23:09:17 » |
|
i nie macie odparzen ? jesli mam boxerki to pozniej mam ogien z dupy  jak bym mial 6 miesiecy i kupe w pampersie = odparzenia 12 stopnia  jesli biegam w kalesonach bez bielizny to jest ok. delikatna pupe mam  pp
|
|
|
|
|
|
lepiej prezentuje się na tylnim siedzeniu Land Rovera niż w szałasie ulepionym z niedźwiedziego gówna i sowich wypluwek -WYSZU
Wiem że dla wielu z Was to zabawa starych chujow w indian, ale żyjemy w niebezpiecznych czasach. PELE 76
Wygląda jak rzyg po groszku konserwowym z marchewką . TITT
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 07-09-2010, 00:30:00 » |
|
delikatna pupe mam  nie. poprostu zasypuj tylek i krocze maka kartoflana a bielizne pierz tylko szarym mydlem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 07-09-2010, 00:31:49 » |
|
choć nie wiem pod który level to liczyć?
pod zaden. m65 + szelki + podpinka. wentylacja zrobi reszte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 07-09-2010, 11:55:59 » |
|
pod zaden. m65 + szelki + podpinka. wentylacja zrobi reszte.
wydaje się, że zestaw spodnie + kalesony jest bardziej użyteczny niż spodnie + podpinka dedykowana... bo kalesraje ubiorę pod każde spodnie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 07-09-2010, 21:35:35 » |
|
pod zaden. m65 + szelki + podpinka. wentylacja zrobi reszte. Ale dobrze, że przypomniałeś. Mam gdzieś Holenderską podpinkę do spodni, też pasuje pod M65. Musze tylko poszukać gdzie ją schowałem. Co do kalesonów to ogólnie ich nie lubię, ale zima to zima. Jestem dość silnie owłosiony i po godzinie noszenia zaczyna mnie wszystko swędzieć. Zdecydowanie wolę spodnie polarowe (trochę luźniejsze), a na to windshirty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|