|
« : 01-09-2010, 16:58:38 » |
|
Zaczyna troche piżdziec więc zaczynam sie rozglądac za jakims względnym polarem,budzet jak zwykle mam ograniczony więc cudów nie wymagam,priorytety-w miare taktyczny  czyli dobrze by bylo jakby wystepowal w czarnym kolorze (to raczej nie problem),mial wzmocnienia bynajmiej na łokciach i rzepa na morale patch'a i w miare cieplły,natomiast niekoniecznie z kapturem. W oko wpadł mi helikon liberty i model us czy cos tak(??). http://allegro.pl/polar-bluza-model-us-wzmacniany-helikon-m-od-ss-i1205599884.htmlhttp://allegro.pl/bluza-polar-liberty-helikon-rozm-l-nowosc-i1212531810.htmlJestem otwarty na inne propozycje,z tym ze do ok 150 zeta,jezeli bedzie cos troche ponad,to sie zastanowie jezeli bedzie warto.Pozatym prosilbym o opinie jak sie te helikony sprawuja po dłuzszym czasie,przeczytalem caly temat im poswiecony,ale niestety byly tam wypowiedzi po niezbyt dlugim czasie uzytkowania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
F4 yellow power 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 01-09-2010, 17:04:24 » |
|
Ja mam patriota jakieś pół roku, więc za wiele go nie nosiłem, ale ogólnie śmiem stwierdzić że jest ok, cieplutko, nie przemaka, wygodnie, nie niszczy się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 01-09-2010, 17:06:22 » |
|
Mam liberty i jestem z niego bardzo zadowolny (oczywiście biorąc pod uwagę jego cene...), używam go od prawie roku i nic się z nim nie dzieje. Jest jednak sporo użytkowników na forum narzekających na jego trwałość. Jeśli chodzi o model US to wydaje mi się że w tej cenie możesz już szukać oryginału (używanego), 100% lepszego od Helikona. Tak więc to już jest twój wybór czyli wolisz zaryzykować i mieć bardziej taktyczny i z wygodniejszym krojem (IMHO) Liberty czy kupić oryginał- lev 3 z lepszych materiałów, o lepszych parametrach i zdecydowanie trwalszy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 01-09-2010, 17:19:48 » |
|
moze zle szukam ale chyba na allegro go nie ma aktualnie,chyba ze chodzi o to: http://allegro.pl/polar-czarny-us-army-polartec-oryginalny-m-i1206752466.htmlPozatym najlepiej nowy,bo bede w tym latal miasto-szkola najczesciej.Liberty mi sie podoba,pozatym w razie czego mam maszyne do szycia i troche zdolnosci manualnych,ewentualnie krawcową w zasiegu wiec chyba liberty nie bedzie zlym wyjsciem.
|
|
|
|
|
|
F4 yellow power 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 01-09-2010, 17:50:47 » |
|
jaki cieply...Generalnie czytajac opinie to helikonowski polar 390 w liberty chyba jest az nad to.W ta zime przy -15 miałem koszulke,swetr i polar techniczny z jakims +/- 250-300g/m2 i wracajac z busa jakies 1,5 km niezle sie zgrzałem,fakt,sniegu bylo w pizdziec wiec troche sie czabylo nasiłowac,ale tez wial mocny wiatr.ogólnie jestem bardziej zimo niz ciepło lubny  PS:Francuski jakos mi sie nie podoba ;/
|
|
|
|
|
|
F4 yellow power 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 01-09-2010, 18:10:18 » |
|
Ja bym Helikona nie brał. Fakt, wygląda taktycznie i lansersko, ale ponoć termikę ma tragiczną(z wersją 390g jest PONOĆ lepiej). 150zł to jest w miarę mało, więc stawiałbym na ten polar US Army, który się tutaj pojawił. Polartec 300 to kawał porządnego polartecu  Nie wygląda zbyt taktycznie(bo z reguły nosi się go pod bluzą czy windshirtem), ale skoro maszyna nie ma dla ciebie tajemnic to se przyszyj rzepa na morale, a resztę taktycznego szpeju trzymaj w cargo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 01-09-2010, 18:22:00 » |
|
Termika liberty 390g jest w zupelnosci wystarczajaca zimą. Coś podobnego jak Thermal Pro od Polarteka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 01-09-2010, 18:25:36 » |
|
Nie zebym marudził,ale musi sie jakos prezentowac bo bede w tym glownie do szkoly latac,a ten us army wyglada jakby chodzic z kalesonami na wierzchu. Pozatym nie chce czegos zbyt cieplego,ogolnie jak nie schodzi ponizej -10 i nie ma silnego wiatru to ten dystans (1,5km + jakies 0,5 z pks do szkoly) pokonuje w grubszej bluzie i jest mi ciepło.Chyba zaryzykuje i wezne liberty,jak sie spruje to bedzie baza na customa PS:Ma ktos foto jak na zywo prezentuje sie czarny i coyote brown?
|
|
|
|
|
|
F4 yellow power 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 01-09-2010, 18:28:24 » |
|
No to marudzisz. Na zachcianki to se można pozwolić, kiedy się ma więcej niż 150zł  No ale twoja kasa - twój wybór. Obyś był zadowolony 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 01-09-2010, 18:51:19 » |
|
Mysle,ze bede.A jak z rozmiarami tych polarów?mam 170cm wzrost i klata ok 100-102cm,załapie sie to na rozmiar XS?
|
|
|
|
|
|
F4 yellow power 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 01-09-2010, 19:16:44 » |
|
Ja mam Helikona Liberty. jestem dość szczupły i przy 180 cm i szczupłej sylwetce załapałem sie na S'ke. B. dobry polar, sporo kieszeni, dość ciepły zatrzymuje nieźle wiatr, nieprzemaka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 01-09-2010, 21:13:52 » |
|
Pomierzylem bluze,która mi najlepiej lezy i porównując z wymiarami z rozmiarowki,S'ka wydaje sie byc w sam raz,w razie czego sie wymieni.
Polecilby ktos jakiś sprawdzony sklep/sprzedawce gdzie nie byłoby problemu z ewentualna wymina na inny rozmiar?
|
|
|
|
|
|
F4 yellow power 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 01-09-2010, 22:27:16 » |
|
Hmmm, jeszcze nikt nie wspomniał o pani Ani a allegro  mi służy drugi rok ciagany po lasach i ogniskach i dalej jest ok. Zastanów się nad tą alternatywą. Pytanie tylko czy ta osoba dalej szyje bo coś cicho ostatnio o niej. Za swój polar uszyty na miarę ze wzmocnieniami dałem coś koło 160pln.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 01-09-2010, 22:44:03 » |
|
A to mnie teraz zainteresowales,móglbys wrzucic foto twojego polaru?
|
|
|
|
|
|
F4 yellow power 
|
|
|
|