|
« : 23-08-2010, 07:51:59 » |
|
Mama pytanie , czy kieszeń Racoon, będzie pasować od Reindeera 55? Czy da się ją przypiąc, bez żadnego problemu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 23-08-2010, 11:02:39 » |
|
Na to pytanie najlepiej odpowie Ci producent, mam co prawda raccoona ale za to reindeera mi brakuje
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 23-08-2010, 14:07:31 » |
|
OK. Dzięki. Dzwonię do Wisportu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 23-08-2010, 15:25:04 » |
|
W Wisporcie powiedzieli, że pasują bez problemu. Dzieki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 23-08-2010, 15:44:57 » |
|
Czekaj czekaj ale po co Ci kieszenie od Raccoona jak są standardowo dołączane razem z Reindeerem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 23-08-2010, 18:19:40 » |
|
Te od racoona są dużo większe (9 litrów). Zastanawiam się czy do takiej kieszeni zmieszczę namiot (bez stelaża). 9 litrów to całkiem sporo. Poza tym może zwiększyć się uniwersalność plecak - pojawi się możliwość zwiększenia pojemności plecaka na dłuższe "wyprawy". Pytanie tylko czy skórka jest warta wyprawki - jedna kieszeń to 67 złotych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 23-08-2010, 19:24:52 » |
|
To nie lepiej zamiast tej kieszeni kupić jakiś zasobnik z palsami lub zamówić u kogoś konkretnie pod namiot  Podejrzewam że jakby się uparł to na pewno da się gdzieś przymocować dodatkową kieszeń w reinderze. 
|
|
|
|
|
|
"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 23-08-2010, 19:34:01 » |
|
To nie lepiej zamiast tej kieszeni kupić jakiś zasobnik z palsami lub zamówić u kogoś konkretnie pod namiot  Podejrzewam że jakby się uparł to na pewno da się gdzieś przymocować dodatkową kieszeń w reinderze.  Może i lepiej.  A le czy taniej? Jak już pisałem rozpatruję, po prostu różne możliwości. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 23-08-2010, 20:03:51 » |
|
Z największa kieszeń MIWO ma 4 litry ( http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,636/Uniwersalne-cargo-du-ze-bryzgoszczelne-pionowe). To ponad dwa razy mniej od Kieszeni Racoona (mniej więcej tyle samo ma kieszeń z Reindeera), a kosztuje 58 zł. Z tego co mówił mi facet z Wisporu, cała kieszeń od racoona jest obszyta Palsami (podobno także od spodu). Cenowo i objętościowa, kieszeń od racoona wydaje się lepszym wyborem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 23-08-2010, 20:05:21 » |
|
Ten chlebak ma nieco ponad 6 litrów, też trochę mało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 23-08-2010, 21:33:35 » |
|
Edytuj posty bo walisz jeden pod drugim. Wracając do kieszeni czy też zasobnika, radzę skontaktować się z Wisportem, może uszyją Ci coś pod wymiar namiotu. Ja uszyłem sobie u nich pokrowiec na samopompę bo ten standardowy dostępny na ich stronie był zdecydowanie za mały. Zresztą Wisport szyje nawet plecaki wedle projektu klienta więc raczej nie powinieneś mieć problemu z uszyciem zasobnika na namiot w kolorze twojego plecaka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 23-08-2010, 22:05:52 » |
|
... mam co prawda raccoona ale za to reindeera mi brakuje Masz Racoona z kieszeniami?. Jeśli tak, to możesz podać mi wymiary? Wysokość, szerokość i głębokość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 23-08-2010, 22:47:06 » |
|
Proszę bardzo, lista życzeń wyczerpana, drugi raz wyciągać go nie będę   Kieszeń RACCOON Edzia: Podałem Ci celowo mniejszą wysokość mierzoną z przodu kieszeni bo to ona z reguły ogranicza pakowność, tył jest z lekka dłuższy co widać zresztą na focie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 24-08-2010, 08:17:45 » |
|
Wielkie dzięki. 
|
|
|
|
|