|
« : 08-08-2010, 19:29:44 » |
|
W najnowszym numerze czasopisma " Broń i Amunicja" został zamieszczony artykuł " Innowacje w sztuce kamuflażu ". W nim znajduje się informacja na temat kamuflażu pikselowego opracowanego przez firmę "Arlen" z Warszawy , który został zaprezentowany na MSPO w 2009 roku.
Czy ktoś posiada zdjęcia tego kamuflażu lub/ i informacje gdzie można go nabyć ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 08-08-2010, 20:55:00 » |
|
Gdzieś się spotkałem z fotkami tego kamuflażu, ale nie jest to nic ciekawego. Chcieli wykorzystać ''boom'' na cyfrowe kamuflaże, ale mam nadzieję, że jeszcze długo Polska z takiego kamuflażu korzystać nie będzie. Kamuflaż ''Arlenu'' wygląda z tego co pamiętam, jak spikselizowana i wymieszana ''pantera'' tzn. wykorzystano te same kolory tyle tylko, że w pikselach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 08-08-2010, 21:20:54 » |
|
Nie pomyliło ci się z produktem " Andropolu " ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 08-08-2010, 22:58:05 » |
|
Możliwe 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 11-08-2010, 13:55:10 » |
|
Fotka jest w artykule ze Special-Ops pod tytułem "Targi czasu kryzysu". Numer z tamtego roku, chyba w ogóle pierwszy tej gazety. Mam w domu i jak bardzo chcesz to moge jakoś zeskanować, choć mundur jest nieciekawy. Spikselowana Pantera w kroju kwazi ACU. To prototyp i pewnie nie do kupienia:)
|
|
|
|
|
|
Dabyl blast i rokiet fjuel
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 11-08-2010, 14:03:36 » |
|
To prototyp i pewnie nie do kupienia:)
Coś mi sie kojarzy że pierwsze sztuki munduru z tego kamuflażu robiło Miwo ale które to już nie wiem.  Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi. A po za tym idzie gdzieś kupić taki materiał bo kolega kiedyś kupił kilka metrów. Tutaj w galerii Miwo Lubliniec widać (2 pierwsze zdjęcia) - http://www.miwo-military.pl/?p=10.5 O to chodzi ??
|
|
|
|
|
|
"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 11-08-2010, 14:22:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 11-08-2010, 14:29:40 » |
|
To nie to. W mundurze Arlenu piksele nie łączą się tak wyraźnie w wieksze obszary jak na tych fotach MIWO. Zblizone sa bardziej do UCP, czyli drobniejsze obszary. Wg mnie ten ze strony MIWO jest ładniejszy, choć nie wiem czy skuteczniejszy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 11-08-2010, 14:37:37 » |
|
Jestem pewien, że w czasopiśmie Special-Ops jest mowa o pikselowej Panterze firmy Arlen, juz na pierwszy rzut oka jest inna niż wspomniany MIWO. Jak dziś zdążę to wieczorem zapodam fotkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 11-08-2010, 17:05:05 » |
|
Miwo szyło z materiału firmy "FASTY" (mam taki mundurek).
|
|
|
|
|
|
I co ty wiesz o zabijaniu?
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 11-08-2010, 20:58:06 » |
|
oto fotka robiona komórką.
|
 Odp: Kamuflaż firmy "Arlen"
DSC00776.JPG (95.74 KB, 506x675 - wyświetlony 680 razy.)
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 11-08-2010, 22:09:41 » |
|
camo arlenu (znaczy to z fotki) wygląda całkiem oki, to miwowskie to po prostu spikselizowana pantera i za bardzo się zlewają te plamy ze sobą jak w pierwowzorze
|
|
|
|
|
|
(\_/)This is bunny (O.o)copy the bunny into your sig ( ><)help him achieve world domination
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 11-08-2010, 22:22:38 » |
|
Jestem podobnego zdania, tylko w wersji arlenowskiej strasznie dużo najjaśniejszego koloru. Stanowi na moje oko z jakiejś 50% całego kamo. Jestem ciekaw czy nie świeciłby w lesie.
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 11-08-2010, 22:52:15 » |
|
Popieram, za jasny. Gdyby zamienić ten jasny z z zielonym podejrzewam że byłby naprawdę fajny kamuflaż 
|
|
|
|
|
|
"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 12-08-2010, 09:25:02 » |
|
Całkowicie z jasnego bym nie rezygnował, dodałbym jeszcze jeden odcień zielonego który by zabrał 25% powierzchni tego jasnego i byłoby cacy.
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
|