trwa ładowanie paska...
05-02-2012, 10:27:44 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy ten pomysł na kamuflaż podobny do Ghile będzie dobry?  (Przeczytany 1256 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
tk2121
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« : 06-08-2010, 12:44:41 »

Tak jak w temacie. Mam pomysł, by zwykłe ubranie obkleić frendzelkową bibułą (Chichot), potem naczepić na to warstwę liści, następnie roślin, znowu liści i roślin. Potem posypać wszystko igłami ze świerku, które będą nasączone klejem. Wszystko by było zielone i lekko zmieszane z jesienną żółcią. Co to tym sądzicie?
aniol
Opinii: (2)
Ekspert

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 06-08-2010, 12:46:55 »

Bibuła? Ghille z papieru? Bad idea.

Seek & eXplore!
tk2121
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 06-08-2010, 12:53:32 »

Nie z papieru. Jako taka podstawka, by naczepiać na nią resztę elementów.
Koso
Ekspert

Miejsce pobytu: Toruń

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 06-08-2010, 12:56:54 »

Pomysł do kitu rozleci to to się przed założeniem Z politowaniem Po za tym użycie prawdziwej roślinności ... roślinnością to tylko uzupełniasz kamuflaż i tą która rośnie na terenie na którym działasz...
Nie z papieru. Jako taka podstawka, by naczepiać na nią resztę elementów.
Jeszcze głupsze... przecież do tego celu od zawsze używało się siatki maskującej... Co?

"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
tk2121
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 06-08-2010, 13:00:49 »

Więc poproszę o radę, jak to zrobić, by się nie rozleciało. Oczywiście nie musi to być jakieś superekstra, tylko do zwykłych strzelanek z kolegami. Wiec na początek użyję siatkę maskującą. Potem co nałożyć, takiego by też się nie rozleciało i dobrze się wtapiało w tło? Ja działać zacznę w lasku mieszanym, który zawiera w sobie drzewa iglaste jak i liściaste.
Koso
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 06-08-2010, 13:28:39 »

Trzeba było tak od razu Mrugnięcie Po pierwsze jest kupę opisów jak wykonać ghille i każdy jest dobry. Pierwszy z brzegu http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/ghillie_suit/77/. I jeszcze jedno zastanów sie czy ci naprawdę jest potrzebny taki kamuflaż... musisz się liczyć z tym że w żadne drzewa krzaki czy coś to z nim nie wejdziesz bo się rozleci... Według mnie ghilllie jest dobre ale tylko na otwarte przestrzenie. Osobiście uważam że lepiej jest po prostu do odpowiedniego terenu dopasować odpowiedni kamuflaż... W iglasty las np. flectran , w liściasty DPM, itp. najlepiej jest samemu popróbować...

"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
tk2121
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 06-08-2010, 14:11:10 »

Dziękuję bardzo Uśmiech Kamuflaż jest mi potrzebny tylko po ty, by trochę się pobawić z kolegami i pobawić się w snajpera. Replika, którą kupuję jest według opinii nawet niezłą snajpą, więc chcę ją wypróbować do snajperstwa, snajperstwa "ukrytego". Zresztą chcę się ukryć przed innymi Uśmiech Mam wokół domu sporo wolnych przestrzeni, zarośniętych, więc będzie dobrze Mrugnięcie

EDIT

Na podstawie tego spróbuję obszyć ubrania tą siatką i włóczką z odpowiednim kolorem, potem dodam elementy roślinne. Może będzie dobrze Chichot
Koso
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 06-08-2010, 15:10:30 »

Na podstawie tego spróbuję obszyć ubrania tą siatką i włóczką z odpowiednim kolorem, potem dodam elementy roślinne. Może będzie dobrze Chichot
Bardzo przydatne jest do szycie sznurka z regulatorem bądź jakieś okrągłej gumki żeby łatwiej i szybciej można było wpinać roślinność.

tk2121
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 06-08-2010, 15:49:48 »

Dobrze, dziękuję za radę. Roślinki miałem już izolacyjną mocować Chichot
crones
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: łódź

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 16-10-2010, 20:17:01 »

Jak chcesz zrobić sobie ghillie tanio tylko do strzelanek to zaopatrz się  w kilka motków włóczki (ja używam 4 kolorów). Potnij na 20 -30 cm odcinki. Weź po kilka odcinków z każdej (ilość zależy od Ciebie) zwiąż mocno sznurkiem po środku. Stworzy Ci się "frędzel" . Porób tych frędzli tyle ile potrzeba zmieniając co jakiś czas proporcje kolorów. Frędzle mocujesz do siatki (ale cięzko się poruszać) lub do kamizelki taktycznej (jak ja) , szelek oprządzenia. Frędze możesz sobie wymieniać w zalezności od terenu, chociaż jak zrobisz dobrego mixa to myslę, ze nie będzie potrzeby. Ja zrobiłem ghille "zwiadowcze" i wierz mi i zdarzało się ,że małomnie nie zdeptali Chichot.
 Teraz o cenach. W zależności od gęstości cena za włoczkę wyniesie cię jakieś 50-60zł plus sznurek (ja uzyłem pakowego za 2zł). Kamizelka i czapka (jesli robisz tez głowę) 10-40zł w zalezności od tego jak pokombinujesz. reasumując -za stówkę jesteś w stanie zrobić to  naprawdę efektownie.
Efekt poglądowo można obejrzeć na fotkach

DSC01495.JPG
Odp: Czy ten pomysł na kamuflaż podobny do Ghile będzie dobry?
* DSC01495.JPG (248.92 KB, 428x640 - wyświetlony 177 razy.)
DSC01830.JPG
* DSC01830.JPG (191.43 KB, 640x428 - wyświetlony 179 razy.)
DSC01853.JPG
* DSC01853.JPG (246.37 KB, 800x535 - wyświetlony 163 razy.)

nie ma sensu kłócić się ze ścianą , sciana zawsze wie swoje
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: