|
« : 30-07-2010, 12:02:45 » |
|
Szukam najlepszego jakościowo opatrunku osobistego. Czasem nie ma miejsca na cały pouch, czasem nie ma czasu. Za polski w dziękuję-testowałem, amerykański starego typu też do mnie nie przemawia. Może izraelskie EMSy albo Uriel?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 30-07-2010, 12:06:27 » |
|
A dlaczego polskie Ci nie pasują?
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 30-07-2010, 21:14:07 » |
|
A po co Ci opatrunek osobisty? Wrzuć do worka foliowego gazę jałową i rolkę bandaża, a następnie wyciśnij powietrze i zgrzej brzegi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 30-07-2010, 22:02:23 » |
|
Dlamnie opatrunek jest ok.. Bez pieprzeniea sie z gazą.. Ale kolega z kolei mówił, że przy poparzeniach z opatrunku sypie sie puch i przylega do rany a wsz[italu trza to wyczyscić... Ja do opatrunków nic nie mam.. Pozdrawiam Tymek
|
|
|
|
|
|
miej wyjebane a będzie ci dane !
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 04-08-2010, 18:01:08 » |
|
Kiedyś po jakimś treningu, pod polski op. dostała mi się ziemia, zaczęło się ślimaczyć i bolało  Ale sam sobie jestem winien i jak panienka na polski się obraziłem  Padło na taki, całkiem fajny, nie chcę testować...przynajmniej na sobie.  Opatrunek Osobisty
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 16-08-2010, 03:00:31 » |
|
Olaes Modular Bandage
|
|
|
|
|
|
I got 99 problems but Under Armour ain't one
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 24-10-2010, 22:15:14 » |
|
Olaes Modular Bandage
Zajebioza, widziałem ostatnio. W drodze izraelskie, mam nadzieję, że nie będą potrzebne. W ,,boju" bez stazy już będzie się ciężko i tak obejść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 25-10-2010, 00:00:36 » |
|
Zajebioza, widziałem ostatnio. W drodze izraelskie, mam nadzieję, że nie będą potrzebne. W ,,boju" bez stazy już będzie się ciężko i tak obejść.
mam od dawna. w stanach są smiesznie tanie. u nas śmiesznie drogie.... mowa o Olaes rzecz jasna. Warto zwrocic uwage, ze sa dwa rozmiary tych opatrunków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 25-10-2010, 03:50:33 » |
|
mam od dawna. w stanach są smiesznie tanie. u nas śmiesznie drogie.... mowa o Olaes rzecz jasna. Warto zwrocic uwage, ze sa dwa rozmiary tych opatrunków.
Kur... Po zamówieniu zauważyłem, że jest tańszy w USA od izraelskiego, choć cena tu nie ma takiego znaczenia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 25-10-2010, 13:29:03 » |
|
Wiesz, warto mieć dwa. Na cholere zużywać Olaesa, kiedy potrzebujesz zwykłego opatrunku? Olaes sprawdza się w bardzo wielu przypadkach, ale jest dedykowany do naprawde ciężkich przypadków, kiedy trzeba np ranę zapakować itp. Izraelski oczywiście też bedzie o wiele efektywniejszy od zwykłego - ale po prostu będziesz miał w apteczce opatrunki na dwie różne rzeczy.
Tak z ciekawości - kompletujesz apteczkę taktyczną czy zwykłą? Bo to w sumie spora różnica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 25-10-2010, 17:34:24 » |
|
Wiesz, warto mieć dwa. Na cholere zużywać Olaesa, kiedy potrzebujesz zwykłego opatrunku? Olaes sprawdza się w bardzo wielu przypadkach, ale jest dedykowany do naprawde ciężkich przypadków, kiedy trzeba np ranę zapakować itp. Izraelski oczywiście też bedzie o wiele efektywniejszy od zwykłego - ale po prostu będziesz miał w apteczce opatrunki na dwie różne rzeczy.
Tak z ciekawości - kompletujesz apteczkę taktyczną czy zwykłą? Bo to w sumie spora różnica.
Zgadza się lepiej mieć dwa opatrunki. Kompletuję apteczkę taktyczną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 25-10-2010, 18:02:21 » |
|
Zgadza się lepiej mieć dwa opatrunki. Kompletuję apteczkę taktyczną.
To nie zapomnij o HALO i ACSie. Mam nadzieję, ze mówię to dla potomnych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 25-10-2010, 18:31:14 » |
|
To nie zapomnij o HALO i ACSie. Mam nadzieję, ze mówię to dla potomnych  Luz...wiem, co ma tam być. Z innej beczki, miałeś Kapral do czynienia ze stazami treningowymi? Jak badania pokazują, trochę osób zmarło na polu walki, gdyż nie dociągnięto do końca stazy, gdyż na normalnej stazie na kumplu podczas treningu nikt na maxa tego nie robił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 22-11-2010, 21:07:58 » |
|
To nie zapomnij o HALO i ACSie. Mam nadzieję, ze mówię to dla potomnych  HALO? o czym mówicie ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 22-11-2010, 21:47:14 » |
|
|
|
|
|
|
|
"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
|
|
|
|