|
« : 25-07-2010, 23:34:17 » |
|
Berberys - czyli polak potrafi http://www.altair.com.pl/start-4652Ciekawe czy znajdą się klienci. Ale czy to nowość na runku? Czy może takie siatki już wcześniej powstawały? Proszę o zdjęcia i linki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 26-07-2010, 00:14:22 » |
|
Gośc w kombinezonie , pierwsze skojarzenie - BUKA z Muminków. 
|
|
|
|
|
|
Nie cierpię tzw. "FacHowcÓW". W zupełności wystarcza mi jak ktoś jest dobry w tym co robi.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 26-07-2010, 11:31:06 » |
|
"...i kombinezonem Berberys Soldier, przeznaczonym do maskowania indywidualnego żołnierzy" Hmmm... Nie widzi mi się, żeby zwykły żołdak popinał w ghillie. Chyba, że to tylko dla snajpera, a pewnie tak jest. Tylko wg. mnie ktoś dowalił nie sprecyzowany podpis do zdjecia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 26-07-2010, 13:32:50 » |
|
wygląda jak ścinki z wz93
|
|
|
|
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 26-07-2010, 13:53:25 » |
|
O ile tę siatkę po czterech flaszkach i po ciemnicy grudniowej mógłbym pomylić z liśmi berberysa, to ten kombinezon to wygląda jak z liści dębu-no ale nazwa już jest zajęta  .  Berberys fotka ze stronki ogrodowej drzewa.com.pl
|
|
|
|
|
|
Ludzie dawniej byli sobie bliżsi, broń nie niosła tak daleko.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 26-07-2010, 15:17:28 » |
|
wygląda jak ścinki z wz93
Ciekawe ile to waży. Amerykański ghillie wygląda dużo lepiej (ale też jest ciężki afaik).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 26-07-2010, 15:45:43 » |
|
O ile tę siatkę po czterech flaszkach i po ciemnicy grudniowej mógłbym pomylić z liśmi berberysa, to ten kombinezon to wygląda jak z liści dębu-no ale nazwa już jest zajęta  .  Berberys fotka ze stronki ogrodowej drzewa.com.pl lepiej?   Berberys
|
|
|
|
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 26-07-2010, 16:47:22 » |
|
Ciekawe ile to waży. Amerykański ghilli wygląda dużo lepiej (ale też jest ciężki afaik).
To bardzo lekka narzutka z poliestru i siatki. A ghilli e to nie jest wymysł amerykański, jak się nie znasz to po co się wypowiadasz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 26-07-2010, 17:40:50 » |
|
A czy RNL napisał gdzieś, że ghillie jest wymysłem amerykańskim? Problemy z czytaniem?
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 26-07-2010, 17:56:30 » |
|
http://home.swipnet.se/sniper/sniper/camoufla.htmSierraZulu mówisz chyba o tym co można kupić w sklepie typu "military Rambo na weekend", bo każde inne ghillie przygotowane wg w/w zasad waży dobre parę kilo. Suche, dodam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 27-07-2010, 10:37:48 » |
|
A czy RNL napisał gdzieś, że ghillie jest wymysłem amerykańskim? Problemy z czytaniem?
Chyba, u kolegi: Amerykański ghillie @RNL SierraZulu mówisz chyba o tym co można kupić w sklepie typu "military Rambo na weekend", bo każde inne ghillie przygotowane wg w/w zasad waży dobre parę kilo. Suche, dodam. Wiem, ile waży zwykły ghillie. Berberys to natomiast lekka narzutka maskująca, w rodzaju Chamelon Mk2, przeznaczone raczej dla oddziałów rozpoznawczych do rozbicia sylwetki (tak jak we francuskiej piechocie górskiej na przykład) a nie dla snajperów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 27-07-2010, 11:08:39 » |
|
Jeszcze raz, po kolei.. czy sformułowanie "amerykańskie ghillie" oznacza, że zostało wymyślone/stworzone przez amerykanów, jako pomysł oryginalny i pierwotny? Czy może odnosi się do konkretnego modelu ghillie, w tym przypadku powstałego na użytek amerykanów?
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 27-07-2010, 12:20:01 » |
|
gdybym uważał, że ghillie jest amerykańskie to bym nie dodawał przymiotnika "amerykańskie" jako oznaczenia, o który model mi chodzi; SierraZulu- Ty chyba nie uważasz, że jak zamówisz pizze to będzie ona zawsze włoska?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 27-07-2010, 12:35:21 » |
|
jak zamówisz pizze to będzie ona zawsze włoska?
A tak nie jest?  Teraz już żadna pizza nie będzie smakowac tak samo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 27-07-2010, 12:45:19 » |
|
w Polsce to możesz się spodziewać włoska, a nie, że włoska
|
|
|
|
|