|
« Odpowiedz #15 : 16-07-2010, 23:14:36 » |
|
Nie zależało mi ,chciałem coś dorzucić żeby rachunek był równiejszy  . A w moim wypadku niemożność rozpalenia ognia jest tak prawdopodobna jak Windows bez luk w zabezpieczeniach lub prawdomówny polityk. Nawet w klawiaturę mam wetkniętą zapalniczkę I kilka/naście (różnych systemów ) zawsze w zasięgu reki . Z pewnych powodów ,ja bez ognia nie mogę egzystować poprawnie.
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM. Jeśli nie mam czegoś przy sobie ,to znaczy ,że nie jest do niczego potrzebne. "Przecieki z samej góry mam, Chłopaki, idzie potop!"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 25-07-2010, 19:37:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 25-07-2010, 19:45:48 » |
|
Sam jesteś "chytry" , ja tam raczej rozrzutny jestem, na 80 % moich noży mnie nie stać  . BTW, mam 11 złotych do końca miesiąca , na siebie, brata i strasznie żartą sukę ( jak znam życie to tylko suka nie będzie tynku ze ścian objadać bo ma zapas mrożonych czikenów i i suchej karmy)
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM. Jeśli nie mam czegoś przy sobie ,to znaczy ,że nie jest do niczego potrzebne. "Przecieki z samej góry mam, Chłopaki, idzie potop!"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 27-07-2010, 16:40:11 » |
|
Skoro wkurw twój osiąga już szczyty i nie masz nic do stracenia więcej oprócz miłości suki swej - skuś się na taki nr. Nagrzej to scierwo na palniku i wp.. do wody . Zobacz później jak się skrobie i zamelduj czy dało efekt 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #19 : 27-07-2010, 17:39:56 » |
|
Bez wyniku, to zwykły kawał aluminium .Od palnika za szybko odprowadza ciepło i woda nawet nie chce syknąć. Położone na kuchence gazowej , lekko pociemniało (brudny gaz  ) ale nawet nie złapało kolorków. To po prostu klocek z alu. Dobrze,że chociaż pręcik krzesze skry aż miło .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 27-07-2010, 17:43:21 » |
|
Szkoda . Myślałem że uda się rozhartować 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 27-07-2010, 20:33:42 » |
|
Szkoda . Myślałem że uda się rozhartować  Kurde jak długo żyje to o hartowanym aluminium nie słyszałem.
|
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 27-07-2010, 20:48:53 » |
|
Aleś się wysilił . Ale młodość widać ma swoje prawa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 28-07-2010, 08:05:52 » |
|
To nie był wysiłek ale oczywistość, hartowane aluminium to dopiero brednia. A kto jest stary a kto młody to nie będziemy się kłócić. Stale mogą być hartowane lub ulepszane tak samo żeliwo może być hartowane. Co myślałeś że jak podgrzejesz PA6 to się zrobi PA11 czy PA2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 28-07-2010, 08:14:07 » |
|
Czytaj chłopie ze zrozumieniem . Mowa była o rozhartowaniu  Wypij kawę - z pieskiem spacer czy coś i załapiesz o co chodziło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 28-07-2010, 10:30:30 » |
|
Czego się żrecie ? Aluminium nie da się zahartować , bywa po prostu w różnych stopniach utwardzenia. AXE316, co do tego grzania to, byłem przekonany,że chodzi raczej o próbę naprawy właściwości palnych bloku. Nie miałem pojęcia niby jak , ale nie zaszkodziło zbadać co się stanie  . W tajemnicy się przyznam,że na wsi słuczaj podczas grzania miałem pod ręką gaśnice samochodową (przeterminowaną ,ale zawsze) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 28-07-2010, 11:21:49 » |
|
Jakby Al okazało się jednak Mg to skrzynia z piachem nie gaśnica 
|
|
|
|
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 28-07-2010, 11:38:44 » |
|
Lepsza gaśnica niż nic  . Zresztą emaliowaną blachę z 25 letniej kuchenki Amica nie tak łatwo przepalić ,po tylu latach używania w kawalerskiej kuchni po domyciu wygląda jak nówka  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 28-07-2010, 12:42:19 » |
|
Mg nie dałby rady amice?  Nie sprawdzaj Kangoo - miałeś umrzeć na raka a nie jako pieczony kangur 
|
|
|
|
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #29 : 28-07-2010, 21:11:48 » |
|
Czytaj chłopie ze zrozumieniem . Mowa była o rozhartowaniu  Wypij kawę - z pieskiem spacer czy coś i załapiesz o co chodziło  Jeżeli chcemy coś rozhartować (odpuścić) to musi być wcześnie hartowane Czego się żrecie ? Aluminium nie da się zahartować , bywa po prostu w różnych stopniach utwardzenia.
A ponieważ nikt tu kitu nie będzie wstawiał o hartowanym aluminium. A tym bardzie o rozhartowaniu (Dobra ja już skończyłem ten temat)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|