trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 23:16:42 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: BHP a otwieranie konserwy  (Przeczytany 1382 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
mgr_scout
Kierownik forum
Opinii: (0)
*

« : 13-07-2010, 11:31:44 »

Pod rozwagę  Niezdecydowany

Polak zginął otwierając konserwę

26-letni Karol B. wykrwawił się na śmierć we włoskim Nembro. Polak prawdopodobnie zranił się podczas próby otwarcia konserwy z jedzeniem.

Na początku, gdy znaleziono zmarłego Polaka w kałuży krwi, sądzono iż jest to morderstwo. Jednak po wstępnych oględzinach wynikło, że mężczyzna zginął w wyniku nieszczęśliwego wypadku.

Polski kierowca TIR-a przyjechał kilka dni wcześniej do Nembro z dostawą. W oczekiwaniu na otwarcie fabryk po weekendzie, wjechał na specjalny automatycznie zamykany parking.

Parking należał do firm, którym mężczyzna miał dostarczyć przywieziony towar. W godzinach wieczornych elektryczna brama automatycznie się zamknęła i Karol B. pozostał na placu.

Polak, próbując otworzyć ostrym nożem puszkę z jedzeniem, zranił się w łydkę. Z oględzin wynika, że mężczyzna próbował zatamować krwotok bandażami i innymi materiałami. 26-latek szukał pomocy dzwoniąc na domofony firm, do których należał parking.

Skontaktował się również z włoskim numerem 112, prosząc o pomoc, lecz karetki które wyjechały, bez dokładnych informacji nie umiały niestety go odnaleźć.

Jak pisze lokalna prasa z okolic Bergamo, nie wiadomo dlaczego Polak nie wzywał pomocy spoza placu parkingowego. Prawdopodobnie wyczerpany Karol B. zaniechał prób proszenia o pomoc i zmarł w wyniku wykrwawienia się.

Ciało zmarłego zostanie poddane autopsji w celu dokładnego ustalenia przyczyny zgonu.

Z Rzymu dla polonia.wp.pl
Monika Zakrzewska

ŹRÓDŁO

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
regent
Opinii: (2)
Ekspert

Miejsce pobytu: Lublin

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 13-07-2010, 11:53:44 »

A pamiętacie jak 10 czy kilkanaście lat temu żołnierz polskiego kontyngentu na Bałkanach zabił się, według prokuratury wojskowej, "otwierając w biegu nożem puszkę piwa"?

Aborygeni twierdzą, iż stron świata jest siedem: północ, południe, wschód, zachód, środek, góra i dół. Nasz świat ma dwa wymiary, ich jest w 3D!
mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #2 : 13-07-2010, 13:17:23 »

To musiała być pancerna puszka z II w. ś. Mrugnięcie

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
porcelanowy
Opinii: (6)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 13-07-2010, 14:48:37 »

POwitoł
Ja pierdykam. Ściął mnie ten przypadek. Nie wiem, czy jest mądra, ale z pewnością jest głupia śmierć.
XXI wiek a gościu się wykrwawił jakby go na Syberii wilki poturbowały.

porcelanowy/Rafał: boso, ale w ostrogach
Co miałem, mam i będę miał... i co robię    :shades:
Koso
Ekspert

Miejsce pobytu: Toruń

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 13-07-2010, 16:21:56 »

Do teraz nie mogę się pozbierać  Duży uśmiech Ale jedno mnie zastanawia czy ktoś mi może wytłumaczyć jak otwierając konserwę możne się zranić w łydkę  Z politowaniem I swoją drogą koleś powinien zostać nominowany do nagrody Darwina Mrugnięcie

"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #5 : 13-07-2010, 19:06:50 »

Jak sie zranić w łydkę? Normalnie, otwierając konserwę siedząc na ziemi.

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
RNL
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #6 : 13-07-2010, 19:44:04 »

Albo w samochodzie po turecku, albo chodziło o udo. Pewnie jakby znał język to by żył "karetki nie mogły znaleźć miejsca wypadku"
kozi
Opinii: (1)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Żagań

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 14-07-2010, 09:29:18 »

jakby ktoś się wykazał dużą dozą dobrej woli to też by żył , w końcu telefon można dość dokładnie zlokalizować, gorzej jeśli obsługa jest "znieczulona" sporą liczbą głupich żartów

a sama ofiara pewnie też nie zdawała sobie sprawy że umiera, w końcu gdyby wiedział że stawką jest życie to by podpalił tego tira i ktos by przyjechał

porcelanowy
Opinii: (6)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 14-07-2010, 10:06:32 »

POwitoł
Do teraz nie mogę się pozbierać  Duży uśmiech Ale jedno mnie zastanawia czy ktoś mi może wytłumaczyć jak otwierając konserwę możne się zranić w łydkę  Z politowaniem I swoją drogą koleś powinien zostać nominowany do nagrody Darwina Mrugnięcie
Też byłem zdziwiony, że można podczas oglądania noża wbić go sobie w udo na dobre 6cm. A można Chichot
Dlatego nic mnie wy tym akurat wypadku nie śmieszy a pokłady czarnego humoru mam spore Uśmiech

porcelanowy/Rafał: boso, ale w ostrogach
Co miałem, mam i będę miał... i co robię    :shades:
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: