|
« : 08-07-2010, 21:16:58 » |
|
Witam, jestem zoltodziobem w dziedzinie survivalu i intryguje mnie jedno. Czy zwierzyna lesna zamiekszujaca tereny zachodnei Polski nadaje sie do jedzienai po uprzednim upolowaniu i upieczeniu na wlasnorecznie rozpalonym ognisku ? Nie chce odpowiedzi typu polowania zabronione, prawo karne itp. Interesuje mne ikwestia czy zwierzeta sa zdrowe i czy da sie to jakos sprawdzic ? Ogladam Lesa Strouda i Beara Girilisa i za kazdym razem kiedy cos zlowią i zjedza ( mam na mysli zwierzyne ) to az mi slinka cieknie. wiadomo ze zwierzyne bada sanepid itp itd i wiem ze nei przekonam sie dopoki sam nei sporobuje ale czy ktos mial okazje upolowac cos i zjesc ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 08-07-2010, 21:53:56 » |
|
Udaj sie do najbliższego Tobie koła myśliwskiego i dowiesz się wszystkiego, zwłaszcza o karach za kłusownictwo.
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 08-07-2010, 21:57:01 » |
|
Po pierwsze KŁUSOWNICTWO JEST ZABRONIONE  Po drugie. Zwierzęta odpowiednio długo poddawane obróbce termicznej staje się zjadliwe. Temperatura zabija wściekliznę, salmonellę, glisty i inne robactwo żyjące w mięsie. Tak czy siak, jeśli chcesz być jak Bear to zjedz sobie roślinki i owady (tez nie wszystkie bo częśc jest chroniona). Póki nie zależy od tego Twoje życie to nie próbuj łapać zwierząt jako pożywienie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 08-07-2010, 22:00:41 » |
|
hehe i lepiej żeby sobie ciebie jakiś jeleń lub wilk nie upolował bo ty raczej obiadem nie chciałbyś zostać 
|
|
|
|
|
|
Zapraszam do obejrzenia mojego nowego programu "Zapomniane miejsca" W którym będziemy eksplorować różne opuszczone miejsca, oraz zapoznawać was z ich historią. www.wildmountain.republika.pl
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 08-07-2010, 22:03:04 » |
|
Wojak jelenie ludzi nie jedzą  . No i kurna patrzcie co robią te seriale, każdy chce być jak Tommy Lee Jones w ściganym  .
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 08-07-2010, 22:04:27 » |
|
Ok. Czy sa jakies wytyczne na temat dlugosci obrobki termicznej ? I czy do klusownictwa mozna zakwalifikowac poklowanie na gady i plazy ? hehehe no seriale potrafia zawladnąc umyslem po czesci 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 08-07-2010, 22:08:12 » |
|
Wszystkie gady i płazy są pod ochroną! Nawet nie próbuj łapać. Nawet aby im się bliżej przyjrzeć bo możesz sobie krzywdę zrobić. Człowieku. Poczytaj pierw zanim się za coś weźmiesz. Polowanie na ssaki, ptaki, gady i płazy, ryby itd. są kłusownictwem. To nie telewizja. W jednym z odcinków nawet Bear Grylls musiał prosić o pozwolenie na zabicie renifera. Daruj sobie jedzenie dziko żyjących zwierząt w Polsce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 08-07-2010, 22:09:05 » |
|
Każde polowanie w PL to kłusownictwo, kup sobie kurę lub królika w jakimś gospodarstwi i tak się pobaw.
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 08-07-2010, 22:12:58 » |
|
Wszyscy tu mysla, bynajmniej mam takie wrazenie ze chce sie wybrac do lasu na polowanie. A ja tylko pytam, ogladajac te seriale, nie wyobrazam sobie survivalu bez zapolowania na jakas drobna zwierzyne, nie musi to byc odrazu dzik czy jelen. Mam na uwadze roslinnosc i inne. Nie chce mi sie wierzyc ze nikt kto "survivaluje" na mniej lub bardziej powaznie nei zabil i nie zjadl jakiegos zwierza ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 08-07-2010, 22:17:02 » |
|
Wszyscy tu mysla, bynajmniej mam takie wrazenie ze chce sie wybrac do lasu na polowanie. A ja tylko pytam, ogladajac te seriale, nie wyobrazam sobie survivalu bez zapolowania na jakas drobna zwierzyne, nie musi to byc odrazu dzik czy jelen. Mam na uwadze roslinnosc i inne. Nie chce mi sie wierzyc ze nikt kto "survivaluje" na mniej lub bardziej powaznie nei zabil i nie zjadl jakiegos zwierza ...
To masz złe wyobrażenie. Oczywiście jada się zwierzęta. Ryby. I to też tak pół legalnie. Poza tym survival to nie jest wyprawa z kumplem na 5 dni do lasu. Survival zaczyna się w momencie kiedy taka "wyprawa" spotyka Cię nieprzewidzianie. Kiedy od umiejętności zależy Twoje życie. Kiedy nie masz przy sobie nic prócz scyzoryka, albo nawet jego nie masz. Każda inna sytuacja to jest tylko wycieczka do lasu i "zabawa w to kto jest większym twardzielem"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 08-07-2010, 22:20:49 » |
|
A po kiego chuja że tak brzydko napiszę masz zabijać niewinne zwierzaki kiedy nie jesteś w sytuacji bez wyjścia. Tylko po to aby poczuć się zajebistym survivalowcem? Chcesz proszę bardzo, zjedz sobie dżdżownicę, mięcho łatwe do zdobycia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 08-07-2010, 22:22:27 » |
|
a umiejętności survivalowe pokażą wtedy czy przeżyjesz czy nie a co do sprawdzania na wycieczce kto jest większym twardzielem załużcie się z kolegami kto w środku nocy w górach w lesie wyjdzie z namiotu się wysikać słyszać jakieś futrzaki na dworze 
|
|
|
|
|
|
Zapraszam do obejrzenia mojego nowego programu "Zapomniane miejsca" W którym będziemy eksplorować różne opuszczone miejsca, oraz zapoznawać was z ich historią. www.wildmountain.republika.pl
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 08-07-2010, 22:26:24 » |
|
Wojaku. To zupełnie inna sprawa  Wiekszośc ludzi nieobytych z lasem (tak, ja też), boi się nocy w lesie. A co by było jakby po obozowisku lub w pobliżu słychać było kroki, szelest liści, warczenie i inne chrząkanie? Pełne pory
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 08-07-2010, 22:30:01 » |
|
Dlatego polecam znieczulić się przed spaniem, wtedy warczenie i chrząkanie będzie jedynie twoją zasługą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 08-07-2010, 22:50:19 » |
|
Nie chce mi sie wierzyc ze nikt kto "survivaluje" na mniej lub bardziej powaznie nei zabil i nie zjadl jakiegos zwierza ...
To lepiej zacznij i ogranicz ilość oglądanych filmów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|