trwa ładowanie paska...
05-02-2012, 10:55:01 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kupno używanych butów - za, a nawet przeciw  (Przeczytany 6670 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
mgr_scout
Kierownik forum
Opinii: (0)
*

« : 28-05-2010, 13:34:08 »

Wydzieliłem, gdyż dyskusja przekraczała ramy poprzedniego tematu.. ale IMO kupowanie używanych butów to kompletna pomyłka, a już szczególnie przez net.

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Ranger
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 28-05-2010, 18:34:31 »

Obawiam się, że nikt nie pytał, czy warto kupować używane buty przez net. Ale skoro poruszyłeś ten temat to jak najbardziej się mylisz - wielokrotnie tak kupowałem buty i nigdy się nie zawiodłem. Pewnie to kwestia umiejętności Mrugnięcie

A meindle polecam. Dziewczyna używa i bardzo sobie chwali.
Królik
Equipped.pl
Opinii: (1)
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 28-05-2010, 19:29:35 »

Pomijając kwestie czysto higieniczne i dermatologiczne - używany but układa się do stopy właściciela, a te rzadko pracują tak samo u poszczególnych ludzi. Raz jeden miałem w życiu używane buty (w wojsku) i nie przypuszczam, bym kiedyś chciał ten eksperyment powtarzać...
mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #3 : 29-05-2010, 16:13:33 »

Nie mylę się i mam stanowisko takie samo jak Królik.

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
marian_oi
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 29-05-2010, 19:07:38 »

pytałem nie o opinie na temat kupowania używanych butów, a o to czy ktoś kojarzy ten model z aukcji, no i o to czy to nie jakaś chińska podróba;]
ale skoro juz zaczales o uzywanych, to ja osobiscie od lat kupuje buty z demobilu - bw i jestem zawsze baardzo zadowolony;]

pozd
Ranger
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 29-05-2010, 23:57:08 »

No niestety, są tutaj tacy, którzy lepiej wiedzą, co jest dla ciebie dobre Mrugnięcie
mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #6 : 30-05-2010, 00:53:08 »

Są, są i całkiem dobrze na tym wychodzą, a i nie narażają się na problemy z grzybicą etc.

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
WojaK
Opinii: (6)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Wędrzyn/Bytom

www.wildmountain.republika.pl - www.survival.k9.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 30-05-2010, 02:37:51 »

wiecie jeśli on lubi kupić taniej używane w demobilu to nie można na niego najeżdżać najwyżej jak coś złapie na stopy jego sprawa może się zrazi a kto woli kupować oryginalne też jego sprawa w takich kwestiach niech każdy patrzy na siebie Chichot:D

Zapraszam do obejrzenia mojego nowego programu "Zapomniane miejsca" W którym będziemy eksplorować różne opuszczone miejsca, oraz zapoznawać was z ich historią. www.wildmountain.republika.pl
marian_oi
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 30-05-2010, 12:21:52 »

po 1 - NIGDY w zyciu nie mialem grzybicy tak stop jak i niczego innego;] a przez 3 lata amatorsko plywalem i odwiedzilem z 15 basenow, gdzie grzybica sie mozna baardzo latwo zarazic.
po 2 - buty z demobilu sa odkarzane;]
a po 3 - sam tez dodarkowo buty czyszcze zanim na noge zaloze;]

pozd
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 30-05-2010, 12:35:35 »

Zasadniczy problem z używanymi butami jest taki, że ułożył się do stopy właściciela, od momentu nowości.
Bakterie to problem drugorzędny, ale właśnie innym chodzi o anatomiczne ułożenie stopy. Używanym butom nie przywrócisz pierwotnego kształtu i nie zapewnisz takiego dopasowania jakie nadał producent.
To trochę tak jakby jeździć "klepanym" autem, z zewnątrz wygląda ok, ale właściwości już nie te same Mrugnięcie
Tym większe ryzyko zakupu przez net, gdzie mierząc używkę możesz sprawdzić czy poprzednik miał stopę zbliżoną do Twojej.

Tak, te buty to oryginalne Meindle, ale jak na używkę to i tak cena za wysoka.

mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #10 : 30-05-2010, 15:22:54 »

marian_oi
1. To że nigdy nie miałeś, nie oznacza że nie będziesz miał.
2. Jesteś pewien? Masz gwarancję, certyfikat, jakikolwiek dowód? Pokaż to może uwierzę.
3. W jaki sposób?
4. Prośba o pisanie poprawną polszczyzną.
5. Przychylam się do zdania Sahara i Królika.
6. Myślę, że na tym można zakończyć ten OT. Jeśli ktoś chce podyskutować o używanych butach niechaj założy nowy temat, w stosownym do tego dziale.

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Ranger
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 30-05-2010, 15:51:27 »

To nie wychodź z domu najlepiej, bo spadniesz ze schodów i wybijesz sobie zęby. Prawdopodobieństwo równie wysokie, co zarażenie się grzybicą...

Buty układają się do pierwszego właściciela to fakt, ale ''przerejestrowanie'' ich na kolejną nogę nie jest sprawą kłopotliwą. Wiele razy takie buty kupowałem i ani razu mnie nie obtarły, nie zaraziły grzybicą, ani noga mi się nie telepała w cholewce. Robicie z igły widły do czego w dodatku nie macie podstaw. Królik miał raz w wojsku używane buty, no po prostu doświadczenie ogromne. Szczególnie, że to był polski but i pewnie ''józef'' Mrugnięcie

No, to eot z mojej strony.
0lek
Aktywny użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 30-05-2010, 23:22:01 »

Poza tym kupujac buty w sklepie, skad macie pewnosc ze wczesniej 100 osob ich nie przymierzalo i kazdy nie zostawil tam kropli potu ?
Ludzie nie popadajcie w paranoje...
KnockeR
Opinii: (12)
Ekspert

When the Zombies come, I'll be ready!

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : 30-05-2010, 23:40:37 »

Hehe Uśmiech może i paranoja ale gdy 1 raz w życiu wybrałem się na kręgle i dali mi czymś wypsikane po kimś buty to zrezygnowałem:) tak samo nie kumam wypożyczania butów narciarskich... albo mam swoje albo się nie bawię Uśmiech Używanych też bym nie kupił. Może francuskie pieski jesteśmy a może mamy rację Uśmiech

Zombie Zone - Survival w świecie postapokalipsy!
DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #14 : 31-05-2010, 09:38:44 »

To nie wychodź z domu najlepiej, bo spadniesz ze schodów i wybijesz sobie zęby. Prawdopodobieństwo równie wysokie, co zarażenie się grzybicą...
Myślę, ze stać Cię na bardziej wyszukany i konkretny argument, który nie jest rodem z piaskownicy Mrugnięcie

Robicie z igły widły do czego w dodatku nie macie podstaw.
Jesteś pewien? Mam opowiedzieć jak leczyłem grzybicę, którą najprawdopodobniej złapałem przez używane buty BW?

Poza tym kupujac buty w sklepie, skad macie pewnosc ze wczesniej 100 osob ich nie przymierzalo i kazdy nie zostawil tam kropli potu ?
Ludzie nie popadajcie w paranoje...
Wystarczy poprosić o parę, która nie była przymierzana wcześniej  Spoko Jednak przymierzanie butów, a noszenie używanych butów to są trochę różne kwestie. Poza tym, bardziej chodzi o "formę" buta.

KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: