|
« : 14-05-2010, 12:16:46 » |
|
Junglas Laserna Pack, plecak firmy ESEE. Widać że Panowie od Ratów i Izuli nie próżnują. Całkiem fajny plecak, coś jak rozwinięcie Condora Maxpedition. Niestety cena 200$ przy aktualnym kursie dolara to sporo.  Junglas Laserna Pack Więcej zdjęć oraz szczegóły na stronie esee http://www.eseeknives.com/laserna-pack.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 14-05-2010, 13:36:35 » |
|
wygląda ciekawie, szkoda tylko że plecy ma całkiem gładkie 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 14-05-2010, 14:34:22 » |
|
Wygląda jak tornister szkolny... plecy płaskie, taśmy jakieś dziwne. Wykonanie też do mnie nie przemawia, logo wielkości głowy, które prawdopodobnie nie jest na velcro. Mogli chociaż dać zamki w kolorze materiału lepiej by się to komponowało z całością. Do tego trzeba rozpiąć cały system kompresyjny aby dostać się do 2 komory, która powinna być łatwo dostępna. Moim zdaniem produkt na siłę za dużą kasę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 14-05-2010, 14:57:19 » |
|
I znowy odkryte zamki - naprawde tak trudno dac zamki przykryte patką? Wolniej wode pusci, przed brudem uchroni, nie trzeba kombinowac z kolorami zamkow...
|
|
|
|
|
|
"Ważne, żebyśmi zdrowi byli" ;-)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 14-05-2010, 16:18:00 » |
|
Niczym się nie popisali... totalna wtórność.
|
|
|
|
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 14-05-2010, 19:03:38 » |
|
Jedyne co mi się podoba w tym plecaku to MOLLE wykonane z miękkich taśm nylonowych. Dla mnie plecy tego plecaka go dyskwalifikują... ZERO wentylacji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 14-05-2010, 19:12:38 » |
|
Z drugiej strony tak sobie myślę, bom w dżungli nigdy nie był, czy jakikolwiek system wentylacji sprawdzi się w niej, czy to tylko będzie sztuka dla sztuki?
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 14-05-2010, 20:39:42 » |
|
w sumie ciekawy plecak... myślę że w dżungli jednak jakiś system wentylacyjny, jakikolwiek by się przydał... co mnie najbardziej zastanawia to na cholerę dali ten pasek (jakby pod alice) na samiutkim dole, najdalej odsuniętego panelu od pleców... sztuka dla sztuki? od tak żeby było?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 14-05-2010, 22:30:55 » |
|
Dlatego sobie nigdy nie kupie plecaka od maxa, ani podobnych wynalazków - zero wentylacji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 14-05-2010, 23:43:43 » |
|
Dlatego sobie nigdy nie kupie plecaka od maxa, ani podobnych wynalazków - zero wentylacji...
Dokładnie, wentylacja choć jakaś minimalna jest bardzo mile widziana. A tak płaska decha jak w tym plecaku... Najlepiej gdyby w ogóle plecy były odseparowane odległością ok. 1 cm od plecaka - w sensie aby były jakieś panele np. dwa pasy sztywne po bokach o grubości kilku cm. na których nosiło by się plecak. Wentylacja moim zdaniem ważna rzecz, szczególnie przy dzisiejszym globalnym ociepleniu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 25-05-2010, 01:44:07 » |
|
Wniosek po 'majówce' - w sytuacji gdy jest dużo wody i brak możliwości suszenia w zaciszu domu lub schroniska, pianki i siatki na Wisportowym Reniferze przegrywają w starciu z brutalnie prostymi plecami Grota. Więc może nie jest to takie głupie rozwiązanie wcale? Oczywiście w specyficznych warunkach, bo 'normalnie' z pewnością wygodniejszy system nośny jest ok.
|
|
|
|
|
|
'Nawet Najdłuższa Podróż Zaczyna Się Od Pierwszego Kroku'
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 03-06-2010, 16:23:04 » |
|
ew. system nośny Aeroflex od VauDe (np. model Snow Walker 35) lub system A formula od Milo był zastosowany w plecaku Milo Shisha 30 który mam już dobre 4 lata i za nic bym go nie oddał 
|
|
|
|
|
|
"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka, przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 26-08-2010, 22:11:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 27-08-2010, 11:39:24 » |
|
nic nadzwyczajnego, te plecy gładkie do jungli mogą być ale chowane szelki i pas ? przerabianie plecaka na torbiszon ? to jest potrzebne operatorom w jungli ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|