Czołem!
Macie może jakieś swoje sprawdzone pomysły na dostosowywanie ekwipunku do swoich potrzeb?
Ja na przykład, skróciłem pas od oporządzenie BW (jest on bardzo długi) w dość nietypowy sposób: otóż w okolicach szelek (z przodu) założyłem na siebie z obu stron pasek, zaginając go. Nie mam zdjęć, bo tak jest ciężko wyjaśnić, w każdym bądź razie fajnie się prezentuje, jednak ma wadę: nie da się wcisnąć pasa na grubą kurtkę. Lecz i na to mam sposób: po prostu przedłużyć z jednej strony pas i wszystko...
Wpadłem na to dosyć przypadkowo, tego samego dnia, co mi przyszło z allegro, bawiłem się; spróbowałem przełożyć długopis przez dziurki i postanowiłem potem zrobić tak z obu stron. Jednak w miejscach zagięć musiałem wstawić gąbki (służące do zabezpieczenia podczas transportu sprzętu AGD), bo inaczej kuło pod żebra.
Kolejnym moim pomysłem jest (jeszcze nie zrealizowanym) jest wykorzystanie naboi myśliwskich jako namiastki szybkiego doładowania. Tylko problem polega na znalezieniu odpowiednich zatyczek...
Postaram się jak najszybciej wrzucić zdjęcia ekwipunku, jednak teraz nie mam dostępu do aparatu...