trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 00:54:52 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Własne modyfikacje ekwipunku  (Przeczytany 5813 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
HUSARZ
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Okolice Terespola

Ignoruj
« : 22-04-2010, 16:27:31 »

Czołem!
Macie może jakieś swoje sprawdzone pomysły na dostosowywanie ekwipunku do swoich potrzeb?
Ja na przykład, skróciłem pas od oporządzenie BW (jest on bardzo długi) w dość nietypowy sposób: otóż w okolicach szelek (z przodu) założyłem na siebie z obu stron pasek, zaginając go. Nie mam zdjęć, bo tak jest ciężko wyjaśnić, w każdym bądź razie fajnie się prezentuje, jednak ma wadę: nie da się wcisnąć pasa na grubą kurtkę. Lecz i na to mam sposób: po prostu przedłużyć z jednej strony pas i wszystko...
Wpadłem na to dosyć przypadkowo, tego samego dnia, co mi przyszło z allegro, bawiłem się; spróbowałem przełożyć długopis przez dziurki i postanowiłem potem zrobić tak z obu stron. Jednak w miejscach zagięć musiałem wstawić gąbki (służące do zabezpieczenia podczas transportu sprzętu AGD), bo inaczej kuło pod żebra.
Kolejnym moim pomysłem jest (jeszcze nie zrealizowanym) jest wykorzystanie naboi myśliwskich jako namiastki szybkiego doładowania. Tylko problem polega na znalezieniu odpowiednich zatyczek...
Postaram się jak najszybciej wrzucić zdjęcia ekwipunku, jednak teraz nie mam dostępu do aparatu...  Smutny

"Rzecz to piękna zaprawdę, gdy krocząc w pierwszym szeregu, Ginie człowiek odważny, walcząc w obronie ojczyzny"
Tyrtajos
SZOPEN1988
Opinii: (3)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Przemyśl

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 22-04-2010, 20:06:52 »

Ja niczym helikon wprowadził mundury ze skośnymi kieszeniami na bluzach  przerabiałem bluzę bdu przeszywając dolne kieszenie jako górne skośne  a  górne piersiowe na rękawy jako skośne. Prócz tego przerobiłem torbę do biegania bergsona zdeka  dla moich potrzeb Uśmiech  do Plecaka PP25 też dobrałem sie i małe modyfikacje wewnątrz zostały wykonane Uśmiech  o i jeszcze nadupnik helikonowy przerobiłem na torbe do aparatu wszyłem wewnątrz wkłady z karimaty aby zabezpieczyć przed urazami mechanicznymi aparat.

Ogólnie lubię szyć samemu i przerabiać mój ekwipunek ze względu na dużą możliwość dostosowania go do swoich potrzeba
Koso
Ekspert

Miejsce pobytu: Toruń

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 22-04-2010, 20:36:48 »

Modyfikacji jest miliony miliardów Język Każdy komu coś nie pasuje przerabia na własne potrzeby. Nie da się zebrać wszystkiego w jednym miejscu. No i żeby nie było -  najpopularniejszy zbiór przeróbek ALICE:
http://rs725.rapidshare.com/files/20515953/Best_of_The_Ranger_Digest__soldiers_tips_and_tricks_6r75s.pdf

"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
HUSARZ
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 22-04-2010, 20:43:07 »

Tylko wielu ludzi wpada w panikę, zamiast ruszyć głową... Jak to się mówi, potrzeba, a raczej pusta kieszeń, matką wynalazków...

"Rzecz to piękna zaprawdę, gdy krocząc w pierwszym szeregu, Ginie człowiek odważny, walcząc w obronie ojczyzny"
Tyrtajos
SZOPEN1988
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 22-04-2010, 22:12:52 »

Poco wydawać nie wiadomo ile na sprzęt jak można przerobić/zrobić   i ile satysfakcji do tego jeszcze Uśmiech
Królik
Equipped.pl
Opinii: (1)
*

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 22-04-2010, 22:25:37 »

Racja. Teraz powiedz mi, jak przerobić to:

http://www.takt-rybnik.pl/sklep/images/plecak-kostka.jpg
Własne modyfikacje ekwipunku

Na coś takiego:

http://www.military-backpacks.com/images/2009/04/ilbe-backpack.jpg
Własne modyfikacje ekwipunku

Chętnie się dowiem, a i parę groszy będzie można zaoszczędzić, o satysfakcji nie wspominając...
SZOPEN1988
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 22-04-2010, 22:36:16 »

Królik  kupić codure porobić wykroje i zabrać sie za szycie Chichot pare wieczorów i  naście piw wiecej i masz plecak
Królik
Equipped.pl
*

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 22-04-2010, 22:55:11 »

Ja pytałem o przeróbkę, a nie o szycie od nowa.
SZOPEN1988
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 22-04-2010, 23:14:22 »

Ja pytałem o przeróbkę, a nie o szycie od nowa.

Wiesz nie wszystko da sie przerobić aż w takim stopniu Uśmiech 
Wedrowycz89
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Podlasie

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 24-04-2010, 01:11:42 »

Aha, czyli niech nikt nie bawi się w przeróbki, bo nie ma sensu, skoro z kostki nie da się zrobić ILBE....
Królik
Equipped.pl
*

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 24-04-2010, 01:21:44 »

A baw się, skolko ugodno, ale ta zasada:
Poco wydawać nie wiadomo ile na sprzęt jak można przerobić/zrobić 
To bzdura.
PJU
Opinii: (8)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Z małego miasteczka.

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 24-04-2010, 07:17:01 »

Jest takie ludowe przysłowie które mówi:
z gówna bicza nie ukręcisz Duży uśmiech

Przerobić można, jak jest z czego i jak. Natomiast z szajsu nie  zrobisz nic.

5.56x45, 9x19, 12/76
matrix
Użytkownik
**

Miejsce pobytu: Łapanów/Kraków

W ogniu dział milcza prawa.

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 24-04-2010, 12:33:19 »

do Plecaka PP25 też dobrałem sie i małe modyfikacje wewnątrz zostały wykonane Uśmiech 
Mógłbyc pochwalić sie jakie walnąłeś modyfikacje w środku?? Bo chciałem sie za to zabrać ale kompletnie brak mi pomysłu Mrugnięcie

"Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor." - Józef Beck

Nie lubię małych noży.

Cytuj z: Pele76
Zresztą, my jebnięci jesteśmy, bo lato czy zima, a my w "kozakach" chodzimy Język
HUSARZ
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : 26-04-2010, 20:56:44 »

Ja np jeszcze "udoskonaliłem" swoje pasoszelki WP, tzn dorobiłem 4 bojówki do pasa (ze starego paska os spodni dziecięcych, z mocnego materiału, chyba kapronu). D-ringi wziąłem ze starych plecaków, jako że miałem manię (i mam nadal) wycinania różnych ciekawych drobiazgów z niepotrzebnych plecaków czy innych rzeczy. Dorobiłem także d-ringi z przodu szelek (trafiły mi się bez nich), jednak wziąłem plastikowe z plecaka. Chciałem tez kupić pigment i jakoś "zamaskować" oporządzenie, ale jako że kupiłem sobie ekwipunek z BW, więc straciło to sens...
A co myślicie o zrobieniu torby zrzutowej z torby po masce pgaz?

Tyrtajos
Stryjon
Użytkownik
**

Miejsce pobytu: Legionowo

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : 01-07-2010, 23:08:36 »

W mojej menażce typu harcerz wywierciłem u góry dwie dziury i dorobiłem stalowy pałąk dzięki czemu mogę ją powiesić nad ogniskiem

Strony: 1 2 Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: