|
« Odpowiedz #60 : 07-08-2010, 22:05:31 » |
|
Pewnie, że można, bo pasteryzacja przerwie proces kiszenia. Tylko po co Bo niektórzy (akurat nie ja) wola małosolne, a niestety te maja tendencję do przechodzenia w kiszone.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #61 : 07-08-2010, 22:06:30 » |
|
A konserwowe nie pasują? Nie pytam złośliwie.
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #62 : 08-08-2010, 19:15:28 » |
|
Pasują, ale czasem smak na małosolniaki pojawia się zupełnie znienacka i ciężko poczekać na nowy sezon ogórkowy  A konserwowe na ostro przepyszne  Jeszcze tylko z musztardą muszę spróbować zakonserwować, ale to nie temat o tym 
|
|
|
|
|
|
"A z tym pocałunkiem to będzemy musieli się jeszcze trochę wstrszymać" - powiedzial piękny książe złażac ze śpiącej królewny!
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi" -
|
|
|
 |
« Odpowiedz #63 : 09-08-2010, 08:33:01 » |
|
Po co musztarda skoro dodajesz gorczycy? 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #64 : 09-08-2010, 10:00:04 » |
|
Całkiem inny smak  Ech zrobie, spróbujesz i wtedy się wypowiesz 
|
|
|
|
|
|
"A z tym pocałunkiem to będzemy musieli się jeszcze trochę wstrszymać" - powiedzial piękny książe złażac ze śpiącej królewny!
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi" -
|
|
|
 |
« Odpowiedz #65 : 09-08-2010, 11:12:05 » |
|
A niby z czego musztarda jest zrobiona?  Masz jakąś lipną gorczycę  I założę się, że nie ucierałeś gorczycy na proszek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #66 : 09-08-2010, 12:35:59 » |
|
Czyżby wymiana się szykowała ?:> Ty zrób swoje, ja swoje, upędzi się coś i podyskutuje a poza tym to buc jesteś i tyle ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #67 : 09-08-2010, 12:55:32 » |
|
Jeśli za 2 tygodnie będą jeszcze ogóry to mogę nastawić i podyskutować przy konsumpcji  A musztardy dodawać nie lubię bo jest zbyt octowa, spróbuj musztardy w proszku, lub zmielonej dobrej gorczycy (w zasadzie jest to to samo) Sam jesteś buc ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #68 : 10-09-2010, 16:05:02 » |
|
Wracam do tematu kiszenia Znalazłem przepis na kimchi, czyli kiszenie kapusty na ostro po koreańsku zobaczone w tv  Ktoś próbował kiedykolwiek? Przepis tu: http://quchnia.24polska.pl/kuchnia_swiata/koreanska/kim_chi_z_kapusty_pekinskiej_513.htmlNa YT są też ciekawe filmiki pokazujące sposób przygotowania 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|