trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 14:58:43 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza 1 2 +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maxpedition Octa Versipack - opinii poszukuje...  (Przeczytany 5444 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
magik8814
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #15 : 12-10-2009, 01:23:32 »

no nic.... na opinie sie nie doczekam  Mrugnięcie nosze sie z zakupem tego czegos, niestety w Pl obecnie jest to niedostepne. Jedna firma ponad miesiac temu mowila ze lada dzien spodziewaja sie dostawy ktora do dzis niestety nie dotarla, az dziw bierze zeby w tych czasach byly takie problemy z transportem. Toz teraz samoloty sa ewentyalnie statkiem ktorym nie trzeba juz wiaoslowac i ktorych juz nie atapiaja uboty. Brak mi slow. Do tego firma ktora smie nazywc sie dystrybutorem Makxpedition na Pl nawet nie raczy odpisac. Orientujecie sie moze gdzie moglbym dostac Octa Versipack?
mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #16 : 12-10-2009, 08:06:57 »

zapytaj Mich123

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
janoc
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #17 : 12-10-2009, 15:33:23 »

Witam

Ja pytałem mailem pod tym adresem :order@military.pl - jest to dział zamówień military.pl w sprawie plecaka i odpowiedzieli mi 2-krotnie w ciagu 1/2 tygodnia  ,może trzeba powtórzyć zapytanie .Jeśli chodzi o mnie to odpowiedzieli mi że czas oczekiwania to 3-4 tygodnie ale z tym że nie na 100% .W razie jak bym zamówił to dadzą znac jak juz bedzie.
O i jeszcze mozna zapytać na :http://www.cqbtactical.pl/ ,też maja w ofercie maxpedition
magik8814
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #18 : 12-10-2009, 21:07:00 »

dzieki za pomoc... do obu firm pisalem, dla pierwszej jakis zblakany ubot zatapia dostawy, a w drugiej chyba nikt pisac ani czytac nie umie bo jak do tej pory nie dostalem odpowiedzi
janoc
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #19 : 12-10-2009, 21:17:05 »

no to moze jeszcze sprobujesz  u Pani wystawiajacej ta aukcję http://www.allegro.pl/item775695841_maxpedition_10x4_pokrowiec_na_bidon_czarny_w_pl.html jakiś czas temu pytałem o możliwość zamówienia czegos z maxa i była taka mozliwość ,ale też trzeba czekać i jak się nie myle trzeba chyba wpłacić zaliczkę ,ale to już indywidualna sprawa do dogadania.Jak widać z komentarzy osoba jest solidna to i zaliczkę można zaryzykować .
KnockeR
Opinii: (12)
Ekspert

When the Zombies come, I'll be ready!

Ignoruj
« Odpowiedz #20 : 15-08-2010, 15:19:13 »

Odkopuję temat Uśmiech kupił ktoś tego Octa z Maxa noszę się z zamiarem zakupu chciałbym w to upchnąć całe EDC i nosić zawsze i wszędzie ale przeszło 200zł za nerkę to dla mnie dużo :/ Najbardziej interesuje mnie jak to wygląda na ludziach bo jeśli jest to wielkie i mało dyskretne to chyba nie ma sensu :/

Zombie Zone - Survival w świecie postapokalipsy!
DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
magik8814
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #21 : 10-09-2010, 00:24:22 »

od kilku miesiecy posiadam nerke i powiem ze jestem z niej niesamowicie zadowolony, w koncu nie musze upychac wszystkiego po kieszeniach. Oczywiscie jest kilka mankamentow ktore mi sie nie podobaja ale chyba nie ma czegos takiego co bylo by dopracowane w 100%... ja we wszystkim cos poprawiam, udoskonalam wedle mego widzimisie. Poczatkowo miala mi sluzyc wylacznie do lasu, jednak wyszlo tak ze praktycznie nie rozstawalem sie z nia. Jak masz jakies pytania to postaram sie na nie odpowiedziec. Pozdrawiam
KnockeR
Opinii: (12)
Ekspert

When the Zombies come, I'll be ready!

Ignoruj
« Odpowiedz #22 : 10-09-2010, 12:38:05 »

Nie mam już więcej pytań Uśmiech Octa u mnie odpadała ze względu na swoją cenę i pancerność.

Zombie Zone - Survival w świecie postapokalipsy!
DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
evolve
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Ignoruj
« Odpowiedz #23 : 23-12-2010, 22:15:45 »

hej
wiem że wątek stary, ale od kilku dni mam Octę Maxa i jestem całkiem zadowolony Uśmiech
Nosi się ( jak na razie po mieście) wygodnie i z przodu i z tyłu. Na ramieniu też się da, na ukos ( przez klatę) też ale to raczej w lecie - z kurtką mnie nie obejmuje. W sumie kupiłem ją na wycieczki rowerowe jako taką torebkę na najpotrzebniejsze gadżety ( reszta idzie do sakw) ale na testy rowerowe musi poczekać kilka miechów jeszcze:)
  Do jej pasa albo i tych taśm molle po bokach głównego korpusu można dopiąć jakieś kieszenie dodatkowe. Nieźle nawet wyglądałaby z dwoma małymi kieszeniami Tasmanian Tigera ( mam jedną ).  
Jedyny minus wg mnie jest taki że jeśli się jej przyjrzeć dokładniej to widać nierówności szycia samego jakieś asymetrie itp...nic co osłabiałoby konstrukcje..ale jednak
Ogólnie daję jej 4 na 5 pkt Uśmiech
Jeśli jest potrzeba mogę wrzucić fotki...
« Ostatnia zmiana: 23-12-2010, 22:19:36 wysłane przez evolve » Zapisane
v3rm
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Góra Kalwaria

Ignoruj
« Odpowiedz #24 : 11-04-2011, 11:12:21 »

I ja odkopię.
I jak te testy rowerowe? Bo właśnie z takim przeznaczeniem się na Octą zastanawiam.
Fotki na sobie też mile widziane Uśmiech
yogz
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #25 : 11-04-2011, 15:49:30 »

Posiadam octe od roku, to moja podstawowa mała torba używana na polowania, doskonała na szpeje w stylu dokumenty, latarka, kluczyki, 2 noże, fajki, chusteczki, TP ( papier toaletowy to podstawowe wyposażenie myśliwego o 1000 zastosowań ), amunicja, kawałek linki itd. Mieści się jeszcze kanapka. Dzięki niej nic nie brzęczy po kieszeniach. Przy jeździe samochodem noszę z przodu, wysiadam i przesuwam do tyłu. Zalety: praktyczność ( typowa dla Maxp. ), bardzo dobre wykonanie. Wady?.....Nie jest to plecak, nie ma sensu pchać tam ciężkich rzeczy i obwieszać jej dużą ilością dodatkowych kieszeni. Cordura z którego jest wykonana jest bardzo sztywny co powoduje lekki dyskomfort cieplejszą porą roku. Tyle....
evolve
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Ignoruj
« Odpowiedz #26 : 11-04-2011, 17:13:02 »

Na rower super. Tak jak pisał kolega mieści się dość sporo, nie jest to jakieś ichnie Jumbo czy coś tam ale , też nie jest to normalna , turystyczna, mała nerka. Nie wiem jeszcze jak będzie w upały, ale w końcu jest to dużo mniejsza powierzchnia styku z ciałem niż każdy w sumie plecak - ot, taki szerszy pas jakby.
 No i zostaje jeszcze możliwość mocowanie na zewnątrz. To banji świetnie nadaje się na troczenie wiatrówki, rękawiczek, czapki, ostatnio wożę tak 800 ml butelkę wody ( wrzucę jutro fotkę).
http://img402.imageshack.us/img402/9981/img3364lx.jpg
Maxpedition Octa Versipack - opinii poszukuje...

http://img228.imageshack.us/img228/6645/img3366p.jpg

z dwoma kieszeniami TT ( to już chyba z dwa razy większa pojemność , nie jeździłem tak jeszcze - chyba bez sensu, lepiej w sakwy wepchać więcej):
http://img709.imageshack.us/img709/2488/img3370q.jpg

Co do jakości wykonania to chyba różnie bywa z tym Maxem. Mam dwie torby idealne wręcz i dwie poprawne z lekkimi niedociągnięciami.
http://img863.imageshack.us/img863/2980/img3367m.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/1482/img3368rm.jpg

sorki za jakość tych dzieł, nie mam innych , nie pstrykałem niczego podczas wycieczek...
aaa..byliśmy w Skalnym Mieście , moja dziewczyna używała Octy. Jeździliśmy tam parę razy na tyłkach po lodzie - torba dała radę bez problemu ( porysowały się te metalowe oczka ale na materiale nie ma przetarć,  zmechaceń itp )
http://img225.imageshack.us/img225/8720/img3206z.jpg

http://img638.imageshack.us/img638/5813/img3210no.jpg

« Ostatnia zmiana: 11-04-2011, 17:35:40 wysłane przez evolve » Zapisane
blutkind87
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Londyn

Ignoruj
« Odpowiedz #27 : 20-09-2011, 22:03:56 »

Stary ten wątek ale swoje napisze, posiadam Octę od ponad roku, Jakość jak to w Maxp. dobra (aczkolwiek z tym też różnie bywa), doskonale sprawdza się na jazdy rowerem bądź jako mala torba na krótkie wędrówki. Octy jako samej Torby mało co używałem (jakoś wizja nerki do mnie nie przemawia Duży uśmiech) za to dobrze się sprawuje jak się doczepi do plecaka. Do mojego Falcona II pasuje jak ulał:) postaram się jakieś fotki powrzucać.
Strony: Pierwsza 1 2 +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: