|
« Odpowiedz #15 : 29-06-2009, 12:59:22 » |
|
Dodam ze rip jest cholernie delikatny - przeciera sie dosc latwo, porwac tez o wiele latwiej niz ten caloroczny. Dlatego uzywam ripa w OD na miasto - idealnie sprawdza sie w miejskie upaly. Na lesne przedzieranie sie przez krzaczory mam wytrzymaly caloroczny M0/5. Brakuje mi tylko całorocznej OD  Mialbym urban-zimowe wdzianko  OD z miwo jako kolor bardzo mi sie podoba - wsytarczajaco szare by wtapiac sie w miejska kolorystyke tla... wystarczajaco zielone zeby wspolgrać z zielenia miejska  EDIT:literki
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 16-07-2009, 14:22:45 wysłane przez aniol »
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 16-07-2009, 09:21:48 » |
|
Odkurzam. Jak coś w red zonie partizany wróciły 
|
|
|
|
|
|
Ludzie dawniej byli sobie bliżsi, broń nie niosła tak daleko.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 18-07-2009, 22:25:03 » |
|
Całoroczna oliwka? Powiem Wam szczerze, że coraz bardziej przekonuję się do odcieni zbliżonych do Ranger Green i austriackiego. Taki bury kolor powinien maskować nieźle niezależnie od pory roku, zachowując miejską anonimowość.
|
|
|
|
|
|
Głowy do góry, przyjaciele (Robespierre) Palenie szkodzi zdrowiu (Joanna D`Arc) Mad Max - czy to jeszcze fikcja?
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 19-07-2009, 09:37:34 » |
|
A może foliage green lub jakiś ciemny brąz? Powinne być tak samo dobre. Zresztą można było by zrobić cywilny kamuflaż, np. brązowe kwiatki lub samochodziki na oliwkowym tle. Ja juz kilka razy wziąłem coś z daleko za kamuflaż, co z bliska okazało się właśnie kwiecistym wzorem lub jakimś "impresjonistycznym" obrazkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #19 : 31-07-2009, 15:11:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 21-07-2010, 19:02:48 » |
|
Z racji że to jest wątek o wyborze kamuflażu, to pytanie do was. Jak aktualnie mielibyście wybrać jeden kamuflaż tylko. Jaki to by był?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 21-07-2010, 23:42:46 » |
|
Rodezyjski DPM. Ehh... Fajnie pofantazjowac  Oryginały drogie jak cholera a repro nikt nie robi.
|
|
|
|
|
|
Nie cierpię tzw. "FacHowcÓW". W zupełności wystarcza mi jak ktoś jest dobry w tym co robi.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 23-07-2010, 18:26:53 » |
|
Z racji że to jest wątek o wyborze kamuflażu, to pytanie do was. Jak aktualnie mielibyście wybrać jeden kamuflaż tylko. Jaki to by był? Uniwersalna olivka,lub marpat z naciskiem(moje subiektywne zdanie)na marpata,gdyz o skutecznosci kamuflazu czesto swiadczy wielkosc ze tak powiem plam 
|
|
|
|
|
|
Favorite song: Sweet Noise - Jeden taki dzień. Coolio -Gangsta's paradise. Phil Collins - Another day in paradise. Sylwia Grzeszczak - Małe rzeczy.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 23-07-2010, 18:43:42 » |
|
Gdybym miał wybór to brytyjski DPM bardzo dobrze maskuje, tani łatwo dostępny mundur jak i oporządzenie  Niestety wkopałem się już w polaka i trzeba to jakoś pociągnąć 
|
|
|
|
|
|
"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 24-07-2010, 01:42:22 » |
|
Z racji że to jest wątek o wyborze kamuflażu, to pytanie do was. Jak aktualnie mielibyście wybrać jeden kamuflaż tylko. Jaki to by był?
A do jakich warunków środowiskowych? Rodezyjski DPM. Ehh... Fajnie pofantazjowac  Oryginały drogie jak cholera a repro nikt nie robi. Oj smakowity  Ciągnie mnie kurde do takich egzotyków... Co do kopii to czasem są albo były robione: http://www.tridentmilitary.com/SouthAfrican.htm
|
|
|
|
|
|
Seek & eXplore!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 25-07-2010, 12:08:35 » |
|
Jeżeli kontrakt, to: DPM, flecktern, UCP lub Marpat. Te pierwsze dwa nie mają nowoczesnych ciuchów (softshell, windshirt), a przynajmniej się z nimi nie spotkałem. UCP jest kiepski jak na polskie warunki, wykluczając miasto. Wychodzi, więc że najciekawszy jest marpat, który nieźle maskuje. Do tego marpat ma wsparcie w ciuchach od Helikona. Dochodzi jeszcze lansiarski multicam, wspierany przez Helikona i inne firmy zagraniczne. A wraz z masowym przyjmowaniem przez SF róźnych krajów, to i kontraktów będzie więcej. Choć sam MC jak dla mnie jest trochę zbyt jasny na Polskę.
A więc mój mały ranking: 1. Marpat - dobry kamuflaż, niezłe wsparcie w ciuchach 2. DPM - dobry kamuflaż, niska cena, genialne smock-i 3. MC - niedługo będą brytyjskie smock-i w zbliżonym kamuflażu, troszkę zbyt jasny, lansiarski 4. Flecktern - tanie, niemiecki, dobry na jesień 5. UCP - dziwny wzorek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 25-07-2010, 16:23:25 » |
|
Strona tridenta wisi tak sobie od co najmniej 4 lat z napisem "coming soon" (tyle się interesuję tematem rhodesian camo). Nie odpowiadaja na maile - chodzą słuchy że są teraz bardziej zajęci biznesem typu "russian bride"  ? Z innych ciężko osiągalnych - wszelkiego rodzaju Lizzard-y , francuskie , portugalskie. Oraz tani , ogólnodostepny DPM.
|
|
|
|
|
|
Nie cierpię tzw. "FacHowcÓW". W zupełności wystarcza mi jak ktoś jest dobry w tym co robi.
|
|
|
|