|
« Odpowiedz #15 : 30-03-2009, 16:32:11 » |
|
kolejna nocka spędzona pod śpiworkiem temp ok -3 na zewnątrz namiotu ,ale bardzo wiało namiot kiczasty był ,ale mi nie przypizgało ,ciepło było ,aż do rana i calutka noc przespana ,choć nie powiem było już dość ciepło mi w nocy i się trochę rozpiąłem ,ale po zatym loozik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 30-03-2009, 19:22:04 » |
|
devill prośba o podanie twoich "gabarytów" ? Wzrost, waga? Wiadomo - każdy inaczej marźnie  pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 30-03-2009, 23:10:30 » |
|
nie ma sprawy 175cm/90kg ogólnie nie jestem zmarzluchem więc ,u mnie jest troszkę inaczej z odczuwaniem zimna rzadko mi jest zimna zreszta też nie jestem drobnej postury
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 31-03-2009, 15:48:39 » |
|
Szukam informacji w sieci i nie moge znalezc;
jaki czlowiek sie zmiesci do tego spiwora? Spiwor ma 220 cm dlugosci, ale podejrzewam, ze maks to 185 cm wzorstu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #19 : 31-03-2009, 16:56:22 » |
|
wermont ja bym obstawiał max do 195 np od mojego bergsona jest obszerniejszy w ramionach oraz w nogach i nie co dłuższy ,a oba mają 220
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 17-05-2009, 18:23:01 » |
|
kolejne 2 nocki pod nim oczywiście namiot jedna w deszczu co było chłodniej a tak to 2 cieplejsza i było w nim trochę za goraco nie na nie go już pora no cóż test to test jeszcze cieplejsze nocki przedemną ,ale mogę go polecić no jedyna w sumie wada to tylko waga ale prócz pozatym materiał rewelacja jak i wykonanie ,tak ,że jak na chwilę obecną polecam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 14-06-2009, 13:03:12 » |
|
zaś jak na złość kolejna noc w deszczu wiec po chwili się zmyłem do namiotu ,a miała być taka piękną bo była w miarę ciepła ,ale coś deszcze wygrał ze mną ,wieć zaś było ciepł tak ,że psiwór był otwarty trochę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 30-11-2009, 11:11:48 » |
|
Widzę że niektórzy mają już ten śpiwór od jakiegoś czasu. Jak się śpiwór sprawuje po dłuzszym uzywaniu? Czy dane producenta na temat komfortu mniej więcej się sprawdzają?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 01-12-2009, 01:26:11 » |
|
w sumie to tak mi nie przypizgało 5-7 stopni to jest ok tylko to ni typowy brytyjczyk jest on najtańszym grubszym śpiworem o oferty Sungpak ,ale wart swej ceny patrzac na hannaha bivaka o podobnych parametrach to brał bym własnie ten bo taktyczny i dobrej jakości
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 20-01-2010, 12:30:01 » |
|
Witam wszystkich forumowiczów
To mój pierwszy post na tym forum tak więc proszę o wyrozumiałość jeśli pogwałcę jakiś niepisany forumowy savoir-vivre.
Szukam solidnego śpiwora do ok -5 st który nie wycycka mnie z kasy a jednocześnie zapewni rozsądny komfort cieplny. Z tego co widziałem i czytałem Sleeper Extreme jest dość duży po spakowaniu - ktoś z Was brał go na jakieś większe wyprawy? Wydaje się dość uciążliwy do przenoszenia - chyba ze kompresja czyni cuda - prosiłbym o komentarz w tej sprawie. Chciałbym wyskoczyć w Bieszczady i rozważam ten model, a może mniejszy brat - Sleeper Lite da radę? Nie jestem jakimś specjalnym zmarźlakiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 20-01-2010, 12:48:31 » |
|
Witam wszystkich forumowiczów
To mój pierwszy post na tym forum tak więc proszę o wyrozumiałość jeśli pogwałcę jakiś niepisany forumowy savoir-vivre.
Szukam solidnego śpiwora do ok -5 st który nie wycycka mnie z kasy a jednocześnie zapewni rozsądny komfort cieplny. Z tego co widziałem i czytałem Sleeper Extreme jest dość duży po spakowaniu - ktoś z Was brał go na jakieś większe wyprawy? Wydaje się dość uciążliwy do przenoszenia - chyba ze kompresja czyni cuda - prosiłbym o komentarz w tej sprawie. Chciałbym wyskoczyć w Bieszczady i rozważam ten model, a może mniejszy brat - Sleeper Lite da radę? Nie jestem jakimś specjalnym zmarźlakiem.
Sleeper Lite to juz na oko sie nie nada. w opisie jest 0 w komforcie!! nawet jak nie jestes zmarzlakiem to nie bedzie to dobry wybor!! generalnie nalezy patrzec na komfort a nie na minimalne wartosci, zeby potem nie bylo, ze nery przemrozisz, albo, ze "oszukali mnie".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 20-01-2010, 14:13:52 » |
|
Hmm, no nic, to będę musiał Lite'a odrzucić. 0st to mimo wszyskto troche za dużo. Teraz właściwie tylko pozostała kwestia kompresji - jak bardzo da się go ścisnąć? Czy worek jest wystarczająco mocny do takich zabiegów?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 21-01-2010, 20:27:17 » |
|
Kup ten śpiwór bo warto ,możesz porównać do Hannaha Bivaka parametrami ja się tak zastanawiałem i wybrałem Sungpaka.Worek kompresyjny na szwach nie strzeli ,ale przy klamrach owszem ,Ja jedną zerwałem przy za mocnej próbie kompresji.Da się nawet ładnie skompresować.Waga 2,1kg ,ale za to komfort masz -7stC.Fotki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2875816e1f795206.html zaczynają się o tej.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 25-01-2010, 13:51:12 » |
|
Dzięki za fotki devill.
Ostatnie mrozy chyba mnie przekonały do cieplejszego śpiwora. Hannaha też miałem na swojej potencjalnej liście, ale może faktycznie dam szanse Snugpakowi. Cena jest na tyle atrakcyjna przy oferowanym komforcie, że nie powinienem mieć wyrzutów sumienia, a z tego co czytałem Snug robi dość solidne śpiwory.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #29 : 25-01-2010, 17:23:54 » |
|
Zastanawiam sie pomiędzy tym Sungpak'iem a którymś z kolekcji Loap (st.Anton). Wacham sie co do wyboru, bo nie wiem czy można ufac zakresowi temperatur Loap. Może ktoś borykał sie z podobnym problemem.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|