|
« Odpowiedz #120 : 06-11-2009, 22:47:23 » |
|
No to niestety nie pomogę  . Ze swojej strony tylko powiem - bierz w yerbamarkecie ! 
|
|
|
|
|
|
Mój nick to tylko pseudonim artystyczny  . Szerzej znany jestem jako Łoś - ale ten nick jest już zajęty 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #121 : 07-11-2009, 21:38:15 » |
|
5 minut spaceru od metra Służew jest dystrubutor Yerba Mate. Kupowałem tam wysyłkowo czas temu jakiś a od czasu zamieszkania w Wawie osobiście kilka razy. http://www.yervita.pl/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #122 : 08-11-2009, 11:42:20 » |
|
Na pewno nie polecam z allegro tego sprzedawcy http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=5865665 Wprawdzie ma niezłe ceny, towar (mate) w zasadzie tez jest ok, ale niestety tykwy sprzedaje z mylnymi opisami. Zalicytowałem tykwę 300-480 ml a dostałem ok 200 ml. Kasę wprawdzie dostałem, lecz nie w tym rzecz, aby dochodziło do takich cyrków. Wystarczyłoby więcej staranności w umieszczaniu opisów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #123 : 08-11-2009, 12:15:19 » |
|
Aha, potwierdzam. "Materkowo" generalnie jest ok, ale paczki wysyła im chyba ktoś niewidomy  Dostałem kiedyś cudzą paczkę zamiast tego co zamówiłem. Wszystko załatwiliśmy później bez problemów, ale faktem jest że mają burdel.
|
|
|
|
|
|
Szczęście sprzyja przygotowanym.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #124 : 19-11-2009, 09:57:04 » |
|
Nowe Mate kupilem i pije.
La Merced sie nazywa, jest tego trzy rodzaje, de campo, de monte i barbecua (czyli palone). Argentynskie. Z kijami.
Na razie de campo sacze i jest dobre, smak dosc wyrazny, dlatego w sumie o tym wspominam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #125 : 22-11-2009, 22:37:14 » |
|
A ja uważam że la Merced jest zbyt łagodne (chociaż nie aż tak jak Amanda). Yerba to ma być Yerba jak Pajarito czy Rosamonte, wyrażny ostry smak to jest to, a nie jakieś ziołowe herbatki  . Dlatego teraz sobie muszę mojej pierwszej yerby którą była Rosamonte kupić trochę 
|
|
|
|
|
|
Mój nick to tylko pseudonim artystyczny  . Szerzej znany jestem jako Łoś - ale ten nick jest już zajęty 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #126 : 13-12-2009, 16:20:10 » |
|
Dzięki lekturze 9 stron tego tematu ...wiedziony ciekawością zaliczyłem już Nobleze i Rosamonte. Rosamonte smaczna jest tak bardzo że worasek kilogramowy sobie zakupiłem:) Dzięki za odkrycie napoju bogów!:)
|
|
|
|
|
|
If you run, you'll only die tired'
|
|
|
 |
« Odpowiedz #127 : 18-08-2010, 13:13:01 » |
|
A do mnie wczoraj doszedł nowy zapas 
|
 Odp: Yerba mate
IMG_0804.JPG (183.93 KB, 1280x960 - wyświetlony 50 razy.)
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #128 : 18-08-2010, 17:58:15 » |
|
Pajarito najlepsza!  Miłego picia  Mi Matero (naczynko) pleśnią zaszło muszę nowe kupić 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #129 : 18-08-2010, 19:47:49 » |
|
Testowałem owocowe cbse i cruz de malta, ten smak jest ledwie wyczuwalny, czy tak powinno być? Czy może jest jakaś yerba w której owocowy posmak będzie bardziej wyczuwalny?
|
|
|
|
|
|
(\_/)This is bunny (O.o)copy the bunny into your sig ( ><)help him achieve world domination
|
|
|
 |
« Odpowiedz #130 : 18-08-2010, 20:05:06 » |
|
może Union Brzoskwiniowy - wybierałem kawałki brzoskwiń i zjadałem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #131 : 18-08-2010, 21:25:32 » |
|
Obadamy temat, kawowa cbse też nie smakowała jak kawa, chyba raczej te yerby aromatyzowane tylko były bo zapaszek z torebki owszem, intensywny. Natomiast w smaku czysta yerba
|
|
|
|
|
|
(\_/)This is bunny (O.o)copy the bunny into your sig ( ><)help him achieve world domination
|
|
|
 |
« Odpowiedz #132 : 18-08-2010, 21:55:13 » |
|
Testowałem owocowe cbse i cruz de malta, ten smak jest ledwie wyczuwalny, czy tak powinno być? Czy może jest jakaś yerba w której owocowy posmak będzie bardziej wyczuwalny? CBS Pomeleo - o pięknym smaku i zapachu grejpfruta (najsmaczniejsza na zimno latem), najlepsza z owocowych. Osobiście odradzam wszystkie inne owocowe: cytrynowe, pomarańczowe (choć lubię yerbę z sokiem pomarańczowym), cytrynowe i jabłkowe. A dla miłośników mięty, najlepsza to Yerba Mate Pajarito Zioła Mieta - inne gatunki musiałem dodatkowo domiętawiać, a tu smak mięty mocniejszy niż w herbacie miętowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #133 : 19-08-2010, 00:00:43 » |
|
Zapach jak najbardziej ale smaku za bardzo nie czułem, ale moja pani twierdzi że mam upośledzone kubki smakowe więc może to o to chodzi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #134 : 19-08-2010, 07:57:18 » |
|
A ja ustaliłem ostatecznie preferencje yerbowe na Cruz De Malta - Elaborada i Despelada. Elaborada jest delikatna, Despelada podobno jest jedną z najmocniejszych mate na rynku - szczerze mówiąc nie czuję tego, a przepuszczam przez matero ok 0.75l dziennie w pracy. Kupuję kilogramowe albo dwukilogramowe opakowania - o, u tych ludzi: http://allegro.pl/show_user.php?search=stabilobossStacjonarny sklep mają w Otwocku - warto tam zajrzeć, jak ktoś będzie w okolicy, bo wybór zarówno yerby jak i osprzętu duży, a ceny hurtowe i jeszcze można liczyć na gratisy i zniżki. Przesyłają też sprawnie. Edyta: Spojrzałem w wątek i zauważyłem, że kiedyś pisałem, że sypię mało suszu do tykwy. Zmieniło się, sypię 3/4 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|