Strony: Pierwsza « 1 2 3 [4] 5 6 » Ostatnia   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Multicam-owy MIX i jego przybrani bracia  (Przeczytany 5362 razy)
Pablo666
Opinii: (2)
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #45 : 09 Marzec 2010, 14:42:08 »

Buehehehehe ale fajnie...  Szok
Dużo wcześniej napisałem, że porównywanie ferrari i czołgu też nie ma sensu, a Wy ciągle swoje....
W Paincie nie klamka czyni gracza ale bardzo pomaga, jak to mówimy w drużynie, fakt dramatyzujecie z tymi cenami bo za 1,5k można dorwać wywalony w kosmos marker, no będzie miał ze 2 lata, ale od tamtego czasu niewiele się zmieniło.
Lufa, kula itp to już sprawa drugorzędna.
A swoją drogą widzę tu pewne kompleksy? związane z tym jaki sprzęt się posiada... heheh eliminacja to eliminacja, nie ważne czy przeciwnik byl "pierd... speedballowcem" z wylansowanym sprzętem rocznik bieżący.

Dla mnie ASG ma jedną podstawową wadę, o której już było czyli brak widocznych trafień.
A speed ma tą zaletę, że nigdy nie będzie porównywalny z żadnym innym sportem, szczególnie ASG  Język
frez
Opinii: (0)
Użytkownik
**

« Odpowiedz #46 : 10 Marzec 2010, 13:44:39 »

Dla mnie ASG ma jedną podstawową wadę, o której już było czyli brak widocznych trafień.
A speed ma tą zaletę, że nigdy nie będzie porównywalny z żadnym innym sportem, szczególnie ASG  Język

To może inaczej .Zaznaczam mam replike ASG i wiem co ona potrafi a o PB nie mam zielonego pojęcia .

Mówisz że przy ASG nie widać trafienia a w PB można zrobić krzyżyk na plecach przeciwnika i jest ślad trafienia.

No dobrze a po takiej serii i następnej kiedy cały ten multicam będzie multiplam jak rozpoznacie czy ktoś
dostał czy nie też musi się przyznać .Chyba że rozrywka trwa tylko do pierwszego trafienia a potem pralka
albo macie mundury na zmiane i to pewnie kilka .

Pozdrawiam
Michał
DARKdog
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #47 : 10 Marzec 2010, 14:01:33 »

Duży uśmiech

Po zakończonym scenariuszu wycierasz mundur ręcznikiem papierowym i zostaje tylko wilgotna plama. Świeże trafienie ma wspaniały walący w gały różowy-żólty-pomarańczowy etc żywy kolor i resztki skorupki. Laik odróżni na pierwszej grze świeżą farbę od starego trafienia. No chyba, że się niedokładnie wytrzesz ale to już Twój problem-tłumaczenia nie ma.

Ludzie dawniej byli sobie bliżsi, broń nie niosła tak daleko.
Koso
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #48 : 10 Marzec 2010, 15:00:54 »

ASG od pinballa zawsze będzie bardziej realistyczne i tego sie nie zmieni. Największą głupotą w ASG było wprowadzenie magazynków typu hi-cap low-cap itp. Na szczęście można jeszcze nabyć real-capy gdzie jest te 30 kulek tylko do niektórych modelów broni nie ma i jest się zmuszonym kupić inne magi.

W Paincie nie klamka czyni gracza ale bardzo pomaga...
W asg tak samo, ja latam ze sprężynówką i nie mam większych problemów żeby rozwalić kogoś z elektrykiem bo mam trochę doświadczenia i umiejętności no i plus sprężyn jest taki że nie trzeba sie o nie zbytnio martwić nie straszny jej deszcz, bajorko, piach itp. więc mam pewną przewagę Język Mrugnięcie   .

"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
Królik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #49 : 10 Marzec 2010, 15:11:04 »

ASG od pinballa zawsze będzie bardziej realistyczne i tego sie nie zmieni. Największą głupotą w ASG było wprowadzenie magazynków typu hi-cap low-cap itp. Na szczęście można jeszcze nabyć real-capy gdzie jest te 30 kulek tylko do niektórych modelów broni nie ma i jest się zmuszonym kupić inne magi.
Biorąc pod uwagę skuteczność kulki i celnośc repliki, to uważam, że najlepsze są low-cap albo mid-cap (tak do 90 kulek).
Kałach z jednym magazynkiem na 500 kulek to przegięcie. Jak słysze "airsoftowe serie" po 100 kulek w jednej, to zawsze chce mi się śmiać.
Tym bardziej, jak widze posiadacza repliki z hi-capem, który ma oporządzenie ze 238 kieszonkami, w których ma drugiego hi-capa, butlę kulek i batoniki...
Ja na strzelanki zabieram 12 magazynków mid-cap, ładowanych po 80-90 kulek i pod koniec gry mam naprawdę ciężki worek na odzysk.
Józwa
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #50 : 10 Marzec 2010, 19:27:53 »

Ja na strzelanki zabieram 12 magazynków mid-cap, ładowanych po 80-90 kulek i pod koniec gry mam naprawdę ciężki worek na odzysk.

Ekwiwalent 36 magazynków 30-nabojowych?! 1080 szt.amunicji?
Magazynek 500 nabojowy?!

Nic nie wiem o ASG i stąd lekki szok, ale słowo "realizm" ma teraz dla mnie zupełnie nowe znaczenie. Wybaczcie wtrącenie.

Maruda i malkontent
Okruch
Aktywny użytkownik

Bo do tanka trzeba czworga

« Odpowiedz #51 : 10 Marzec 2010, 19:36:11 »

Prawda? 36 magazynków to 18 kilogramów, można pomyśleć o ekwiwalencie masowym Duży uśmiech

Głowy do góry, przyjaciele (Robespierre)
Palenie szkodzi zdrowiu (Joanna D`Arc)
Mad Max - czy to jeszcze fikcja?
Królik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #52 : 10 Marzec 2010, 23:14:35 »

Weźcie poprawkę na skuteczność amunicji.
W realu jedną kulką przez krzaczki klienta wyeliminujesz. W ASG już nie bardzo.
Pablo666
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #53 : 10 Marzec 2010, 23:50:23 »

Kiedyś usłyszałem teorię, że jeden strzał ostry odpowiada ok 3,5 (dokładnie nie powiem teraz) strzałom ASG, ktoś tam ponoć liczył współczynnik: zasięg, celność itp it i wyszła taka matematyka Mrugnięcie
Dlatego są te magazynki 90cio kulkowe bo niby, biorąc pod uwagę ten współczynnik, ASG jest najbliższe wtedy ołowiowi Mrugnięcie
O szczegóły nie pytajcie bo było późno w nocy podczas jakiegoś turnieju i tyle zapamiętałem.
Józwa
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #54 : 11 Marzec 2010, 04:03:37 »

OK. Już rozumiem, tak w ogólnym zarysie.

Maruda i malkontent
Okruch
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #55 : 11 Marzec 2010, 07:52:45 »

Ja myślałem ostatnio o dociążeniu low-capów CA ołowiem do masy pół kilo każdy. Poza wszystkim, co za "fitness" Mrugnięcie

SWAT
Ekspert

Fallen Angels

« Odpowiedz #56 : 11 Marzec 2010, 09:13:30 »

a może tak popiszecie o MC co ??  Mrugnięcie

"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z
nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka,
przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
KnockeR
Opinii: (3)
Ekspert

When the Zombies come, I'll be ready!

« Odpowiedz #57 : 11 Marzec 2010, 09:27:24 »

Realistyczne groszki... po 500 sztuk z każdego maga nas zawaliły i ciężko się przebić  Szok

Zapraszam na mojego bloga www.zombie-zone.pl
Okruch
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #58 : 11 Marzec 2010, 10:48:21 »

Multicam.
Bardzo dobrze maskuje w trakcie rozgrywek ASG Mrugnięcie

Królik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #59 : 11 Marzec 2010, 11:03:22 »

W Czadzie tez się sprawdza. Uśmiech

Strony: Pierwsza « 1 2 3 [4] 5 6 » Ostatnia   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: