trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 01:42:30 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 ... 4 5 6 +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Multicam-owy MIX i jego przybrani bracia  (Przeczytany 8884 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
dublet
Opinii: (0)
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Otwock

wolny strzelec...

Ignoruj
« Odpowiedz #75 : 15-06-2010, 20:24:02 »

Duży uśmiech to ekipa z traning squad!!! Duży uśmiech

Chwała Specnazom- śmierć terrorystom...
Blacha
Opinii: (1)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Puławy

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #76 : 15-06-2010, 21:21:29 »

tak - niestety ich filmik zapodalem na szybko - nie szkoliłem sie u nich

ranger tak poczytałem Twoje posty na forum i ciśnie mi się na usta jedno pytanie "kim Ty kurwa niby jesteś" ?? bo wszędzie wszystko krytykujesz i każdemu próbujesz udowodnić że gówno wie nawet jak osobiście czegoś doświadczył bo Ty wiesz lepiej.
Sorry ale przychodzi mi na myśl "betonowy" stary szwej co to pobiegał trochę w opinaczach i wz93, poganiał kociarstwo i teraz wydaje mu się że jest Bóg wie kurwa kim i że ma pojecie o wszystkim.

Gówno masz do powiedzenia a przypierdalasz sie ot tak.

Tak jak w tym temacie:

"ośmieszyłem się kursami dla dzieci i tu przylazłem" - dla Twojej wiedzy jestem tu deczko dłużej niż Ty więc nigdzie nei przylazłem - ja tu byłem.

Teraz wyjaśnij mi powód ośmieszenia się - to że takie kursy są ?? są jak sam widzisz

czy może to że są gówno warte ? jeśli tak to czemu nie masz na tyle dużego sromu żeby powiedzieć to ludziom je prowadzącym ?
kozak jesteś przy pierdoleniu przez internet ?

Kim jesteś żeby krytykować ludzi ktorzy są profesjonalistami i do tego nie są anonimowymi netowymi specjalistami jak Ty ??

gdzie Ty służyłeś i co sobą reprezentujesz prócz gówniarskiego krzykacza rodem z dzieciarni NEO ??

może podaj nazwisko, stopień itp. - chętnie sprawdzę co sobą reprezentujesz i ew. pokłonię się przed mistrzem - bo na razie to w dupie byłeś i gówno widziałeś a tylko krzyczeć potrafisz.

kolejne dwie organizacje które wykorzystują ASG do symulacji przy kursach i szkoleniach

http://www.wzss.org.pl/

http://kapap.com.pl/

możesz im napisać że się ośmieszają, mi tego nie pisz bo gówno mnie obchodzi zdanie anonimowego "mistrza świata" z netu. Póki nie będziesz realną osobą którą ktoś zna i która udowodni że może mieć o czymś pojecie jesteś tylko dzieckiem NEO - nic nie znaczącym, gówno wiedzącym, i mającym ZEROWY autorytet.
Więc może przestań sie wypowiadać autorytatywnie bo na tym forum NIC nie znaczysz i jesteś kolejnym anonimowym NIKIM.

... wypijmy za wojnę ...
Ranger
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #77 : 15-06-2010, 22:22:44 »

Blacha, skończ się napinać, bo jesteś śmieszny. Ktoś skrytykował twoje dziecinne zabawy i powoduje to u ciebie taki napad agresji? Spokojnie dziecko, bo krzykiem i tak niczego nie udowodnisz.

Tak jak już mówiłem: takie grupy istnieją i niech tak będzie. Tyle, że dam głowę, że większość tych ludzi robi to tylko i wyłącznie dla zabawy. Może ci dadzą JAKIEŚ pojęcie o obchodzeniu się z bronią, ale sorry Winnetou, nawet parę kurew wrzuconych do zdania nie zmieni faktu, że obchodzenia się z bronią nauczysz się tylko na prawdziwym egzemplarzu.
Postawa strzelecka powiadasz? Ta wiele zależy właśnie od wagi broni, jej rodzaju i reszty szpeju, który ma się na sobie. Trudno się tego nauczyć na zabawce, która waży pół kilo i trzeba jej cegłę dopiąć do RIS'ów, żeby chociaż wagą jej dorównywała. Oczywiście wyolbrzymiam, ale powinieneś wiedzieć o czym mówię Mrugnięcie
Tak więc bawcie się, ok, ale nie widzę powodu dla którego ma w tobie budzić atak furii krytyka tego typu praktyk. Bo ja wiem, że ludzie lubią się bawić w wojsko, ale jak chcesz go naprawdę doświadczyć to nie pozostaje nic innego, jak się tam zaciągnąć. Niestety dla ciebie, Blacha, nie ma tam miejsca(ze względu na brak pokory i subordynacji), więc pozostaje ci zabawa - ale ta nadal pozostanie zabawą i tego nie zmienisz. Nie krytykuję również, że biorą w tym udział ludzie, którzy kiedyś służyli, bo dam głowę, że mają oni o wiele, wiele więcej dystansu do tej zabawy i nie wmawiają nikomu, że dzięki tego typu zabawie nauczyli się obchodzić z bronią. Ty natomiast parę razy poskradałeś się w lesie z doświadczonymi ''żołnierzami'' i już świecisz mądrościami i chciałbyś, żeby cię postrzegano, jak najemnika, co do Polski wracał przez Bośnię i Afganistan...
Wrzuć na luz i nie ośmieszaj się, człowieku.

Poza tym gratuluję podejścia do czyjejś osoby tylko pod względem tego, że jest znana przez innych. Jest to równie infantylne, co twoje zabawy w lesie z karabinem na kulki Mrugnięcie Ja tam może lubię sobie pokrytykować, ale w życiu nie skreśliłem internetowego rozmówcy tylko dlatego, że nikt nie może potwierdzić jego autorytetu. Po prostu nie czuję takiej potrzeby, bo forum to nie sala wykładowa, a kierując się twoim podejściem musiałbym 3/4 tego forum skreślić po jednym napisanym poście.
Naprawdę, poziom dojrzałości u ciebie jest po prostu porażający. Do tego zamiast braki nadrabiać, jak człowiek na poziomie to starasz się skompromitować rozmówcę. Jest to jakieś rozwiązanie, ale nie sądzę, żeby ktoś brał twoje posty na poważnie chociażby przez ilość kurew, które do nich wrzucasz.
No ale to jest dla ciebie typowe, na knives też wyśmiano twoje zabawy w lesie i reakcja była identyczna tak więc widać, że zdolność uczenia się już dawno u ciebie skamieniała.

I jeśli następnego posta masz zamiar napisać w równie prymitywny sposób to lepiej sobie daruj. Zrób se zimny okład na czoło, napij się melisy, a później zapraszam w towarzystwo innych ludzi. Bo jak na razie to, że ktoś jest NIKIM udowodniłeś tylko odnośnie swojej osoby.
robertgl17.
Opinii: (10)
Ekspert

Miejsce pobytu: Wrocław

Teoretyczny emeryt

Ignoruj
« Odpowiedz #78 : 15-06-2010, 22:55:24 »

Panowie wróciłem właśnie ze służby, jestem zjebany jak pies i nic mi się nie chce

ale wysilam się i zadaje wam pytanie,  do kurwy nędzy, jaki to jest dział, bo mi się wydaję, że  

KAMUFLAŻ

Więc proszę grzecznie ........

SKOŃCZCIE JUŻ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fan DPM
"Bo tylko prawdziwy facet potrafi przyznać się do tego, że lubi słodycze i nosi kalesony"
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #79 : 15-06-2010, 22:57:19 »

nie ucz mnie i nie mów do mnie dzieciaku - jesli masz ochotę adres mogę podać na priv - w realu  porozmawiamy.

Twoje krytykanctwo jest o tyle śmieszne że jesteś nikim - zrozum NIKIM, nie jesteś autorytetem dla nikogo a krytykujesz z poziomu fachowca - chcesz nim być - udowodnij - inaczej nadal jesteś nikim i Twoje krytykowanie gówno znaczy.

Z aniołem mogę rozmawiać - znam go na żywo, wiem co sobą reprezentuje - Ciebie mogę najwyżej włożyć między dzieci NEO - nic ponad to.
Nie skreślam rozmówcy netowego przez to że go nie znam ale fachowca i jego krytykę skreślam nie wiedząc nic o nim - bo pisać każde dziecko może na necie będąc anonimowym.

co do zabawy - stary jakbyś nie zrozumiał (a tak lubisz innych pouczać o czytaniu ze zrozumieniem) napisałem że trening na asg jest "wstępem" do treningu na prawdziwej broni i że jest zabawą od której nie zależy moje ani niczyje życie. W filmikach widać wyraźnie że podstawy lub sytuacje gdzie broń dla cywilów mogła by być niebezpieczna są trenowane na asg, reszta na prawdziwej broni (wiesz znowu to zrozumienie...)
Co do karabinków asg i Twojego zdania o dociążaniu itp. - masz widać niewielką wiedzę o asg - zapraszam do jakiegoś sklepu pooglądać repliki - prócz wagi są egzemplarze mające dokładnie takie samo wyważenie jak oryginał - i to nie moje zdanie a fachowców którzy je kupują do szkoleń itp. (oczywiscie nie tak wielkich fachowców jak Ty) więc może zamiast pisać pierdoły doucz się w temacie a nie tylko wypominaj to innym. Chyba że nie robi Ci róznicy że piszesz o czymś autorytatywnie o czym nie wiesz ;-)

napad agresji u mnie wygląda inaczej - to jest po prostu analogiczne traktowanie rozmówcy do tego co napisał.

Nie odpowiedziałeś na pytanie - czym konkretnie się ośmieszyłem mówiąc o szkoleniach na replikach ASG - potrafisz jasno i prosto odpowiedzieć na to pytanie ??

daruję sobie Twoje gówniarskie próby zgrywania domorosłego psychologia i psychoanalizy mojego zachowania,  braków itp. - o tym również masz gówniane pojecie więc nie wypowiadaj się.
Zaś jeśli chcesz uczyć innych i poziom im wypominać i kulturę naucz się pisać "Ty" "Ciebie" itp. z wielkiej litery ;-) to podstawa kultury w necie. Ale łatwo przecież wypominać innym samemu gówno reprezentując prawda ? ;-)

zaś co do brania na poważnie i moich relacji społecznych na forum czy w życiu realnym - o nie się nie martw - wielu ludzi stad mnie zna i wie że nie zwykłem fantazjować czy pierdolić kocopołów - w przeciwieństwie do Twojej osoby.

To co masz na tyle wielki srom żeby sie przedstawić z nazwiska i stopnia ? czy wstydzisz się ?
kim jesteś że tak wielkim mistrzem we wszystkim jesteś i tak bardzo krytykujesz ?

... wypijmy za wojnę ...
aniol
Opinii: (2)
Ekspert

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #80 : 15-06-2010, 23:29:27 »

gdzie Ty służyłeś i co sobą reprezentujesz prócz gówniarskiego krzykacza rodem z dzieciarni NEO ??

A gdzie Ty służyłeś Blacha? Chichot I gdzie nauczyłeś się tak pienić na necie jak dziecko NEO?? Chichot

Więc może przestań sie wypowiadać autorytatywnie bo na tym forum NIC nie znaczysz i jesteś kolejnym anonimowym NIKIM.

A kim Ty jesteś z podpisem "cham i prostak" i patetycznymi opisami na GG o wojnie i zabijaniu Chichot Fanem zabawy pt ASG który mniema. iż przygotowuje się do walki o przyszłość planety? Chichot Weź wyluzuj bro, bo ASG to zabawa i wygłupy a w Twoich oczach stają się one "zespołem elitarnych szkoleń specnazu"  Język

Niechaj mod poczyści te potyczki albo wydzieli topic czy jak...  Niezdecydowany

W temacie - ciekawe czy powstanie odmiana MC tigerstripe Mrugnięcie Taki vietnam MC hyhyhy

[/quote]

Seek & eXplore!
Ranger
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #81 : 15-06-2010, 23:42:42 »

Z aniołem mogę rozmawiać - znam go na żywo, wiem co sobą reprezentuje - Ciebie mogę najwyżej włożyć między dzieci NEO - nic ponad to.
Nie skreślam rozmówcy netowego przez to że go nie znam ale fachowca i jego krytykę skreślam nie wiedząc nic o nim - bo pisać każde dziecko może na necie będąc anonimowym.

No popatrz, a mnie się zdawało, że fachowcem jest ten, który zna się na temacie. Oglądając dajmy na to program w telewizji wiesz coś o tych, którzy się tam wypowiadają? Pomijając wywiady można uznać, że większość programów na discovery channel to bujdy, bo ci fachowcy nawet się nie wypowiadają w tych programach tylko jeszcze lektor czyta! A czytając napisy końcowe z reguły trafiają się nazwiska ludzi, o których nie mamy zielonego pojęcia. Tak wiem, to był argument stworzony specjalnie na potrzeby twojej wypowiedzi, żeby znowu coś zabrzmiało mądrze...
Za fachowca się nie uważam, a to że takiego tonu używam może być kwestią obeznania w temacie lub po prostu pewności siebie(której mi w przeciwieństwie do dzieci neo nie brakuje). Nie widzę w swoich wypowiedziach żadnych nieprawidłowości pomijając może dyskusje o sposobie noszenia noża, ale tam to nie ja zacząłem zaczepki, mniejsza z tym.

co do zabawy - stary jakbyś nie zrozumiał (a tak lubisz innych pouczać o czytaniu ze zrozumieniem) napisałem że trening na asg jest "wstępem" do treningu na prawdziwej broni i że jest zabawą od której nie zależy moje ani niczyje życie. W filmikach widać wyraźnie że podstawy lub sytuacje gdzie broń dla cywilów mogła by być niebezpieczna są trenowane na asg, reszta na prawdziwej broni (wiesz znowu to zrozumienie...)
Co do karabinków asg i Twojego zdania o dociążaniu itp. - masz widać niewielką wiedzę o asg - zapraszam do jakiegoś sklepu pooglądać repliki - prócz wagi są egzemplarze mające dokładnie takie samo wyważenie jak oryginał - i to nie moje zdanie a fachowców którzy je kupują do szkoleń itp. (oczywiscie nie tak wielkich fachowców jak Ty) więc może zamiast pisać pierdoły doucz się w temacie a nie tylko wypominaj to innym. Chyba że nie robi Ci róznicy że piszesz o czymś autorytatywnie o czym nie wiesz ;-)
Jasne, że są repliki które wyważeniem odpowiadają oryginałom... Z tym, że są to z reguły repliki z górnej półki i kurcze, choćbyś kupę strzelił na środku autostrady to nadal będą repliki. Nie da się na replice osiągnąć chociażby realnego odrzutu podczas strzału, który dość mocno wpływa na celowanie z tej broni. Nie emitują one również huku, łuska nie wypada itd. itp. Niektóre z tych szczegółów są wręcz absurdalne dla kogoś, kto z prawdziwej broni nie strzelał, a jednak mają spory wpływ na strzelca - na replice tego nie osiągniesz.
Co do skradania się to podałem przykład - harcerze to również grupa paramilitarna, a mimo wszystko nie potrzebują replik żeby poskaradać się w lesie. I ta replika nie ma tutaj żadnego wpływy oprócz być może komfortu psychicznego dla osoby niosącej ją. Wspominałem już o tym, że faceci lubią się bawić w wojsko.
Ty natomiast te treningi traktujesz jakby to wszystko działo się naprawdę i jakbyś był przez to nie wiadomo kim. W rzeczywistości jesteś tylko śmiesznym 30 letnim facetem, który bawi się w wojsko żeby zrekompensować sobie kompleksy. Świadczy o tym twoja napinka, kiedy ktoś te treningi skrytykuje. Oczywiście zarzekasz, że gówno cię obchodzi czyjeś zdanie, ale twoje kwieciste odpowiedzi jasno wskazują, że jest zupełnie na odwrót. Jak ja mam coś w dupie to po prostu to ignoruję i tyle Mrugnięcie

Nie odpowiedziałeś na pytanie - czym konkretnie się ośmieszyłem mówiąc o szkoleniach na replikach ASG - potrafisz jasno i prosto odpowiedzieć na to pytanie ??
Odnosząc te treningi do rzeczywistości. To jest TYLKO zabawa i ma znikomy wpływ na rzeczywistość. Dla ciebie to jest wręcz wstęp do wojennej ścieżki. Fajnie byłoby patrzeć, jakbyś kiedyś musiał dostać karabin do łapy i bronić ojczyzny, ciekawe czy wtedy byś pamiętał coś z tych ''treningów'' czy po prostu byś pierdolnął karabinem o ziemię i poszedł do domu, ''bo to nie tak, jak mnie uczyli!''.

Zaś jeśli chcesz uczyć innych i poziom im wypominać i kulturę naucz się pisać "Ty" "Ciebie" itp. z wielkiej litery ;-) to podstawa kultury w necie. Ale łatwo przecież wypominać innym samemu gówno reprezentując prawda ? ;-)
I mówi to ten, co zdania od dużej litery nie potrafi zacząć... Otóż dla twojej informacji posty na forum z definicji nie mają tonu oficjalnego(chyba, że piszący chce by tak było), a w związku z tym nie muszę zaczynać tych zwrotów od dużej litery i bynajmniej nie znaczy to o braku szacunku. Swoją drogą skoro jesteś taki przeczulony na punkcie mowy oficjalnej to nieźle musi być nawrzucane kurwami do twojego CV :lol:

wielu ludzi stad mnie zna i wie że nie zwykłem fantazjować czy pierdolić kocopołów - w przeciwieństwie do Twojej osoby.
A ja myślę, że sobie to wmawiasz. Zapoznałem się już z kilkoma opiniami o tobie na forum knives i wygląda to zupełnie inaczej Mrugnięcie

To co masz na tyle wielki srom żeby sie przedstawić z nazwiska i stopnia ? czy wstydzisz się ?
kim jesteś że tak wielkim mistrzem we wszystkim jesteś i tak bardzo krytykujesz ?
Od tego na forach stosuje się nicki, żeby nie podawać swoich danych osobowych. Nie ma to również żadnego znaczenia w tej dyskusji, bo ja twojego imienia, nazwiska i danych adresowych też nie znam i nie chcę znać, bo nic a nic nie wpłynie to na moją opinię o twojej osobie. Co najwyżej będę wiedział, że dajmy na to ''Michał Blacharski z Wypizdowa'' jest strasznie zakompleksionym i przeczulonym na swoim punkcie osobnikiem, który chciałby żeby postrzegano go jako typ macho z wielkim ego i frustruje go fakt, że ktoś nabija się z jego infantylności. Mnie starczy, że ten osobnik to Blacha Mrugnięcie

Jestem niemal pewien, że znowu walniesz swoje kwieciste orędzie do narodu, ale nie mam zamiaru już go komentować. Przepychanki słowne z dziećmi nie są dla mnie wyzwaniem, a biorąc pod uwagę twoje kompleksy pozwolę ci mieć ostatnie słowo. Za pewne nieźle podbuduje cię to na duchu.
Od teraz mam w dupie, co napiszesz, więc możesz działać Mrugnięcie

W temacie - ciekawe czy powstanie odmiana MC tigerstripe  Taki vietnam MC hyhyhy
Bez przesady z tym Multicamem. Kamuflaż jest naprawdę bardzo średni, a to że jest używany przez tyle armii to kwestia mody, która dotknęła, jak widać, również wojskowych. A jeśli chodzi o tigerstripe to kiedyś spotkałem się z wersją pustynną tego kamuflażu, ale nie jestem pewien czy to czasem nie było camo komercyjne.
Jak to ubrałem to wyglądałem, jak ten kot z reklamy Kitekat :lol:
aniol
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #82 : 15-06-2010, 23:59:03 »

Klasyczny NAM tigestripe tez był "komercyjny" - u jankesow nie był nigdy jako kontraktowy.
Co do przesady z MC - mam właśnie wrażenie, że po modzie na przesadę z pikselami nadeszła moda na przesadne multicamowanie z lekką nutą przekonania, że MC goli, krawaty wiąże i usuwa ciąże, zadziała w lesie, na pustyni i pod wodą Mrugnięcie

Seek & eXplore!
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #83 : 16-06-2010, 00:04:32 »

może jednak poczytaj ze zrozumieniem -

pisalem że szkolenie jest WSTĘPEM do broni ostrej
że jest to ZABAWA
pisałem o szkoleniach gdzie nie STRZELA sie a samo strzelanie jest na broni ostrej

gdybyś to zrozumiał moze byłby sens z Tobą dyskutować

texty o moich komplexach - typowe dla dzieci NEO i netowych psychologów. Jak już mówiłem gówno o tym wiesz więc sie nie wypowiadaj.

anioł jeśli krytykuję coś to coś na czym się znam i mogę tę wiedzę  jakoś udowodnić  - natomiast nie zwykłem postu z krytyką kogoś zaczynać od "przylazłeś tu i sie ośmieszyłeś"  - tak zaczął ranger posta do mnie - dla mnie automatycznie świadczy to o buractwie piszącego i tak go zaczynam traktować.

Nigdzie nie służyłem i nie pisze że jest inaczej, nie wypowiadam sie we wszystkich topicach z poziomu mentora i wszechwiedzącego - to pewnie zauważyłeś.
ASG jest dla mnie zabawą - lepszą lub gorszą ale zabawą. Strzelanie z broni ostrej natomiast traktuję już trochę poważniej (choć jest to fun ale innego jednak rodzaju). Nigdy nie pisałem że jest inaczej - wkurwia mnie tylko mentorski ton i texty "przylazłeś i się ośmieszyłeś" - może poczytaj raz jeszcze co napisałem.
Co do zaś moich opisów - nie mają wiele wspólnego z tą rozmową więc może daruj sobie używanie tego jako .... argumentu ? przytyku ?? nie bardzo wiem co to miało na celu - ale nie ja pierwszy i nie pierwszy raz nie rozumiem Twojego humoru.

... wypijmy za wojnę ...
Ranger
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #84 : 16-06-2010, 00:20:11 »

Klasyczny NAM tigestripe tez był "komercyjny" - u jankesow nie był nigdy jako kontraktowy.

A tego to nie wiedziałem - myślałem, że były kontrakty. Widocznie żołnierze kupowali je sami razem z jeansami Mrugnięcie

Co do przesady z MC - mam właśnie wrażenie, że po modzie na przesadę z pikselami nadeszła moda na przesadne multicamowanie z lekką nutą przekonania, że MC goli, krawaty wiąże i usuwa ciąże, zadziała w lesie, na pustyni i pod wodą

Hahaha! Rozwaliłeś mnie tym stwierdzeniem!
Tyle tylko, że piksele umiejętnie zastosowane dają genialny efekt. Przykładem tutaj jest CADPAT albo M/05, które maskują rewelacyjnie. Potem niestety podchwyciła to moda i mimo wszystko jestem wdzięczny MON'owi, że nie postanowił spikselować pantery.
Natomiast Multicam zawsze był i będzie(o ile nie zostanie zmieniony), co najwyżej średnim kamuflażem. Z uniwersalnością to on nie ma nic wspólnego i nawet nie można udawać kamienia bez względu na warunki w jakich się znajdujemy Mrugnięcie
Jest ładny(choć to moja opinia), ale dla mnie mógłby wyglądać nawet gorzej niż flecktarn byle był skuteczny.
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #85 : 16-06-2010, 00:35:44 »

dla anioła do poczytania

http://arsenal.dvc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=941&Itemid=1

http://arsenal.dvc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=931&Itemid=1

rangerowi też by sie przydało ze zrozumieniem zwłaszcza drugi link - ktoś inny przekazał to co ja chciałem.

zaś co do kamuflaży zastanawia mnie kiedy zrobią mix acu i multicuma ;-)
jeśli nie amerykanie to chińczycy - oni tworzą czasem naprawdę "oryginalne" mieszanki kamuflaży.

... wypijmy za wojnę ...
Patek
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #86 : 16-06-2010, 01:04:32 »

Panowie, nie dość, że się awanturujecie, to jeszcze nie na temat.

zaś co do kamuflaży zastanawia mnie kiedy zrobią mix acu i multicuma ;-)
Zdjęcie takiego wynalazku przewinęło się przez MP.net dawno temu.

A co do tiger'a to mogę założyć się o piwo, że prędzej czy później się pojawi. Moim zdaniem, afera nie dotyczy już rozkładu plamek, tylko palety barw, na którą jest zapotrzebowanie w pewnym górzystym kraju o niezdecydowanym krajobrazie  Uśmiech
aniol
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #87 : 16-06-2010, 09:18:43 »

Hahaha! Rozwaliłeś mnie tym stwierdzeniem!
Tyle tylko, że piksele umiejętnie zastosowane dają genialny efekt. Przykładem tutaj jest CADPAT albo M/05, które maskują rewelacyjnie.

Zanim rozwalisz się do końca nie stawiaj w jednym rzędzie pikseli cadpata i fraktalowego desenia M/05. Pikselowe wzorki w większości nie posiadają makrowzoru. Poczytaj o "teorii kamuflażu" - makro i mikro wzorach, rozbijaniu sylwetki, kolorystyce, pomysłach prof Schicka itd - na wstępniaka polecam materiały autorstwa Heimdall'a.

Blacha Ty weź mnie nie strasz mixem acu i MC  Buzia na kłódkę  Duży uśmiech Słabo mi się robi od takich wynalazków  Duży uśmiech

Seek & eXplore!
DARKdog
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: festung Bentchen (WLKP)

Ignoruj
« Odpowiedz #88 : 16-06-2010, 09:41:27 »

A czy nie ma już na rynku do kupienia spodni o kroju ACU w kamulażu MC?  Mrugnięcie

Ludzie dawniej byli sobie bliżsi, broń nie niosła tak daleko.
aniol
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #89 : 16-06-2010, 10:39:58 »

W Blaszanemu nie chodziło o UCP nazywanym z rozpędu czasem ACU?  Mrugnięcie

Seek & eXplore!
Strony: Pierwsza « 1 ... 4 5 6 +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: