trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 02:14:01 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 ... 3 4 5 6 Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Multicam-owy MIX i jego przybrani bracia  (Przeczytany 8885 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Okruch
Opinii: (3)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: C.K. Miasto Tarnów

Bo do tanka trzeba czworga

Ignoruj
« Odpowiedz #60 : 11-03-2010, 11:55:42 »

Ale czad... No i gaz nigdy tam nie zamarza Mrugnięcie

BTW, czy gracze ASG używający replik mogą być określani jako replikanci?   Mrugnięcie

Głowy do góry, przyjaciele (Robespierre)
Palenie szkodzi zdrowiu (Joanna D`Arc)
Mad Max - czy to jeszcze fikcja?

Blacha
Opinii: (1)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Puławy

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #61 : 14-06-2010, 14:41:31 »

tak trochę odkopię i sie doczepię

ubawił mnie text że koleś z repliką za 800 pln dostanie w dupę od tego z systemą

ujmę to tak - panowie dawno żeście "chińczyków" chyba nie widzieli dobrych

np. cymowskie mp5 - cm041 - ok 700 pln kosztuje - 420 fpsów (hitem jest przerabianie tego na karabinek do CQBa - słabsza spręzyna i częsci nei do zużycia), w stocku zamontowana półprecka 6,04 i zamiast taniego  plastiku na okładzinach nylon.

dokładając stówkę półtorej mamy ten model z blow backiem

ostatnio na strzelance bawiłem sie systemą i sam jej właściciel stwierdził że zasięgiem to ona sie nie rożni od innych replik znacząco a jedyne dlaczego ją kupił i go bardziej jara od innych replik jest reakcja na spust.

Zasięg chińczyka za 500 pln zrobionego dobrze (kolejne 300 na preckę, sprężynę, kable itp) czy chinola za 700 wcale wiele sie nie będzie różnił od zasiegu systemy (mówimy o podobnych fpsach, limitach itp).

co nie zmienia faktu że chłopaki z systemami dostają nie raz po dupie w lesie od gówniarza z kałachem cymy najtańszym i flecktarnie bo ich podszedł albo potrafił sie zaczaić i siedzieć spokojnie w jednym miejscu.

Takie powiedzenie jest że im mniej masz fpsów tym ciszej chodzisz po lesie ;-)

co do trafień i przyznawania się - wystarczy grać ze znajomymi ludźmi i nie ma problemów.

Patrzenie na sprzęt przy przyjmowaniu do teamu to jakiś urban legend - na chuj komu gość z super wypasionym sprzętem skoro będzie burakiem z którym team sie nie dogada albo będzie łaził jak słoń po krzakach i wszyscy beda dookoła słyszeli cały team - co mu z tego super karabinu ... ??

Widzę tu klasyczne PBlowe mity o ASG

osobiście bawię sie w ASG ale i pomalować mi sie zdarzy czasami. To tak jak jazda samochodem gdzie trzeba sie koncentrować itp. (asg) i czasem pojeżdżenie dla jaj na gokartach (PB)

Co do magów - czasem zdarza mi się mieć i 12 hi capów na sobie - wystrzeliwuję tylko jedno podkręcenie i zmieniam (tańsze niż midy, nie psują się, nie niszczą jak midy kulek, nie ma problemu z podawaniem kulek no i większość mam z serwisu od siebie z tzw. odzysku) Midow kupiłem 6 CA i non stop sie tną itp. Dlatego wolę jedno podkręcenie na HiCapach (no i cięższe są)

tak wiem straszny off top - ale multicum-em już rzygam na strzelankach - nawet mi sie kiedyś podobał, ale teraz wali mi amerykanami za bardzo ;-)

... wypijmy za wojnę ...
Pablo666
Ekspert

Miejsce pobytu: Olsztyn i Brzydgoszcz

Ignoruj
« Odpowiedz #62 : 14-06-2010, 18:56:56 »

Widzę tu klasyczne PBlowe mity o ASG
osobiście bawię sie w ASG ale i pomalować mi sie zdarzy czasami. To tak jak jazda samochodem gdzie trzeba sie koncentrować itp. (asg) i czasem pojeżdżenie dla jaj na gokartach (PB)

Widze tu klasyczne ASGowe mity o PB  Język
aniol
Opinii: (2)
Ekspert

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #63 : 14-06-2010, 21:09:35 »

Zamiast mitów o farbie i plastiku idźcie na prawdziwą strzelnicę  Duży uśmiech (dobrze, że nikt nie biega z plastikowymi replikami noży z pojemniczkiem na czerwoną farbę w rękojeści  Duży uśmiech ).

Seek & eXplore!
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #64 : 14-06-2010, 22:38:35 »

a skąd założenie że nie chadzamy na strzelnicę ??

niestety z ostrej do kolegów sie nie postrzela a samo strzelanie do tarczy nie wyrabia wszystkich nawyków czy odruchów

ja zaczynałem od PB ;-)
świadomie wybrałem ASG ale czasem "maluje" - więc nei ma mitów - mówie swoje zdanie o czymś co robię, nie o tym co słyszałem od kogoś ;-)

... wypijmy za wojnę ...
Pablo666
Ekspert

Miejsce pobytu: Olsztyn i Brzydgoszcz

Ignoruj
« Odpowiedz #65 : 14-06-2010, 22:57:18 »

No właśnie, skąd takie założenie?? Mrugnięcie

A ja zaczynałem od ASG i wybrałem Painta..... czasem postrilam z groszków, każdy ma jakieś tam swoje doświadczenia. Ale porównanie samochody/ gokarty było FE!!!!  Język Język
semow
Opinii: (0)
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #66 : 14-06-2010, 23:31:48 »

Tak czytam i się zastanawiam... co temat paintballu robi na forum taktycznym  Co?

I czemu w temacie o multicamie?
aniol
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #67 : 15-06-2010, 01:25:41 »

Może kącik szachowy?  Duży uśmiech Strategii ii taktyki więcej niż w farbie i plastiku Chichot

Seek & eXplore!
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #68 : 15-06-2010, 11:41:06 »

fakt
szachy - królewska gra

doskonale uczy zmiany magazynków, pracy w zespole, postaw strzeleckim, poruszania sie z bronią w tłumie czy chociażby wchodzenia grupą do budynku.

a ja kretyn płacę za uczenie tego jakimś dziwnym ludziom ze służb wszelakich ...........

anioł - dzięki za oświecenie ;-) odwołam piątkowy kurs i kupię sobie szachy ;-)

... wypijmy za wojnę ...
aniol
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #69 : 15-06-2010, 11:59:16 »

To dziwni ludzie ze wszelakich służb uczą Cię tego na ASG albo Paintballu? Bo ja o tych 2 zabawach pisałem (farba i plastik)  Duży uśmiech

Seek & eXplore!
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #70 : 15-06-2010, 14:20:16 »

dokładnie
może doczytaj gdzieś czym w założeniu jest ASG i jak powstało ;-)
to może być zabawa ale może być system szkoleniowy i tak często ćwiczy sie na replikach zwłaszcza na początku bądź w sytuacjach kiedy bezpieczniej jest postrzelić kogoś z kulki a nie z ostrej ;-)

... wypijmy za wojnę ...
aniol
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #71 : 15-06-2010, 16:14:25 »

"The history of "airsoft" originated in Japan during the mid-1970s, mainly because it was illegal to own firearms by private individuals." - to było przedsięwzięcie komercyjne i rozrywkowe dla cywili  a nie militarno-szkoleniowe dla służb mundurowych. Nie znalazłem nigdzie informacji z genezą o założeniach policyjnych czy wojskowych. Jeśli istnieją takowe podrzuć nam źródło Uśmiech

"doskonale uczy zmiany magazynków, pracy w zespole, postaw strzeleckim, poruszania sie z bronią w tłumie czy chociażby wchodzenia grupą do budynku" - zapewne nabór do elitarnych jednostek będzie prowadzony najpierw spośród fanów ASG Chichot

-Co pan robił?
-Strzelałem z broni sportowej, mam licencje szybownika i biegam w maratonach.
-Uhmmm.... A w airsoft sie pan bawił?
-Nie - tylko broń sportowa. Moje sukcesy w zawodach to...
-Dobra dobra... a pan co robił w cywilu?
-Ja od 20 lat pykam w ASG.
-Wspaniale! Bierzemy pana!

Duży uśmiech

Seek & eXplore!
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #72 : 15-06-2010, 16:51:28 »

możesz sie na tym bawić możesz się szkolić
nie jest to szkolenie gdzie replika jest zamiast broni tylko i wyłącznie - replika jest wprowadzeniem do używania broni.
analogicznie zanim siądziesz za kierownicą możesz potrenować na symulatorze - bezpieczniej i teoretycznie chociażby wiesz co robić jak już do tego samochodu wsiądziesz.

Nie każdy jest takim kozakiem że od razu wie jak obsługiwać broń długą - Ty pewnie jesteś - ja nie to i wolę najpierw na replice przetrenować pewne rzeczy.
Co do ludzi prowadzących takie szkolenia - chcesz mogę Ci podesłać kiedyś namiar na jakieś szkolenie - wpadniesz i ew. wyjaśnisz instruktorom jakimi baranami są i jakie to bzdurne metody szkolenia mają.

Kolejna rzecz - szkolenie np. z poruszania sie grupą po terenie leśnym czy maskowania - nie jest to szkolenie strzeleckie i praktycznie nie strzelasz na nim.
Głupio jednak chodzisz i celować z palców na takim szkoleniu a np. maskowanie stanowiska i broni do szkolenia należy więc coś trzeba mieć.

Wyjaśnij mi w tym konkretnym przypadku dlaczego w takim szkoleniu nie może być to np. replika asg ? (ciężar ten sam, rozmiary również) a musi być karabin ostry ?

Oczywiście z replikami szkolenie możesz to zrobić w dowolnym miejscu bez problemów jakie zapewne by miało "załatwienie" terenu do szkolenia 20 facetów z długą bronią ostrą (no i skąd ją dla nich wziąć).

Szkolenia i broń to nei tylko stricte strzelanie - to mnóstwo rzeczy dookoła - możesz tego sie uczyć na replikach i w niczym nie będzie ten kurs ustępował (jak w np. w.w. przypadku) kursowi z bronią ostrą.

Strzelanie wolę trenować na ostrej broni - poruszanie sie z nią itp. nie muszę mieć ostrej więc łatwiej i taniej jest to robić na replikach.

zamiast coś wyśmiewać może najpierw spróbuj zamiast rżnąć speca od czegoś o czym nie masz w zasadzie pojęcia jak widać ;-)

takie kursy są i tego nie zmienisz - jeśli uważasz że to kiepska opcja - wpadnij i wyjaśnij instruktorom jakimi baranami są.

ps. co do źródeł - jesli znajdę coś konkretnego to podam Ci. W tej chwili niestety nie znam z pamięci adresów a bez podania źródla nie uznasz tego za "dowód"

... wypijmy za wojnę ...
Ranger
Opinii: (0)
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #73 : 15-06-2010, 18:37:46 »

Blacha, Blacha... już na knives się ośmieszałeś z tymi treningami dla dzieci i teraz tutaj przyszedłeś?

Fajnie, lubisz to robić to sobie rób, ale nie dziwi mnie fakt, że Aniol ma z tego polew, bo ja też mam. Wyobrażę sobie kolesia z jednostek specjalnych, który dziarsko na replice ASG prezentuje zmianę magazynka to nie mogę opanować drżenia sromu... I w ogóle mnie ciekawi po co w symulacji skrytego poruszania się po lesie trzeba mieć replikę broni? Harcerze też się tego uczą i nie muszą mieć na sobie pełnego oporządzenia + replika, bo ''głupio tak celować palcami''. W takich wypadkach w ogóle nie trzeba celować, bo to nie jest zamysłem szkolenia. Tak samo, jak w instruktażu maskowania.

I nie mam zamiaru nikomu mówić, że jest baranem, bo mam wrażenie, że ci instruktorzy robią to po prostu ''for fun'' i nie biorą tego za symulację rzeczywistości tak jak ty. A jeśli jest na odwrót to i tak nie ma sensu im niczego mówić, bo pewnie nie dotrze tak jak do ciebie...
Blacha
Zaawansowany użytkownik

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #74 : 15-06-2010, 19:44:47 »

pogratulować sromu pozostaje
reszty nie chce mi się komentować bo jesteś dyżurnym napinaczem na tym forum to i ciężko brać Cię na poważnie.

no cóż jeśli sobie ćwiczysz poruszanie sie grupy i w założeniu jest to grupa uzbrojona to zazwyczaj polega to na chociażby trzymaniu broni - dziwne że trzeba to tłumaczyć takiemu expertowi jak Ty.

wpadnij, zobacz - pośmiejesz się.
Dziwi mnie że zazwyczaj jak ktoś sie nabija nie ma jednak jaj żeby to zobaczyć i na żywo obśmiać.

Co do "for fun" - oczywiście że jest to dla zabawy - nie jestem członkiem jednostek który sie szkoli tylko cywilem który ma takie hobby i nie zależy od tego moje życie natomiast jeśli coś lubię to lubię maxymalnie na ile pozwalają mi koszty i możliwości  realizować.

rozumiem że przesłaniem Twojego posta jest to że nie da sie nauczyć pewnych rzeczy na replikach broni zamiast broni (takich jak postawy strzeleckie, poruszanie się itp. rzeczy "na sucho") ??
czy to że jeśli ktoś tak szkoli jest idiotą ??

żeby daleko nie szukać
impreza organizowana w Kaliningradzie przez "Związek Weteranów Specnazu" - na pewno nie tacy fachowcy jak Ty ranger no i sromu pewnie nie mają - zobacz jacy idioci - bawią sie kulkami i jeszcze udają wojnę, ech żebyś tak mógł ich po nawracać ......

http://bratishka.org/nggallery/page-69/album-2/gallery-2   - część to repliki ASG, cześć ostra broń ze ślepą amunicją, wozy bojowe i działka również strzelały ślepą amunicją.

<embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/ByQ0zqAvSYo" width="425px" height="350px" AllowScriptAccess="never" quality="high" wmode="transparent" /><noembed><a href="http://www.youtube.com/v/ByQ0zqAvSYo" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ByQ0zqAvSYo</a>  

cywilów nie było tam wielu - sporo byłych wojskowych którzy bawią się w ten sposób żeby nie wyjść z "formy" ew. poćwiczyć nowe rzeczy itp.
Ale wiadomo - idioci bez odrobiny sromu. ranger by im pokazał wszystkim ....

i na szybko znaleziony filmik ze szkolenia - strzelanie z broni ostrej, reszta na asg (nie znam instruktorów ani kursu - znalazłem na szybko)

<embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/lAsgdjjM9-U" width="425px" height="350px" AllowScriptAccess="never" quality="high" wmode="transparent" /><noembed><a href="http://www.youtube.com/v/lAsgdjjM9-U" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lAsgdjjM9-U</a>

... wypijmy za wojnę ...
Strony: Pierwsza « 1 ... 3 4 5 6 Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: