trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 02:23:24 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 5 6 » Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Multicam-owy MIX i jego przybrani bracia  (Przeczytany 8886 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
KnockeR
Opinii: (12)
Ekspert

When the Zombies come, I'll be ready!

Ignoruj
« Odpowiedz #30 : 09-03-2010, 11:14:13 »

Jakich Waszych Uśmiech? Ja nigdzie tego nie napisałem Uśmiech Zagraj w 1 i w 2 sam zobaczysz co Ci bardziej pasuje i o co chodzi! W teorii się tego nie wytłumaczy Uśmiech
P.S. Z repliką za 600 nie wiem... wypadłem z tematu 5 lat temu ja nie dawałem sobie z tanim sprzętem wtedy rady. Jeżeli miałbym się teraz przerzucić na ASG to tylko ze względów ekonomicznych:)

Zombie Zone - Survival w świecie postapokalipsy!
DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
DARKdog
Opinii: (2)
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: festung Bentchen (WLKP)

Ignoruj
« Odpowiedz #31 : 09-03-2010, 11:34:13 »

A, rozumiem.
Czyli paintballowcy to taka jedna wielka rodzina, gdzie nie liczy się sprzęt tylko zabawa. ASGowcy, to z kolei banda snobów, którzy każdego niekontraktowego gościa z repliką za 600PLN traktują jako gorszą klase graczy,bo w ASG nie liczy się fun tylko lans.

Taki ma być przekaz Waszych postów? Bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć...

Nie Królik nie taki jest przekaz naszych postów.
Chodzi mi o to, że jak weźmiesz dwóch równo wyszkolonych, zdolnych, wytrzymałych i cwanych terminatorów i dasz jednemu replikę ASG z 800 zł, a drugiemy systeme za 7000 zł to wygra ten z systemą na 95%.
W PB jak dasz kolesiowi tipmanna za 800 zł a drugiemu ego 10 albo long bowa na 5000-7000 zł to mają sznase 50 na 50%.

W PB elita to speedbolowcy w swoich pięknych kostiumach z klamkami za 5000 zł i komletem luf za kolejne 2000. Ale nie ma większej frajdy jak postrzelić mając w ręce proto 07 takiego kolesia w podeszwe buta bo akurat się położył 3m przed tobą Duży uśmiech

Grałem w ASG trzy lata i zawsze byłem traktowany jako gracz II kat bo nigdy nie należałem do żadnej drużyny i nie miałem "naszywek" i byłem "nikim" w sensie, że nikogo nie odtwarzałem. Ludzi do drużyny nie ukrywajmy nabiera się po obejżeniu sprzętu jaki delikwent posiada bo wtedy moż wzmocnić "siłę ognia".

W PB teraz biegam w ruskim mundurze, polskich butach, amerykańskiej kamizelce i nie dlatego że mnie nie stać tylko dlatego, że mi taka konfiguracja zajebiście pasuje.

Ludzie dawniej byli sobie bliżsi, broń nie niosła tak daleko.
Królik
Equipped.pl
Opinii: (1)
*

Ignoruj
« Odpowiedz #32 : 09-03-2010, 11:40:38 »

Nie Królik nie taki jest przekaz naszych postów.
Odniosłem inne wrażenie, zresztą mnie w tym utwierdzasz:
Chodzi mi o to, że jak weźmiesz dwóch równo wyszkolonych, zdolnych, wytrzymałych i cwanych terminatorów i dasz jednemu replikę ASG z 800 zł, a drugiemy systeme za 7000 zł to wygra ten z systemą na 95%.
W PB jak dasz kolesiowi tipmanna za 800 zł a drugiemu ego 10 albo long bowa na 5000-7000 zł to mają sznase 50 na 50%.

Uzasadnij, dlaczego w lesie lepszy marker PB nie ma znaczenia, a liczy się to, co gracz potrafi, zaś w przypadku ASG w jakiś magiczny i tajemniczy sposób Systema ma decydujące znaczenie (95% wygranej) w starciu z repliką za 800PLN.
Bo jak na razie, to okazuje się, że w PB sporzęt nie ma znaczenia w lesie, zaś w ASG ma znaczenie zasadnicze.
Przynajmniej to właśnie wynika z Twoich postów.
W PB elita to speedbolowcy w swoich pięknych kostiumach z klamkami za 5000 zł i komletem luf za kolejne 2000. Ale nie ma większej frajdy jak postrzelić mając w ręce proto 07 takiego kolesia w podeszwe buta bo akurat się położył 3m przed tobą mając w ręce proto 07.   Duży uśmiech
No proszę, czyli jednak elita w PB jest...
Grałem w ASG trzy lata i zawsze byłem traktowany jako gracz II kat bo nigdy nie należałem do żadnej drużyny i nie miałem "naszywek" i byłem "nikim" w sensie, że nikogo nie odtwarzałem.
No i? Czy to, że trafiłeś na buców, oznacza, że każdy tak ma?
Bo ja jakoś nie zauważyłem, aby w warszawskim środowisku ekskomunikowano tylko dlatego, że nie jest kontraktowy.
Elektryk nie daje ani lepszego zasięgu, ani lepszej celności, jedynie może powtarzalność strzałów jest nieco lepsza.
Czym sie zatem różni lufa za 189 PLN od takiej za 589?
Ludzi do drużyny nie ukrywajmy nabiera się po obejżeniu sprzętu jaki delikwent posiada bo wtedy moż wzmocnić "siłę ognia".
Bynajmniej. W każdym razie - w tych teamach, które znam nie działa to w ten sposób.
W PB teraz biegam w ruskim mundurze, polskich butach, amerykańskiej kamizelce i nie dlatego że mnie nie stać tylko dlatego, że mi taka konfiguracja zajebiście pasuje.
A ASG bawią sie ludzie, którzy mają gogle z castoramy, flecktarna i replikę za 300PLN.
Rumun
Użytkownik
**

Miejsce pobytu: Gubin

Ignoruj
« Odpowiedz #33 : 09-03-2010, 12:08:09 »

Ludzi do drużyny nie ukrywajmy nabiera się po obejżeniu sprzętu jaki delikwent posiada bo wtedy moż wzmocnić "siłę ognia".
U nas akurat dzielimy teamy po mundurach. Oczywiście w miarę możliwości. Ułatwia to IFF i poprawia klimat. Nie trzeba oznaczać ludzi jakimiś taśmami żeby poznać czy to swój czy obcy. Patrzenie na sprzęt? Raczej nie.

Wszyscy odważni, honorowi i wierni sobie mężowie są już przeszłością... Ale płomień wędrowcy, poszukiwacza i twórcy jeszcze płonie w kilku sercach. To nasza nadzieja i nadzieja dla całej ludzkości.
KnockeR
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #34 : 09-03-2010, 12:28:13 »

W paincie mają wszyscy ustawione markery na około 300fps i szanse są równe w ASG za moich czasów nie było granicy. Mnie tam to wnerwiało jak stałem na przeciwko gościa i moje kulki nie dolatywały nawet do połowy a koleś z lepszą repliką walił we mnie aż miło po tym jak usłyszał mój strzał który go nie położył bo groszek nie doleciał Uśmiech Dla mnie to było komiczne Uśmiech Jednak zawsze stałem murem za ASG i twierdziłem, że jest lepsze bo giwery realne itp.... dopóki nie zagrałem w painta Uśmiech Co do lufy to ta droższa ma po prostu lepszy marketing Mrugnięcie a za dużo nie pomaga... wszystko zależy od doboru kulki a na scenariuszach bierzesz karton taki jaki akurat jest i nie wybierasz no chyba, że ktoś lubi Uśmiech Co do elit w speedzie to się nie wypowiem nigdy nie brałem w tym udziału bo mnie ta odmiana painta nie interesuje głównie dlatego, że elektryki mi się nie podobają Uśmiech

DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
DARKdog
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: festung Bentchen (WLKP)

Ignoruj
« Odpowiedz #35 : 09-03-2010, 12:29:58 »

Odniosłem inne wrażenie, zresztą mnie w tym utwierdzasz:
Uzasadnij, dlaczego w lesie lepszy marker PB nie ma znaczenia, a liczy się to, co gracz potrafi, zaś w przypadku ASG w jakiś magiczny i tajemniczy sposób Systema ma decydujące znaczenie (95% wygranej) w starciu z repliką za 800PLN.
Bo jak na razie, to okazuje się, że w PB sporzęt nie ma znaczenia w lesie, zaś w ASG ma znaczenie zasadnicze.
Przynajmniej to właśnie wynika z Twoich postów.No proszę, czyli jednak elita w PB jest...No i? Czy to, że trafiłeś na buców, oznacza, że każdy tak ma?
Bo ja jakoś nie zauważyłem, aby w warszawskim środowisku ekskomunikowano tylko dlatego, że nie jest kontraktowy.Czym sie zatem różni lufa za 189 PLN od takiej za 589?Bynajmniej. W każdym razie - w tych teamach, które znam nie działa to w ten sposób.A ASG bawią sie ludzie, którzy mają gogle z castoramy, flecktarna i replikę za 300PLN.

Bo zasięg i celność repliki za 800z ł jest gorszy od systemy na ten przykład, dlatego sprzęt w ASG ma znaczenie.
Lufa za 189 zł i lufa za 589 zł różni się w PB logo na lufie i troche materiałem z którego jest wykonana. Wpływ na celność czy zasięg ma 1 lub 0,5%. Najwięszy wpływ na celnosć i zasięg ma dobranie odpowiedniej kulki do odpowiedniego markera i lufy i to jest cała tajemnica. Ludzie wymieniają pół markera-sugerując się reklamami-licząc że zdobędą przewagę techniczną i nic im to nie daje.
"ASG bawią sie ludzie, którzy mają gogle z castoramy, flecktarna i replikę za 300PLN." Bawić się mogą, ale czy mają równe szanse?

Ludzie dawniej byli sobie bliżsi, broń nie niosła tak daleko.
Królik
Equipped.pl
*

Ignoruj
« Odpowiedz #36 : 09-03-2010, 12:52:05 »

Cacy, tylko nadal nie mam odpowiedzi na to jaki wpływa ma "lepszość" sprzetu w lesie, gdzie zasięg strzału to jakieś 20-30 metrów. Ba, ktoś tutaj nawet wspominał o satysfakcji ustrzelenia gościa z lepszym sprzętem z 3 metrów, bo on czegoś nie zauważył.
Wytłumaczcie mi zatem, jaki wpływ ma posiadanie Systemy w stosunku do taniej repliki w czasie strzelania w lesie, bo skupiacie się na zasięgu i celności w przypadku strzelania na odkrytym terenie, gdzie faktycznie różnica w donośności rzędu 20 metrów, czy nawet 10, ma znaczenie.
Cały czas przekonujecie mnie, że w lesie w PB mają znaczenie umiejętności, a w ASG - sprzęt. No to czekam na konkrety.
KnockeR
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #37 : 09-03-2010, 13:04:30 »

Ja nie przekonywałem, że mają znaczenie umiejętności Uśmiech Tak na serio to one odgrywają znaczną rolę zarówno w 1 jak i 2 sporcie Uśmiech A sprzęt po prostu pomaga! Z ASG sobie poszedłem dlatego, że nie podobała mi się właśnie ta różnica w zasięgu a nie było mnie wtedy stać na elektryka. Nie dość, że miałem mniejszy zasięg to po każdym strzale musiałem przeładować Uśmiech Chodziłem na strzelanki jako mięso, dodatkowy gracz do którego mogły sobie dzieciaki postrzelać Uśmiech Jak po latach zacząłem grać w painta to kupiłem coś takiego
http://bayazon.com/airsoft/256023.jpg
Multicam-owy MIX i jego przybrani bracia

i dawałem radę właśnie dlatego, że mogłem wykorzystać umiejętności i nie skreślał mnie mniejszy zasięg.
Po roku przerobiłem go na coś takiego:
http://www.frezy-andrzejewski.dmkproject.net/knocker/btknocker2.JPG
Multicam-owy MIX i jego przybrani bracia

wymieniłem wszystko co się dało i nie poczułem znaczącej przewagi nad kimkolwiek Chichot a nawet walczy mi się gorzej gdyż zamiast 1kg dźwigam 5 Mrugnięcie

DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
Królik
Equipped.pl
*

Ignoruj
« Odpowiedz #38 : 09-03-2010, 13:10:33 »

Ja nie przekonywałem, że mają znaczenie umiejętności Uśmiech Tak na serio to one odgrywają znaczną rolę zarówno w 1 jak i 2 sporcie Uśmiech A sprzęt po prostu pomaga! Z ASG sobie poszedłem dlatego, że nie podobała mi się właśnie ta różnica w zasięgu a nie było mnie wtedy stać na elektryka. Nie dość, że miałem mniejszy zasięg to po każdym strzale musiałem przeładować Uśmiech Chodziłem na strzelanki jako mięso, dodatkowy gracz do którego mogły sobie dzieciaki postrzelać Uśmiech
W chwili obecnej mało kto, poza snajperami, ma powtarzalną replikę. Elektryki są tanie i mają je praktycznie wszyscy, zaś obecnie trendem jest replika gazowa z blow backiem i zatrzymaniem zamka po ostatnim strzale.
Jak PB raczkował w Polsce, to też była porażająca różnica sprzętowa, bo niektórzy ganiali z markerami typu "pompka", co miały po 10 kulek w magazynku i zasilanie z naboju CO2, a inni mieli już markery zasilane gazem z butli i spłuczką. Też wtedy nie wszystkich było stać na taki sprzęt, więc bigali z tym, co mieli.
Podobnie w ASG - parę lat temu spręzyna dominowała, a teraz praktycznie wyszła z użycia - w każdym razie od długiego czasu nie widziałem nikogo ze sprężyną, kto nie byłby snajperem.
I tak, ty nie przekonywałeś, że znaczenie mają umiejętności. Fakt faktem, że takie stwierdzenia w tym wątku padły.
KnockeR
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #39 : 09-03-2010, 13:19:29 »

Mi się podobają oba sporty Uśmiech Jakbym miał kasę to pewnie bym kupił coś wypasionego do ASG jednak na rynku jest mały popyt na świeżo upieczonych magistrów i gdzie nie pójdę to mówią, że chcą minimum 2 lata doświadczenia w zawodzie lub "Panie redukcję zatrudnienia mamy a Pan szukasz pracy" po prostu życie.

DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
mgr_scout
Kierownik forum
Opinii: (0)
*

« Odpowiedz #40 : 09-03-2010, 13:24:05 »

OT - może nie potrafisz przedstawić odpowiednio swojego  doświadczenia Mrugnięcie

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
KnockeR
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #41 : 09-03-2010, 13:25:24 »

Trzeba by wydzielić paint vs asg bo bardzo duży ten OT.

DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
Okruch
Opinii: (3)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: C.K. Miasto Tarnów

Bo do tanka trzeba czworga

Ignoruj
« Odpowiedz #42 : 09-03-2010, 13:38:04 »

Ale na brodę Odyna, jaki PB vs ASG? To są inne odmiany tego samego zjawiska. Jak wyścigi F1 i rajdy samochodowe - nieco inny sprzęt, adrenalina ta sama. Najlepiej zrobić spotkanie obu bratnich partii, jedni drugim zaprezentują sprzęt, można będzie zorganizować jakieś małe A-IPSC do blach z Inpostu, potem złożyć sprzęt, wyciągnąć grilla i kegę i kontynuować integrację Uśmiech

Ja uprawiam ASG, brat paintball, wymieniamy się informacjami, komentujemy razem np. filmiki z amerykańskich imprez, coś jak D-Day, śmiejemy się jak kulki zamiast do spłuczki trafią na boisko w speedballu. Ani on mnie nie nazywa dzianym lamerem, ani ja nie mówię mu, żeby obciął ucho jak jest taki malarz Mrugnięcie

Głowy do góry, przyjaciele (Robespierre)
Palenie szkodzi zdrowiu (Joanna D`Arc)
Mad Max - czy to jeszcze fikcja?

KnockeR
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #43 : 09-03-2010, 13:49:11 »

Chodziło mi o to, że ta dyskusja do tematu Multicam-owy Mix nie bardzo pasuje.

DOŁĄCZ DO ŁOWCÓW ZOMBIE
ThePesH
Ekspert

Miejsce pobytu: South Yorkshire

Future Combat System

Ignoruj
« Odpowiedz #44 : 09-03-2010, 14:22:11 »

aleście popłynęli ...

Reload ... Hold On ... The Aim Is In Your Head Now !!!
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 5 6 » Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: