trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 01:54:42 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 ... 5 6 7 8 Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dannery ..fakty i mity  (Przeczytany 15820 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Królik
Equipped.pl
Opinii: (1)
*

Ignoruj
« Odpowiedz #90 : 27-09-2009, 23:09:18 »

Kupowanie używanych butów to porażka.
mgr_scout
Kierownik forum
Opinii: (0)
*

« Odpowiedz #91 : 27-09-2009, 23:26:40 »

To jedno.. poza tym but leży albo nie..

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
łowca
Aktywny użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #92 : 09-08-2010, 10:02:30 »

Danner 15650X Marine Corps Mountain Cold Weather Boot
   nie mogę sie na nie zdecydować...  nadają się na lato?  czy tylko na zimę?  bo jeżeli nie mają ocieplenia -tylko skóra, cordura , cambrelle(wyściółka)  to chyba na cały rok będą? Ktos z uzytkowników może  się wypowiedzieć? 
super
Kierownik forum
Opinii: (6)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

szczęśliwy tato

« Odpowiedz #93 : 11-08-2010, 09:48:06 »

a przeczytaj jeszcze raz uważnie nazwę i baczną uwagę zwróć na wyraz "Cold"

Szkolenia survivalowe i taktyczne www.survivaltech.pl

Szyję różne taktyczne rzeczy na zamówienie www.supertac.pl
łowca
Aktywny użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #94 : 11-08-2010, 21:12:11 »

Chichot   rozumiem nazwę tego buta. Po prostu chciałbym sobie je kupić ale nie z myśla o zimie- tylko jako całoroczne buty w góry.  Z wyglądu: skóra, Cordura, Gore-tex można by je porównać do typu ICB/790 belleville . Ale pod warunkiem, że nie maja ocieplenia- wtedy nie będzie większej różnicy w komforcie termicznym  od  pozostałych butów us army/usmc  z Cordurą, Gore-texem? - tak mi się wydaje przynajmniej.
super
Kierownik forum
*

szczęśliwy tato

« Odpowiedz #95 : 11-08-2010, 21:31:49 »

to typowy model zimowy ..jako całoroczny weź lepiej belki 790 , danery Acadia lub podobne

Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #96 : 07-09-2010, 11:45:26 »

Pomyka ktoś w Danner Marine Corps Mountain Cold Weather Boots?

tenbok
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #97 : 13-09-2010, 13:22:46 »

Pomyka ktoś w Danner Marine Corps Mountain Cold Weather Boots?

używałem ich przez 3 tygodnie we wschodniej afryce (zaliczyłem w nich m.in. kilimandżaro, 2 wulkany, kilka parków, ..., a miałem je wcześniej na krótkim 6 godzinnym wyjściu w Karkonoszach) krótko: rewelacyjne buty. Ktoś kto ma wiedzę o kili i chodzenia po wulkanach, wie jak mogą wyglądać buty po takich trasach, a te buty po wymyciu wyglądały prawie jak nowe (oczywiście prawie robi różnice, ale w tym wypadku prawie oznacza 2 ryski na czubach i ślady na podeszwach. Jedynym problem było dobranie rozmiaru.
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #98 : 14-09-2010, 10:47:45 »

Jak z wygodą, oddychalnością?
Jakie stosowałeś skarpety?
Jest to dedykowany but górski więc dobrze powinien trzymać kostkę, czy jest tak?

tenbok
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #99 : 14-09-2010, 12:56:22 »

Jak z wygodą, oddychalnością?
Jakie stosowałeś skarpety?
Jest to dedykowany but górski więc dobrze powinien trzymać kostkę, czy jest tak?

1. jak ci się już uda włożyć buta (ze względu na wysokość buta i jego krój wkłada się go lekko mówiąc ciężko) są jak kapcie, wygoda porównywalna do markowych butów trekingowych (oczywiście potrzebowały tych kilku godzin na rozchodzenie, ale podczas tego rozchodzenia nie było mowy o żadnych pęcherzach czy obtarciach, po prostu pozbyły się takiej "nowościowej" twardości)
2. hm, i tu jest rzecz najciekawsza . zakres temperatur w jakich chodziłem to: -18 st.C do 47 st.C, i było naprawdę nadspodziewanie dobrze, trochę niepokoiłem się, że buty z gore w tak wysokich temperaturach po prostu zmienią się w camelbaga ze słoną wodą. skarpet oczywiście używałem różnych w różnych temperaturach, ale zawsze były to skarpety z wełny marynosów (zresztą jak cała bielizna pierwszego i drugiego poziomu). na pewno pomocne w tym są spore panele z cordury.
3. i to jest dobra nazwa: but górski. naprawdę świetnie trzyma kostkę i podeszwa kapitalnie trzyma się skał. śmiało mogę powiedzieć, że ze wszystkich butów których używałem do trekingów z różnymi vibramowskimi podeszwami (2 modele hanwagów, 1 para meindli, 1 para karrimorów) te są najlepsze.

jedno tylko małe zastrzeżenie: podeszwa jest przeszyta na wylot, z jednej strony powoduje to niesamowicie mocne zespojenie podeszwy z reszta buta, ale z drugiej strony powoduje zagrożenie, że można te szwy uszkodzić. może się czepiam, bo na razie na szwach od spodu nie ma śladu przetarcia (aż dziwne, ciekawe czego używają do szycia), ale oczami wyobraźni widzę takie niebezpieczeństwo.
odnalazłem kilka fotek.

iousdtf.JPG
Odp: Dannery ..fakty i mity
* iousdtf.JPG (239.91 KB, 768x917 - wyświetlony 245 razy.)
kafdug.JPG
* kafdug.JPG (189.42 KB, 1024x735 - wyświetlony 228 razy.)
kdqjf.JPG
* kdqjf.JPG (131.79 KB, 924x608 - wyświetlony 218 razy.)
Ubik777
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #100 : 29-01-2011, 12:53:18 »

witam

1. czy moglibyscie pomoc mi wyjasnic przyczyny roznicy w cenie pomiedzy strona Dannera a aukca Allegro - chodzi o buty Danner Acadia, roznica w cenie to okolo 350PLN !

http://allegro.pl/danner-26000-desert-acadia-men-s-boot-8-5d-i1435927267.html

http://www.danner.com/boots/desert-acadiar-mens-womens-hot-military-boots-mojave-olive.html

czy to te same buty ? niezla roznica sami przyznacie

2. nie moge znalezc szablonu, ktory kiedys byl na stronie Dannera, wedlug ktorego mozna bylo dobrac rozmiar. Czy mogli byscie podeslac mi jakis link ? albo generalnie poradzic jak dobrac obuwie z tej strony ? Naczytalem sie troche dziwnych historii o rozmiarowce Dannera i sie zdygalem przed internetowym zakupem Uśmiech dlugosc stopy 27,5cm a szerokosc 10cm, tylko co z tego
« Ostatnia zmiana: 29-01-2011, 22:52:06 wysłane przez Ubik777 » Zapisane
super
Kierownik forum
*

szczęśliwy tato

« Odpowiedz #101 : 29-01-2011, 18:45:26 »

1. jak ci się już uda włożyć buta (ze względu na wysokość buta i jego krój wkłada się go lekko mówiąc ciężko) są jak kapcie, wygoda porównywalna do markowych butów trekingowych (oczywiście potrzebowały tych kilku godzin na rozchodzenie, ale podczas tego rozchodzenia nie było mowy o żadnych pęcherzach czy obtarciach, po prostu pozbyły się takiej "nowościowej" twardości)
2. hm, i tu jest rzecz najciekawsza . zakres temperatur w jakich chodziłem to: -18 st.C do 47 st.C, i było naprawdę nadspodziewanie dobrze, trochę niepokoiłem się, że buty z gore w tak wysokich temperaturach po prostu zmienią się w camelbaga ze słoną wodą. skarpet oczywiście używałem różnych w różnych temperaturach, ale zawsze były to skarpety z wełny marynosów (zresztą jak cała bielizna pierwszego i drugiego poziomu). na pewno pomocne w tym są spore panele z cordury.
3. i to jest dobra nazwa: but górski. naprawdę świetnie trzyma kostkę i podeszwa kapitalnie trzyma się skał. śmiało mogę powiedzieć, że ze wszystkich butów których używałem do trekingów z różnymi vibramowskimi podeszwami (2 modele hanwagów, 1 para meindli, 1 para karrimorów) te są najlepsze.

jedno tylko małe zastrzeżenie: podeszwa jest przeszyta na wylot, z jednej strony powoduje to niesamowicie mocne zespojenie podeszwy z reszta buta, ale z drugiej strony powoduje zagrożenie, że można te szwy uszkodzić. może się czepiam, bo na razie na szwach od spodu nie ma śladu przetarcia (aż dziwne, ciekawe czego używają do szycia), ale oczami wyobraźni widzę takie niebezpieczeństwo.
odnalazłem kilka fotek.

pal sześć z butami ...co to za spodnie
widzę że ACU i te TAN mają identyczny krój i wzmocnienia na dole.

SierraZulu
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Karków

Ignoruj
« Odpowiedz #102 : 30-01-2011, 00:24:48 »

witam

1. czy moglibyscie pomoc mi wyjasnic przyczyny roznicy w cenie pomiedzy strona Dannera a aukca Allegro - chodzi o buty Danner Acadia, roznica w cenie to okolo 350PLN !

Pewnie te na allegro to kupione gdzieś na ebaju i ściągnięte do Polski. Widziałem dannery poniżej $100...
Ubik777
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #103 : 30-01-2011, 15:00:19 »

no i tajemnica sie rozwiazala, pozostala kwestja numeracji, moje Europoejskie 42, to jaka numeracja u Dannera ? moza ktos ma taka stope jak ja ?
SierraZulu
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Karków

Ignoruj
« Odpowiedz #104 : 30-01-2011, 18:42:28 »

http://www.operator.fi/Danner_Foot_Size_Guide-Mens.pdf będziesz dokładnie wiedział
Strony: Pierwsza « 1 ... 5 6 7 8 Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: