|
« : 30-07-2008, 13:07:57 » |
|
Ten wakacyjny numer Komandosa powinien być nieco obszerniejszy moim zdaniem
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 31-07-2008, 08:37:55 wysłane przez mgr_scout »
|
|
"Jeśli w jakimś człowieku zespolą się zdolności przywódcze z nieprzeciętną inteligencją i charakterem, formuje się wtedy jednostka, przed którą może nie być osiągnięć niemożliwych"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 30-07-2008, 13:13:48 » |
|
to pismo schodzi na psy ..czasem znajdzie się coś ciekawego a reszta to lipa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 30-07-2008, 17:23:58 » |
|
zgadzam się z przedmówcą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 30-07-2008, 18:26:30 » |
|
Poprostu konkurencja (np. Commando) poszła do przodu a oni zostali na swoich pozycjach  Także ich szata graficzna czy choćby strona internetowa odbiegają od standardów, do których wielu z nas przywykło  Obiektywnie trzeba jednak zaznaczyć, że można i u nich trafić na wartościowe materiały 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam u99 ************************************* I like  KKK
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 30-07-2008, 22:43:16 » |
|
można , można ale tak jak piszesz ..Commando, broń i ammo, strzał zupełnie inne standardy inna jakość ..tak materiałów jak i samego wizerunku to oznacza też pisanie na temat jak w czasopiśmie o tytule "komandos" można pisać o jakiś trzęsieniach ziemi czy innych ciekawostkach przyrodniczych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 31-07-2008, 10:16:08 » |
|
pozwoliłem sobie wydzielić temat o prasie zakładowo-branżowej  z tematu o mundurach Grom-u
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 31-07-2008, 11:43:13 » |
|
a tego commando to nigdy, nawet w empiku nie widziałem  a szkoda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 31-07-2008, 12:42:57 » |
|
Za to Magazyn o broni STRZAŁ pewnie już tak Commando jest wkładką do niego  IMHO jest ciekawsza niż sam STRZAŁ  Ten ostatni kosztuje aktualnie stosunkowo drogo, chyba 12,50 zł;  i kupuję go właśnie wyłącznie dla wkładki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 31-07-2008, 16:01:27 » |
|
Strzał jako czasopismo tylko o broni palnej mnie w ogóle nie ciekawi. tak jak ty kupowałbym to wyłącznie dla wkładki- COMMANDO. A jak z ciekawością, treściwością i ilością stron rzeczonej wkładki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 31-07-2008, 17:30:13 » |
|
IMHO jeżeli chodzi o meritum to jest OK. Piszą ciekawi ludzie mający praktyczną wiedzę w temacie ( I. Chloupek, M. Kurmanow, M. Multarzyński, H. Rogacewicz, M. Sitarski), niektórzy z nich są także i na tym forum. Objętość nie jest zbyt wielka, lipcowy numer to 24 strony - ale w końcu to wkładka z nie samodzielny miesięcznik (mam nadzieję, że się to zmieni). Co do zawartości to zawsze jest dział dotyczący ostatnich wiadomości, poszczególnych jednostek specjalnych (także tych mało znanych jak np. V ABW ) oraz ich wyposażenia. Spis treści ostatniego numeru wygląda tak : - w skrócie - pierwsze urodziny DWS (nazwa nieco myląca, wewnątrz masa zdjęć uzbrojenia i wyposażenia GROMu, Formozy oraz 1 PSK), - BOR (w tym broń i wyposażenie WZS) - projekt Raptor (dot. kamizelek modułowej i niskoprofilowej) - pojazdy sił specjalnych na Eurosatory 2008
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 19-08-2008, 12:05:57 » |
|
Trafiłem ostatnio w emipku na kwartalnik " Terroryzm Zagrożenia-Prewencja-Przeciwdziałanie " Polecam zainteresowanym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 21-11-2008, 20:22:32 » |
|
W nowym numerze Przeglądu Strzeleckiego ARSENAŁ (nr 11/2008) znajdziecie m.in. dwa ciekawe artykuły : 1. "Zestaw sprzętu do strzelań dynamicznych i nie tylko" autorstwa Marcina Jędrzejczaka dot. wyposażenia firmy CROM (s.25-31), http://arsenal.dvc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=731&Itemid=12. "Latarki Olight" naszego forumowego kolegi Jerzego Bieleckiego (s.44-47) http://arsenal.dvc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=724&Itemid=1 . ps. z kolei w nowym numerze miesięcznika STRZAŁ zabrakło z kolei wkładki COMMANDO...  czy ktoś wie co się stało, czy COMMANDO stanie się samodzielnym pismem czy też, nie daj Boże, podzilił los Survivala... 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 24-11-2008, 17:03:24 wysłane przez u99 »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 21-11-2008, 21:12:35 » |
|
W listopadowym Komandosie był ciekawy artykuł o współczesnej kawaleri. Nawet autor zrobił własne wariacje na temat umundurowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 21-11-2008, 21:24:40 » |
|
a ten o tych latarkach to chociaz ciekawy? 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 21-11-2008, 21:24:53 » |
|
Okres 'promocji' jako wkładka minął, i Commando wyjdzie jako nowa oddzielna gazeta.
A przynajmniej tak napisał C22 na SpecOpsie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|