trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 15:10:13 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 5 6 » Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MRE - opisanie zestawów  (Przeczytany 17717 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
McBren
Opinii: (0)
Ekspert

Miejsce pobytu: Pomorze

Ignoruj
« Odpowiedz #30 : 19-04-2010, 12:50:41 »

Spice Pound Cake - ciastko o smaku piernikowym. Coś podobnego jadłem też w polskim wykonaniu. Jak się dokopię do paczki, to napiszę w jakim to było zestawie.
kildas
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #31 : 23-04-2010, 22:40:57 »

Witam, chciałem zapytać gdzie można kupić najtaniej orginalne MRE, widziałem kilka aukcji na allegro, ale może ktoś z forumowiczów tym handluje. Pozatym chciałem się dowiedzieć jaka jest tego cena na początku tego wątku pisze 17pln/szt teraz średnio wychodzi 23 pln/szt.
Królik
Equipped.pl
Opinii: (1)
*

Ignoruj
« Odpowiedz #32 : 23-04-2010, 23:18:08 »

Może coś bym wyszperał jeszcze. Powiedzmy, że w cenie wyśrodkowanej.
piorun23
Opinii: (7)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Krzywe near Suwałki City

Stalker

Ignoruj
« Odpowiedz #33 : 06-05-2010, 10:37:35 »

First Strike Ration menu3 początek opisania

Pićkum - nie wiem czy to izotonik - wysoka zawartość sodu może na to wskazywać, ale nigdzie o tym nie piszą. Strasznie ciężko się rozpuszcza, na dnie lubi tworzyć się różowa galaretka. Dużo wygodniej rozpuszcza się w kubku niż w swojej torebce. I tak a'propo galaretki - smakuje jak rozpuszczomna galaretka owocowa, ale za słodki nie jest, co uważam za duży +
Ogólnie napój jak napój.

Mochcha Energy Bar - Bardzo Smaczny - duże litery w pełni uzasadnione. Gorzka (chyba) czekolada z chrupkami w środku, sprasowana jak by Humvee po niej przejechał. Mimo że czekolada, nie marze się w palcach. Zupełnie nie słodki, nie chce się po nim pić, ma bardzo wyraźny smak kawy.

Nut&Fruit Mix - mieszanka orzeszków jaka jest, każdy widzi  Mrugnięcie

...trzeba przeto cieszyć się światem takim, jakim jest, poszukiwać przyjemności, lecz nie angażować się w nic, nie interweniować, traktować wszystko sceptycznie bądź z przymrużeniem oka. Być widzem, a nie uczestnikiem zdarzeń....
Rynio
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Konin

Ignoruj
« Odpowiedz #34 : 02-07-2010, 21:07:32 »

Słuchajcie, mam  menu 1 z 2008 i znalazłem coś takiego http://www.mreinfo.com/us/mre/mre-dairy-shake-recall.html i teraz się zastanawiam czy wywalić tego syfa, czy olać to i go też skonsumować.

Jest ryzyko, jest przyjemność.            "gdzie są kluczyki od czołgu?"
arend
Opinii: (3)
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: na razie warszawa(no dobra podwarszawa)

co masz w dupie tego ci nikt nie wyłupie

Ignoruj
« Odpowiedz #35 : 02-07-2010, 22:29:56 »

całkiem niezły szejk mleczny
mnie trafił się waniliowy

Rynio
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Konin

Ignoruj
« Odpowiedz #36 : 06-07-2010, 12:48:07 »

całkiem niezły szejk mleczny
mnie trafił się waniliowy
Całkiem zły, z całego zestawu był najgorszy (mi trafił się czekoladowy/kakaowy)

MRE #1 Chilly with beans
Chili with Beans - fasolka i coś przypominające kawałki mięsa w sosie z chili, dość łagodne jak na chili
Mexican Style Corn - nic innego jak ziarna kukurydzy z kawałkami zielonej i czerwonej papryki, smakowało zdecydowanie gorzej niż danie główne
Crackers - znany wszystkim krakersik
Jam - dżemik truskawkowy w moim przypadku. Na co dzień nie przepadam (jedyny jaki mi wchodzi to z czarnej porzeczki), a ten był zaskakująco zjadliwy.
Peanut butter - oh czułem się jakbym wkładał do ust szpachlę samochodową  Mrugnięcie
Dairy shake - coś jak rozwodniony proszek do przygotowania budyniu, bardzo słodkie i obleśne - maniana
Candy III - mnie trafiła się paczuszka Skittles Wild Berry Chichot miły substytut M&M's
Accessory Packet A

Jest ryzyko, jest przyjemność.            "gdzie są kluczyki od czołgu?"
mgr_scout
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #37 : 08-09-2010, 17:56:36 »

http://www.nytimes.com/2010/09/05/weekinreview/05gilbertson.html?_r=1 - taki tam artykuł o MRE

http://www.nytimes.com/interactive/2010/09/04/weekinreview/20100905_gilbertson.html - ciekawa prezentacja MRE - klikamy na wybrany pakiet i pokazuje sie zawartość. Warto zauważyć, że nawet Arpol sie znalazł!

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
DevilFish
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Żyrardów

Ignoruj
« Odpowiedz #38 : 19-01-2011, 21:29:25 »

Jeśli ktoś szuka MRE First Strike to w tej chwili można je po taniości kupić (16zł) na wiadomym serwisie aukcyjnym. A że odbiór w wawie to z czystej ciekawości spróbuję czegoś innego niż MRE mamałyga.

“Właśnie cała w tym wielkość technologa żywności. Wiedzieć co jest w środku, a mimo to i tak to zjeść”
javelin
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Olsztyn

Ignoruj
« Odpowiedz #39 : 19-01-2011, 22:45:45 »

Mi dzisiaj przyszło 6 sztuk. Na razie spróbowałem tylko kilku dodatków, których było najwięcej, prawdziwy test bedzie w weekend. Jakiś czas temu kumpel poczęstował mnie też kilkoma głównymi daniami z FS. Szczerze mówiąc, zdecydowanie wolę "tradycyjne" MRE. FS nie dość że jeszcze bardziej jadą plastikiem, to nie ma żadnego ciepłego posiłku. No ale prawie 3x więcej kalorii przy tej samej masie i wymiarach to jednak spora zaleta Uśmiech
DevilFish
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #40 : 19-01-2011, 23:14:56 »

Tanio i więcej kalorii, choć rzecz jasna z punktu widzenia żywieniowca to paskudztwo Język nie mniej jednak zamawiam sobie po 1 z każdego menu zobaczyć czym jest owy FS. Dooobra, jestem łasy na batony z kofeiną, przyznaje się...
Poza tym spędzam na uczelni i tak od rana do wieczora, to można wypróbować.
« Ostatnia zmiana: 19-01-2011, 23:16:48 wysłane przez DevilFish » Zapisane

“Właśnie cała w tym wielkość technologa żywności. Wiedzieć co jest w środku, a mimo to i tak to zjeść”
Bananczyk
Ekspert

Miejsce pobytu: Białystok

Ignoruj
« Odpowiedz #41 : 19-01-2011, 23:24:57 »

No nie wiem czy siedząc na wykładach będziesz potrzebował 2900 kalorii, patrz bo spuchniesz w ławce  Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 19-01-2011, 23:31:16 wysłane przez Bananczyk » Zapisane

Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
DevilFish
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #42 : 20-01-2011, 13:38:53 »

Nie mam już wykładów Język zresztą nie mówię, że będę od razu zjadał całą porcję... po uczelni mam 4 razy w tygodniu siłownię, bardzo szybki metabolizm, więc nie ma strachu Uśmiech

Bananczyk
Ekspert

Miejsce pobytu: Białystok

Ignoruj
« Odpowiedz #43 : 20-01-2011, 16:10:18 »

No to zmienia postać rzeczy ale na siłownię to na rynku są chyba lepsze suplementy niż FS  Mrugnięcie.

Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
DevilFish
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #44 : 20-01-2011, 20:07:23 »

To zupełnie tylko jako "posiłek pomocniczy", od us army wolę firmę Olimp Duży uśmiech

Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 5 6 » Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: