|
« Odpowiedz #15 : 18-11-2008, 08:08:29 » |
|
oto fotkersy
Na pierwszym mamy zwykłem MRE, First Strike Ration, i First Strike Ration zapakowane w dołączony plastikowy worek. Na drugim kilka przykładowych składników. Jak już pisałem nie ma nic z podgrzewaczem. Racja typu wszam & forget. Na trzecim dwa nowe elementy. Energy Bar są razy dwa opakowania o różnych smakach. Gum jest w opakowaniu 5. (wymacałem, jeszcze nie wcinałem). Jednego bara mamuśka wciągnęła. Podobno smakował jak czekoladowe wiury z kofeiną.
|
 Odp: MRE - opisanie zestawów
100_0060.jpg (135.99 KB, 820x615 - wyświetlony 380 razy.)
100_0061.jpg (113.95 KB, 820x615 - wyświetlony 358 razy.)
100_0062.jpg (124.55 KB, 820x615 - wyświetlony 358 razy.)
|
|
|
|
Religie uznać trzeba za źródło energii. Może być wykorzystana do naszych celów, ale tylko w granicach które ustala doświadczenie. Na tym polega tajemne znaczenie wolnej woli.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 13-08-2009, 11:43:08 » |
|
Witam, mam pytanie laika. Zakupiłem parę sztuk na wyjazd w góry i mam pytanko jka używać owego podgrzewacza do dania głównego? sory za odgrzebywanie śmieci 
|
|
|
|
|
|
Ludzie dawniej byli sobie bliżsi, broń nie niosła tak daleko.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 13-08-2009, 11:45:32 » |
|
zalać wodą do oznaczonego poziomu, włożyć danie do worka, zamknąć worek, włożyć do kartonika i odczekać odpowiednią ilość czasu.. wszystko jest opisane na podgrzewaczu 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 13-08-2009, 12:11:35 » |
|
Wody tylko ociupinkę - bardzo łatwo zalać za dużo.
1. Rozerwać worek w górnej krawędzi 2. Wsadzić pojemnik z posiłkiem 3. Chlupnąć wody 4. Zawinąć worek podgrzewacza 5. Wsunąć do kartonika po posiłku 6. Oprzeć o "coś" tak, aby podgrzewacz był pod posiłkiem 7. Odczekać 10-15 min 8. Wyciągnąć i szamać
Odnośnie opisywania zestawów - zaczynam podejrzewać, że się to mija z celem. Widzę, że zestawy ciągle są zmieniane, wprowadzane nowe, teraz są też zestawy MRE SF - kolejna inna bajka. Veggie burger raz ma numer 2 , kiedy indziej 12 - tak dla przykładu. Dochodzą nowe smakołyki - batony energetyczne, napoje elektrolityczne, odeszły w niepamięć M&M'sy itd, itp.
|
|
|
|
|
|
Kiedy wokół ciebie wszystko się sypie, nie oddawaj sprawy wyłącznie w ręce Boga.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #19 : 13-08-2009, 12:28:04 » |
|
bez M&M's to już nie MRE 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 13-08-2009, 13:51:02 » |
|
wszystko jest opisane na podgrzewaczu  trzeba jeszcze tylko znać angielski  , w tym języku znam tylko kilka takich słów, żeby dać komuś do zrozumienia, że go nie lubię 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 13-08-2009, 14:07:34 » |
|
ale powinny być tez piktogramy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 13-08-2009, 14:17:09 » |
|
Aaaaaaa pismo obrazkowe panimaju 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 13-08-2009, 23:07:32 » |
|
"First Strike" lub "Stay Alert" - gumy wynalezione w celu "odwrócenia uwagi od snu" - kofeina w czystej postaci, gorzki (gówniany) smak - działa 
|
|
|
|
|
|
"Człowiek nie może być twórcą i jednocześnie tworzywem..."
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 01-09-2009, 16:59:36 » |
|
no nie gowniany a cynamonowy  niczym z geby nie wypluczesz tego smaku:) no a 100mg kofeiny w jednej gumie to jednak jest cos
|
|
|
|
|
|
Religie uznać trzeba za źródło energii. Może być wykorzystana do naszych celów, ale tylko w granicach które ustala doświadczenie. Na tym polega tajemne znaczenie wolnej woli.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 01-09-2009, 17:35:17 » |
|
Raz się pomyliłem i strzeliłem sobie tą gume z MRE na noc 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 01-09-2009, 21:52:35 » |
|
A'propo opisania MREsów Znalazłem kiedyś taką fajną i wielce w mądre treści bogatą stronkę: http://www.mreinfo.com/Może komuś się przyda
|
|
|
|
|
|
...trzeba przeto cieszyć się światem takim, jakim jest, poszukiwać przyjemności, lecz nie angażować się w nic, nie interweniować, traktować wszystko sceptycznie bądź z przymrużeniem oka. Być widzem, a nie uczestnikiem zdarzeń....
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 11-09-2009, 17:23:28 » |
|
A'propo opisania MREsów Znalazłem kiedyś taką fajną i wielce w mądre treści bogatą stronkę: http://www.mreinfo.com/Może komuś się przyda Racja, kiedyś też przeglądałem tą stronkę. Chyba o MRE jest tam wszystko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 11-01-2010, 19:56:24 » |
|
A mam takie pytanko. Właśnie z Afganistanu przyjechało dla mnie MRE. Jeszcze nie dostałem do łapek, ale ma wśród nich być pare zestawów jekiegoś szturmowego MRE czy cus takiego. Niby ma mieć więcej kalorii itp. Spotkał się już ktoś z tym?
Próbowałem First Strike Ration Menu # 1. w zasadzie wszystko to zimne kanapki i przekąski. generalnie w smaku szajs jakich mało, a czekolada o smaku bananowym i suszona wołowina biją na głowę wszystko co jadłem... za to guma kofeinowa Stay Alert to jest to. trzeba jednak uważać żeby nie przedawkować, bo rączki zaczynają się trząść. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #29 : 11-01-2010, 20:53:35 » |
|
Krótki opis zawartości First Strike Ration :
Menu #1 :
Filled French Toast Pepperoni Sandwich Wheat Snack Bread First Strike Energy Bar, Mocha Dessert Bar, Peanut Butter Beef Snack: Barbeque Nut Fruit Mix Caffeinated Gum Hand Cleaner (2) Spoon Bacon Cheddar Sandwich Jalapeno Cheese Spread Beverage (2) First Strike Energy Bar, Chocolate Beef Snack: Teriyaki Zapplesauce Accessory Packet C Hot Sauce Re-closeable plastic bag
Menu #2 :
Italian Style Sandwich Toaster Pastry Paenut Butter Beverage (2) First Strike Energy Bar, Cran-Raspberry Beef Snack: Teriyaki Zapplesauce Mayonaisse Caffeinated Gum Hand Cleaner (2) Spoon Chicken Tortillas Crackers First Strike Energy Bar, Apple Cinnamon Dessert Bar, Mocha Beef Snack: Barbeque Nut Fruit Mix Accessory Packet C Hot Sauce Re-closeable plastic bag
Menu #3 :
Honey BBQ Beef Sandwich Pound Cake Plain Cheese Spread Beverage (2) First Strike Energy Bar, Cran-Raspberry Beef Snack: Teriyaki Zapplesauce Mayonnaise Caffeinated Gum Re-closeable plastic bar Tuna Tortillas Crackers First Strike Energy Bar, Mocha Dessert Bar, Chocolate Banana Beef Snack: Barbeque Nut Fruit Mix Accessory Packet C Hand Cleaner (2) Spoon
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|