|
« Odpowiedz #15 : 25-06-2008, 17:22:04 » |
|
No właśnie, tak to z tymi klipsami jest  . Jakby co to wolę lecieć z całym plecakiem niż bawić się w ich odpinanie  . Co do noszenia wewnątrz plecaka to w moim przypadku (W16L lub nawet W32L) FR-1 jest chyba na to zbyt wielka... 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam u99 ************************************* I like  KKK
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 25-06-2008, 20:05:44 » |
|
- po co dublujesz środki przeciwbólowe i peroxygel z Leko?
No, ja bym sobie też peroxygel darował (zwłaszcza, że po otwarciu po jakimś czasie będzie średnio przydatny, jak to z wszelkimi utlenionymi rzeczami bywa), natomiast środki przeciwbólowe zdecydowanie warto mieć z dwóch różnych grup. Środek przeciwbólowy środkowi przeciwbólowemu nierówny, poza tym wzięcie razem paracetamolu i niesterydowego przeciwzapalnego typu ibuprofen ma większy efekt tłumiący ból niż wzięcie dwa razy paracetamolu lub dwa razy ibuprofenu. (A na ciężkie wypadki warto by mieć jeszcze morfinę, hrhrhr :->)
|
|
|
|
|
|
Leszek 'Leslie' Karlik
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 25-06-2008, 21:13:32 » |
|
Dzisiaj jak przechodziłem koło kiosku to rzuciła mi sie w oczy jakas gazeta, tytułu nie pomiętam, "Rodzice" czy "Dziecko" no coś w ten deseń  . W każdym bądź razie dorzucali tam właśnie jakiegoś poucza-apteczke (czerwony z białym krzyżykiem), nie przyglądałem się dokładniej co to za cudo, ale cena chyba 9.90 więc może komuś się przyda :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 26-06-2008, 12:42:56 » |
|
to obejrzyj i napisz co tam w srodku siedzi  pozdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 01-07-2008, 21:44:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
"... zmienność decyzji jest podstawą dowodzenia..."
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 09-07-2008, 20:23:00 » |
|
Co do tej "apteczki" z magazynu "Rodzice"... Kupiłem ją sobie razem z gazetą Jest pusta w środku, na jednej stronie ma siatkę wykończoną gumką. W gruncie rzeczy fajna rzecz, noszę w tym 2 pary rękawiczek nitrylowych, maseczkę do RKO i folię NRC. Taki zestaw idealny do kieszeni cargo ;P A w gazecie, jeżeli ktoś wogóle zwróci na nią uwagę  jest kilka bardzo dobrze napisanych artykułów o PP. Warto przejrzeć 
|
|
|
|
|
|
nic nie przeraża weterynarza
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 03-09-2008, 10:14:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 02-10-2008, 20:13:26 » |
|
Witam Ja dziś znalazłem na allegro apteczki osobiste JANYSPORT całą czarna jeśli by kogoś interesowała  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 24-10-2008, 12:17:15 » |
|
Przeglądając nowości Maxpedition trafiłem na coś co być może spełni moje wymagania dot. apteczki wyjazdowej. Modułowa konstriukcja, możliwość montażu na zewnątrz plecaka i łatwość zdjemowania zasobnika z wyposażeniem medycznym, czyli F.I.G.H.T. Medical Pouch. Mam nadzieję, że Mich lub chociaż Military wprowadzą ten sprzęt do swojej oferty to będzie można obmacać a może nawet kupić  Jakby ktoś miał już to chętnie przeczytam opinie jak się spisuje w rzeczywistości. http://www.maxpedition.com/store/pc/viewPrd.asp?idcategory=21&idproduct=740 oraz dyskuscja ze zdjęciami na EDC Forum http://edcforums.com/index.php?topic=21452.msg250963;topicseen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 28-10-2008, 20:52:52 » |
|
Już ktoś podawał na knives.pl ale może nie wszyscy widzieli- w czwartek w g. wyborczej, bedzię dołączony pouch-apteczka z wyposarzeniem (opatrunki, gaziki, nozyczki, maseczka do resuscytacji, folia nrc itp) W sumie żadnych bajerów sie nie ma co spodziewać ale za 7.99 to już sama folia nrc to bedzie ok ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 03-11-2008, 14:45:56 » |
|
Przeglądając nowości Maxpedition trafiłem na coś co być może spełni moje wymagania dot. apteczki wyjazdowej. Modułowa konstriukcja, możliwość montażu na zewnątrz plecaka i łatwość zdjemowania zasobnika z wyposażeniem medycznym, czyli F.I.G.H.T. Medical Pouch. Mam nadzieję, że Mich lub chociaż Military wprowadzą ten sprzęt do swojej oferty to będzie można obmacać a może nawet kupić  Jakby ktoś miał już to chętnie przeczytam opinie jak się spisuje w rzeczywistości. Tez juz o tym kiedys pisalem - imho srednio fajne - dwie duze kieszonki i jedna tasiemka; zrobi sie maly balagan w srodku. Za to patent z szybkim wypinaniem jest super.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 03-11-2008, 19:47:52 » |
|
Za to patent z szybkim wypinaniem jest super.
Super apteczki z takim patentem to robili Super i Hubert  . Niestety już nie robią, chociaż kiedyś ten pierwszy dał mi kiedyś nadzieję, że przyjmie zamówienie, ale niestety nie odpowiedział już na kolejne zapytanie  Jak dla mnie Jego apteczka jest w tej kategorii No1 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 04-11-2008, 20:03:14 » |
|
CROM też robi takie fajne http://www.cromnet.plNie ma jej na stronie, ale jest to dokładnie takie coś o czym myślisz  Taki oddzierany medyczny pouch, z przegródkami (a nie takie coś jak Maxpedition, ze 2 kieszonki siatkowe i dowidzenia).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #29 : 04-11-2008, 20:49:24 » |
|
@ Konrad dzięki za info - jeżeli dobrze widzę to jest chyba juz na ich stronie http://www.cromnet.pl/torby.html - TORBA MEDYCZNA 14x16x10 [TMED14] , cena 60 zł;  Ciekawy jestem tego systemu troczenia "taśma w taśmie", takiego patentu jeszcze nie używałem i pytanie jak to się ja i jak się sprawuje w praktyce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|