trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 02:30:46 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza 1 2 3 4 ... 11 » Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki pouch na apteczkę?  (Przeczytany 23855 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
u99
Opinii: (9)
Ekspert

"jedynym łatwym dniem był dzień wczorajszy..."

Ignoruj
« Odpowiedz #15 : 25-06-2008, 17:22:04 »

No właśnie, tak to z tymi klipsami jest  Smutny. Jakby co to wolę lecieć z całym plecakiem niż bawić się w ich odpinanie  Niezdecydowany. Co do noszenia wewnątrz plecaka to w moim przypadku (W16L lub nawet W32L) FR-1 jest chyba na to zbyt wielka...  Płacz

pozdrawiam u99
I like KKK
leslie
Opinii: (0)
Użytkownik
**

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #16 : 25-06-2008, 20:05:44 »

- po co dublujesz środki przeciwbólowe i peroxygel z Leko?

No, ja bym sobie też peroxygel darował (zwłaszcza, że po otwarciu po jakimś czasie będzie średnio przydatny, jak to z wszelkimi utlenionymi rzeczami bywa), natomiast środki przeciwbólowe zdecydowanie warto mieć z dwóch różnych grup. Środek przeciwbólowy środkowi przeciwbólowemu nierówny, poza tym wzięcie razem paracetamolu i niesterydowego przeciwzapalnego typu ibuprofen ma większy efekt tłumiący ból niż wzięcie dwa razy paracetamolu lub dwa razy ibuprofenu.

(A na ciężkie wypadki warto by mieć jeszcze morfinę, hrhrhr :->)

Leszek 'Leslie' Karlik
petelicki
Opinii: (7)
Ekspert

Miejsce pobytu: Poznań

Ignoruj
« Odpowiedz #17 : 25-06-2008, 21:13:32 »

Dzisiaj jak przechodziłem koło kiosku to rzuciła mi sie w oczy jakas gazeta, tytułu nie pomiętam, "Rodzice" czy "Dziecko" no coś w ten deseń Mrugnięcie. W każdym bądź razie dorzucali tam właśnie jakiegoś  poucza-apteczke (czerwony z białym krzyżykiem), nie przyglądałem się dokładniej co to za cudo, ale cena chyba 9.90 więc może komuś się przyda :-)
Fujin
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #18 : 26-06-2008, 12:42:56 »

to obejrzyj i napisz co tam w srodku siedzi Mrugnięcie
pozdr
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #19 : 26-06-2008, 12:55:30 »

A może IFAK
http://www.armyproperty.com/Equipment-Info/Pictures/IFAK.jpg
Jaki pouch na apteczkę?

I takie coś podobne do FR 1, ale ma kryte zamki
http://www.originalsoegear.com/tearifak.jpg
Jaki pouch na apteczkę?

Cena : 75 $  Niezdecydowany
Źródło : http://www.originalsoegear.com/tearifak.html

bartic
Opinii: (5)
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Zagłębie Dąbrowskie

DeGie

Ignoruj
« Odpowiedz #20 : 01-07-2008, 21:44:02 »

a może taki , jeśli ma być taktycznie  Mrugnięcie

http://allegro.pl/item391427126_apteczka_admin_panel_syst_molle_pals.html

"... zmienność decyzji jest podstawą dowodzenia..."
Jan
Opinii: (3)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Lublin

Ignoruj
« Odpowiedz #21 : 09-07-2008, 20:23:00 »

Co do tej "apteczki" z magazynu "Rodzice"...

Kupiłem ją sobie razem z gazetą Chichot

Jest pusta w środku, na jednej stronie ma siatkę wykończoną gumką. W gruncie rzeczy fajna rzecz, noszę w tym 2 pary rękawiczek nitrylowych, maseczkę do RKO i folię NRC. Taki zestaw idealny do kieszeni cargo ;P

A w gazecie, jeżeli ktoś wogóle zwróci na nią uwagę  Buziak jest kilka bardzo dobrze napisanych artykułów o PP. Warto przejrzeć Uśmiech

nic nie przeraża
weterynarza
guma
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Oświęcim

Latać !

Ignoruj
« Odpowiedz #22 : 03-09-2008, 10:14:20 »

A ja znalazłem necie takiego puchola, na zdjęciach wygląda porządne, ktos ma i urzywa? http://www.allegro.pl/item429743360_apteczka_ratownictwo_ratownik_odblask_aom_3_kolory.html
SZOPEN1988
Opinii: (3)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Przemyśl

Ignoruj
« Odpowiedz #23 : 02-10-2008, 20:13:26 »

Witam 
Ja dziś znalazłem na allegro apteczki osobiste JANYSPORT całą czarna jeśli by kogoś interesowała Uśmiech

Pozdrawiam
u99
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #24 : 24-10-2008, 12:17:15 »

Przeglądając nowości Maxpedition trafiłem na coś co być może spełni moje wymagania dot. apteczki wyjazdowej. Modułowa konstriukcja, możliwość montażu na zewnątrz plecaka i łatwość zdjemowania zasobnika z wyposażeniem medycznym, czyli F.I.G.H.T. Medical Pouch. Mam nadzieję, że Mich lub chociaż Military wprowadzą ten sprzęt do swojej oferty to będzie można obmacać a może nawet kupić  Mrugnięcie Jakby ktoś miał już to chętnie przeczytam opinie jak się spisuje w rzeczywistości.

http://www.maxpedition.com/store/pc/viewPrd.asp?idcategory=21&idproduct=740 oraz dyskuscja ze zdjęciami na EDC Forum http://edcforums.com/index.php?topic=21452.msg250963;topicseen

pozdrawiam u99
I like KKK
petelicki
Opinii: (7)
Ekspert

Miejsce pobytu: Poznań

Ignoruj
« Odpowiedz #25 : 28-10-2008, 20:52:52 »

Już ktoś podawał na knives.pl ale może nie wszyscy widzieli- w czwartek w g. wyborczej, bedzię dołączony pouch-apteczka z wyposarzeniem (opatrunki, gaziki, nozyczki, maseczka do resuscytacji, folia nrc itp) W sumie żadnych bajerów sie nie ma co spodziewać ale za 7.99 to już sama folia nrc to bedzie ok ;-)
wermont
Opinii: (1)
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #26 : 03-11-2008, 14:45:56 »

Przeglądając nowości Maxpedition trafiłem na coś co być może spełni moje wymagania dot. apteczki wyjazdowej. Modułowa konstriukcja, możliwość montażu na zewnątrz plecaka i łatwość zdjemowania zasobnika z wyposażeniem medycznym, czyli F.I.G.H.T. Medical Pouch. Mam nadzieję, że Mich lub chociaż Military wprowadzą ten sprzęt do swojej oferty to będzie można obmacać a może nawet kupić  Mrugnięcie Jakby ktoś miał już to chętnie przeczytam opinie jak się spisuje w rzeczywistości.

Tez juz o tym kiedys pisalem - imho srednio fajne - dwie duze kieszonki i jedna tasiemka; zrobi sie maly balagan w srodku. Za to patent z szybkim wypinaniem jest super.
u99
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #27 : 03-11-2008, 19:47:52 »

Za to patent z szybkim wypinaniem jest super.
Super apteczki z takim patentem to robili Super i Hubert  Spoko. Niestety już nie robią, chociaż kiedyś ten pierwszy dał mi kiedyś nadzieję, że przyjmie zamówienie, ale niestety nie odpowiedział już na kolejne zapytanie  Płacz Jak dla mnie Jego apteczka jest w tej kategorii No1  Uśmiech

pozdrawiam u99
I like KKK
Konrad
Opinii: (1)
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Pabianice

Ignoruj
« Odpowiedz #28 : 04-11-2008, 20:03:14 »

CROM też robi takie fajne Duży uśmiech
http://www.cromnet.pl

Nie ma jej na stronie, ale jest to dokładnie takie coś o czym myślisz Mrugnięcie
Taki oddzierany medyczny pouch, z przegródkami (a nie takie coś jak Maxpedition, ze 2 kieszonki siatkowe i dowidzenia).
u99
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #29 : 04-11-2008, 20:49:24 »

@ Konrad dzięki za info - jeżeli dobrze widzę to jest chyba juz na ich stronie http://www.cromnet.pl/torby.html - TORBA MEDYCZNA 14x16x10 [TMED14] , cena 60 zł;  Spoko Ciekawy jestem tego systemu troczenia "taśma w taśmie", takiego patentu jeszcze nie używałem i pytanie jak to się ja i jak się sprawuje w praktyce  Co?

pozdrawiam u99
I like KKK
Strony: Pierwsza 1 2 3 4 ... 11 » Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: