Pokuszę się o mini reckę bo właśnie wpadła w moje łapy apteczka Maxpedition FR-1.
Wykonanie jest jak zawsze pierwsza klasa! Gruby materiał praktycznie nie do zdarcia i pancerne zamki budzą zaufanie. Rączka transportowa obszyta jest materiałem przypominającym skórę ale jest taka jakby gumowana co zapewnia pewny chwyt. Po bokach wszyte są D-ringi a tył obszyty jest palasami, wszystko razem daje spore możliwości troczenia tego sprzętu.

Jaki pouch na apteczkę?
Przed kupnem myślałem, że FR-1 jest sporo mniejszy jednak na żywo mile mnie zaskoczył... wewnątrz jest dużo miejsca! Umieszczono tam siatkę i gumowe pasy do rozmieszczenia sprzętu, mamy też dodatkową kieszeń, która sprawia wrażenie wodoszczelnej ale chyba i tak przemoknie

Do porównania wielkości umieściłem Vicka Outridera.

Jaki pouch na apteczkę?
W aptece zakupiłem szpej, który wydaje mi się dla mnie niezbędny. Nie jest go wcale dużo ale dla jednej osoby wystarczy w zupełności! Prawdę mówiąc niosąc zakupione przedmioty do domu myślałem, że połowa nie wejdzie bo zajmowały małą reklamówkę.
Gaziki Leko x 10
Opatrunek osobisty US
Kompresy jałowe 9cmx9cm x3szt X 1 opakowanie
Kompresy jałowe 7cmx7cm x3szt X 1 opakowanie
Kompresy jałowe 5cmx5cm x3szt X 1 opakowanie
Opaska podtrzymująca dziana 10cm x 4m X 1 opakowanie
Opaska podtrzymująca dziana 5cm x 4m X 1 opakowanie
Opaska elastyczna (bandaż elastyczny) z zapinką 10 cm x 4 m X 1 szt
Plaster bez opatrunku na rolce 2,5 cm x 5 m - X 1 szt
Plaster z opatrunkiem (różne rozmiary) X 1 komplet
Rękawiczki lateksowe niejałowe X 1 para
Folia NRC X 1 sztuka
Peroxygel X 1 tubka
Laremid X 10 tabletek
2 saszetki apapu
2 saszetki ibupromu
Saszetek z apapem i ibupromem do końca nie przemyślałem lepiej wrzucić je do pojemnika po kliszy i dopchać watą zajmą mniej miejsca.
Dorzucić chciałbym tylko nospę, wapno w tabletkach, kilka tabletek do odkażania wody, isostar w tabletkach, maseczkę do sztucznego oddychania, markera oraz światło chemiczne. Dodałbym jeszcze coś na ukąszenia owadów ale sam nie wiem co fenastil jakoś na mnie nie działa.

Jaki pouch na apteczkę?
Całość udało się upakować bez większego problemu i zostało jeszcze sporo miejsca!
Zamknąć też udało się bez problemu

Jaki pouch na apteczkę?
Ogólnie na jedną osobę polecam dla większej grupy może nie wystarczyć. Minusem tej apteczki dla mnie jest odsłonięty zamek, gdyby był zasłonięty nieprzemakalność byłaby chyba lepsza.