kuuuziwa.. Panowie i Panie .
Ja zadałem dwa proste pytanie bo miałem
MAŁĄ rozterkę.....
Chciałem tylko uciszyć krzyczące sumienie portfela

Teraz jestem tak już skołowany....

Ale i tak dziękuję wszystkim za szczegółowe odp.

Powiem tak:
Potrzebuję mocnego,wygodnego,i pakownego(ok 45-60L ) plecaka na kilku dniowe wypady(dużo chyba nie żądam

)
Nie musi być jakiś super ekstra hiper oddychający,
3-5 dni po górach,w zimę na week do lasu,może kiedyś na Syberię(ale to już jakiś 80L,ale nie koniecznie) ?
Spodobał mi się też ten Raccoon65 i mam propozycję zamienienia się na TT.
Reindeer55 379,00zł lub Reindeer75 399,00zł też biorę pod uwagę.
Raccoon65 kosztuje 759zł i jest ciut cięższy 3,4kg z kieszeniami,ale kieszenie sie odpinają i to jest BARDZO DUŻY PLUS DLA MNIE.
TT kosztuje 720zł(ale mam go za 600zł

) i wazy 2,8kg ale jest mniejszy bo 45L (ale dla mnie to ma jakies 50-60litrów).
Do TT pakuję wszystko co mi potrzebne i nie mam już miejsca(i musiałbym dokupować dodatkowe kieszenie).
Zawsze byłem zwolennikiem większego plecaka który można dobrze skompresować i w razie czego ma się jeszcze miejsce.
Używałem plecaka Legii Cudzoziemskiej i patent z odpinanymi kieszeniami z którego robi się plecaczek był genialny(średnio wygodny,ale genialny)
Zasobnik Piechoty Górskiej,prawie ideał ale nie miał kieszeni bocznych i nie był z "cordury".
Czasami tez myślę o ZPG ale w wersji "lepszej dla 1PSK-ok 320zł" jest dużo mocniejszy,materiał też lepszy ale nadal poliester
Zawsze się śmieję z dziewczyny że jak ma dwie możliwości do wyboru ,to ma jedną za dużo