Nie wiem, na które się mam zdecydować tym bardziej, że nie wiem jaki rozmiar butów wybrać. Mój rozmiar stopy to około 27,5 cm. Wiem, że powinno się wybierać buty większe o jeden rozmiar.
Przeczytałem ten cały temat odnośnie belek i już sie pogubiłem. Nie wiem już, które mam wybrać. Najbardziej zależy mi by ktoś podpowiedział mi jaki mniej więcej rozmiar będzie dla mnie dobry (tzn. czy 29 cm czy 28,5 cm czy jeszcze mniejszy?) oraz co oznaczają te oznaczenia: GICB, ICB, ICW?
Ze swojej strony polecam 700, niektórzy mówią że Gore nie daje rady w lato ale jest to kwestia indywidualna, ja tam nie narzekam.
Jeżeli chodzi o rozmiar stopy to nie ma tu miejsca na "około" 27,5 cm, albo masz tyle i jesteś pewny albo przyłóż się do porządnego zmierzenia co pozwoli Ci dokładnie dobrać rozmiar buta.
Jeżeli piszesz że zastanawiasz się nad 29 cm czy 28,5 cm to słabo przeczytałeś wątek o belkach. 29 cm przy twoich (zakładając poprawną miarę) 27,5 cm to 1,5 centa różnicy i zrobisz z buta grzechotkę.
Przy dokładnym zmierzeniu stopy pół centymetra w górę rozmiaru wystarczy w zupełności, dla przykładu mam stopę 31,5 cm i kupiłem dwie pary belek o długości wkładki 31,5 cm - leża jakby ze mnie miarę brali przy produkcji.
Zwróć uwagę również na szerokość stopy, masz kilka opcji do wyboru, Narrow / Regular / Wide / Extra wide.