|
« Odpowiedz #225 : 04-02-2010, 12:35:35 » |
|
POwitołTu to akurat kwestia wymogów jakie się stawia butom. Osobiście wolę, gdy podeszwa działała a nie długo niedziałała  Twierdzisz w takim razie że podeszwa w belkach nie działa  ? Równie dobrze można powiedzieć że opony letnie nie działają biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie okres zimowy. Edyta: Przed chwilą kolejny zając mi uciekł, łokcie zbite, nakryłem się nogami aż miło. Niezłą polewkę mieli ludzie ze mnie  .
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #226 : 04-02-2010, 13:12:43 » |
|
Dlatego na zimę uzwa się zimowych opon, a my twardziele na łysych letnich  Ja tutaj w Irlandii mam lód na drodze jakieś 4 dni w roku, no w poprzednim było z 10 
|
|
|
|
|
|
posurvivaliło Cię Pele ?
Dlatego lubię Tactical ..nie ma pierdolenia
|
|
|
 |
« Odpowiedz #227 : 04-02-2010, 13:53:27 » |
|
POwitoł Twierdzisz w takim razie że podeszwa w belkach nie działa  ? Równie dobrze można powiedzieć że opony letnie nie działają biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie okres zimowy. A za przeproszeniem, to o jakiej porze roku do wacława rozmawiamy?  Nie kumam po prostu idei różnicowania w belkach podeszwy na letnią i zimową. Swoje 790ki mam od czerwca 2008 i używam ich na wyjazdach terenowych i jako but zimowy w mieście czyli tak samo jak kupsy a bieżnik mam bardziej zdarty mimo krótszego ich użytkowania. Głupota dla mnie, ot co  Zbaczając: czytałem gdzieś prasówkę o kupczakach w której stało, że podeszwa wytrzymuje wybuch tylu a tylu gram trotylu (czaczacza). Poważnie zastanawiałem się, jak można to przetestować 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #228 : 04-02-2010, 14:27:33 » |
|
Kurde to moje 120 kilo bardziej fruwa niż chodzi  bo 700 katuje od połowy 2008 roku i śladu zużycia na podeszwie nie widzę. Swego czasu miałem całkiem przyzwoite zimowe naje, zero poślizgu w zimę a dla tego że były zajebiście wygodne używałem ich również poza sezonem zimowym. Finał był taki że but wytrzymał wszystko ale wyłysiał po dwóch wiosnach bardziej niż jego właściciel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #229 : 09-02-2010, 18:00:29 » |
|
Przyszly 550st djb - kurcze, ale radocha  . Ok, nie ich moze szukalem - ale okazja czyni kupujacego ;-). 11,5r - stope mam 295mm. Moglybyc pol rozmiaru mniejsze - ale jestem zadowolony. Mam dokładnie taką samą stopę, zamówiłem Belki 770 11R i.. okazało się, że są sporo za małe. Czekam teraz na 12R, chyba ten cm będzie wystarczająco większy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #230 : 10-02-2010, 19:31:18 » |
|
Ma ktoś może belki do sprzedania długość wkładki 29 cm???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #231 : 10-02-2010, 19:55:30 » |
|
A poszedł Ty na serwis aukcyjny szukać, w ciągu 15s znalazłem to czego Ci trzeba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #232 : 04-03-2010, 11:08:17 » |
|
własnie przebieram nogami pod biurkiem, bo jestem niecierpliwy  dzis ma paczka z GICBsami przyjść  edit: hahahahaha  2 minuty po napisaniu tego posta, przyszedł kurier z butami  trosze sztywne tak na "dzien dobry" no i naszczescie rozmiar idealnie dobrany 
|
|
|
|
|
|
z każdym dniem powiększa się grono ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupe ;]
|
|
|
 |
« Odpowiedz #233 : 06-03-2010, 16:17:39 » |
|
Niedawno wlazłem w 790 w jakiś smar, całe szczęście że ubrudziłem tylko jeden but na pięcie i czarne cholerstwo nie wlazło w żadne zagięcie skóry. Nie wiem czy to była zasługa impregnatu ale udało mi się odczyścić zabrudzenia niewielkim wysiłkiem (woda + mydło). Zdziwiłem się że tak łatwo mi poszło tym bardziej że były to dość pokaźne plamy a mycie butów odbyło się około 30 minut po zabrudzeniu więc tłuste dziadostwo miało czas aby się wgryźć. Jestem ciekaw na ile Nikwax mi tak na prawdę pomógł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #234 : 06-03-2010, 16:22:32 » |
|
kurcze ja mam podobny problem. jechałem samochodem i na pedale sprzęgła chyba był jakiś smar. Mi niestety nie udało mi się go domyć, czyściłem i mydłem i grangersem. Dziadostwo trochę zeszło, ale widać taką ciemniejszą smugę. Nie wiem czy ich nie namoczę w mydle na jakieś 2-3 godz, może wtedy odpuści.
|
|
|
|
|
|
dead
|
|
|
 |
« Odpowiedz #235 : 06-03-2010, 16:26:06 » |
|
Impregnowałeś wcześniej buty czy miały tylko fabryczny impregnat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #236 : 06-03-2010, 17:02:36 » |
|
miały fabryczny impregnat, impregnat był bo woda w ogóle w nie nie wsiąkała. Tak na marginesie, nie wiem jak po zaimpregnowaniu nikwaxem buty wyglądają, ale po grangersie moje 790 przeszły prawie w coyote brown ;-)
|
|
|
|
|
|
dead
|
|
|
 |
« Odpowiedz #237 : 06-03-2010, 18:15:26 » |
|
Moje nie zmieniły barwy, może delikatnie ale musiałbym uprzeć żeby znaleźć różnicę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #238 : 07-03-2010, 10:30:34 » |
|
kurcze ja mam podobny problem. jechałem samochodem i na pedale sprzęgła chyba był jakiś smar. Mi niestety nie udało mi się go domyć, czyściłem i mydłem i grangersem. Dziadostwo trochę zeszło, ale widać taką ciemniejszą smugę. Nie wiem czy ich nie namoczę w mydle na jakieś 2-3 godz, może wtedy odpuści.
Kup sobie gumkę myszkę do ścierania, a najlepiej taką bardzo miękką jak dla architektów. Delikatnie wycieraj miejsce, w którym jest plama, potem namocz w to miejsce w kąpieli z szarego mydła i ciepłej wody, potem oczyść miejsce miękką szczoteczką wcierając mydło z kostki. Miałem ten sam problem kilka razy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #239 : 07-03-2010, 12:36:28 » |
|