trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 02:42:32 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 ... 13 14 15 16 17 ... 58 » Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tactical'owy fanclub Belleville 700 i jego braci :D  (Przeczytany 72962 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Bananczyk
Opinii: (3)
Ekspert

Miejsce pobytu: Białystok

Ignoruj
« Odpowiedz #210 : 08-01-2010, 01:02:10 »

Na moje oko to nic się nie zmieniło.
Buty jeszcze nierozdziewiczone, muszę najpierw je zaimpregnować.
700 impregnatu na oczy nie widziały i mają się dobrze ale tym ślicznotkom Mrugnięcie nie odpuszczę.

http://images41.fotosik.pl/241/be5cb246e8986532.jpg
Tactical'owy fanclub Belleville 700 i jego braci :D

http://images49.fotosik.pl/245/87fbfb1abb7e0fa1.jpg

http://images46.fotosik.pl/244/8e521f18ad55c104.jpg

http://images50.fotosik.pl/245/efa5afb52a33af55.jpg

Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
Pele76
Kierownik forum
Opinii: (2)
*

Miejsce pobytu: Blarney Irlandia Prudnik Polska

« Odpowiedz #211 : 08-01-2010, 01:31:02 »

Belleville są fabrycznie impregnowane, jakos tak lekko ale są...

posurvivaliło Cię Pele ?
Cytuj z: super
Dlatego lubię Tactical ..nie ma pierdolenia
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #212 : 08-01-2010, 01:52:01 »

No niby różnic nie ma.
Katuj Bananczyk małe żółte dziwki! Chichot

porcelanowy
Opinii: (6)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #213 : 08-01-2010, 08:50:05 »

POwitoł
Na moje oko to nic się nie zmieniło.
Buty jeszcze nierozdziewiczone, muszę najpierw je zaimpregnować.
700 impregnatu na oczy nie widziały i mają się dobrze ale tym ślicznotkom Mrugnięcie nie odpuszczę.
Impregnuj. A przed późniejszymi impregnacjami przeczyść zawsze skórę.
Może i one są fabrycznie czymś pociągane, ale na pierwszej przechadzce po 2-3minutach człapania po wodzie w zagięciach pojawiła się woda, a po 30minutowym spacerze po bagnach drobny szlam wszedł w skórę i tam na razie pozostał (przylaminowałem część podczas następnego impregnowania - mam od jakiegoś czasu twardy plan odczyszczenia belków z tych plam, ale... Mrugnięcie ).

porcelanowy/Rafał: boso, ale w ostrogach
Co miałem, mam i będę miał... i co robię    :shades:
Bananczyk
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #214 : 08-01-2010, 15:03:08 »

Belleville są fabrycznie impregnowane, jakos tak lekko ale są...

700 mam od jakiegoś 1,5 roku i swoje wpier... dostały, wody nadal nie puszczają i nie widać aby skóra miała tendencje do jej siorbania więc coś w tej fabrycznej impregnacji jest.

No niby różnic nie ma.
Katuj Bananczyk małe żółte dziwki! Chichot

Do katowania mam czarne małe dziwki  Mrugnięcie
790 będą raczej pełnić galową zmianę obuwia Chichot.

Impregnuj. A przed późniejszymi impregnacjami przeczyść zawsze skórę.
Może i one są fabrycznie czymś pociągane, ale na pierwszej przechadzce po 2-3minutach człapania po wodzie w zagięciach pojawiła się woda, a po 30minutowym spacerze po bagnach drobny szlam wszedł w skórę i tam na razie pozostał (przylaminowałem część podczas następnego impregnowania - mam od jakiegoś czasu twardy plan odczyszczenia belków z tych plam, ale... Mrugnięcie ).

Pojechałem na całego Mrugnięcie Niedługo dotrą do mnie te impregnaty,
- Nikwax żel do czyszczenia obuwia
- Nikwax Conditioner for Leather + Footwear 60ml
- Nikwax Nubuk & Welur
- Nikwax Tkanina & Skóra

Zobaczymy, jak się sprawdzą to potraktuję nimi też swoje najki niezniszczajki bo ostatnio za dużo piją  Duży uśmiech

porcelanowy
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #215 : 27-01-2010, 12:21:38 »

POwitoł
Konkluzja smutna (i w sumie wtórna, bo fakt autentyczny Mrugnięcie znany tutaj): belki w zimie zachowują się jakby były na poduszce magnetycznej. Wiadomo. Niemniej dopiero przy porównaniu z czymś innym wychodzi mizeria.

Podczas ostatniej kolejnej zimy stulecia i temp przekraczających -25st wskoczyłem w megataktyczne buty narciarskie marki Kupczak, model MON. Wychodząc z domu byłem lekko przyćmiony (pobudka 5:40, wyjście na mróz 5:55) i dopiero po pewnym czasie coś mnie zdziwiło: zero poślizgów/uślizgów/zachwiań na lokalnych osiedlowych ścieżkach (ubity śnieg, czasem przysypany miejscami piaskiem lód). Wczoraj sobie kupsy zakonserwowałem przed solą i dzisiaj znowu wskoczyłem w belki, efekt:  chodziłem jakbym miał w portach brzydką niespodziankę Mrugnięcie  Przy wychodzeniu z busa wyjebałem kością ogonową, aż miło. Ból zniosę, ale te laski co to widziały... Obciach.
Że tak powiem: kurwa, masakra. Przy samych belkach jakoś się człowiek kula chodząc jak saper po polu minowym. Zniechęcenie do butów przychodzi po kontakcie z Kupczakami (które też królami wygody nie są). Teraz wiem, czemu moja pani w "Twardych" scarpach wszędzie mnie wyprzedza.

I teraz mam zagryzkę: kupować miałem w tym roku czarny odpowiednik 790. Ale na podstawie powyższych doświadczeń nie wiem, czy 770 nie będę szukał.
Czy są w starych/nowych modelach jakieś butki, które mają tą zimową podeszwę ale nie mają wyściółek (w starych ICW można wyjąć, a jak w nowych 770tkach?)?

Dziękuję. Ulżyło mi Chichot

rambo
Opinii: (0)
Użytkownik
**

Miejsce pobytu: Bielastok

رر تكتيكية

Ignoruj
« Odpowiedz #216 : 27-01-2010, 19:28:26 »

Kurwa moje też są masakrycznie śliskie  Złość je..ny wibram
W miejscach gdzie da się ledwo iść to w moich starych chirukach mogę biec
Pele76
Kierownik forum
Opinii: (2)
*

Miejsce pobytu: Blarney Irlandia Prudnik Polska

« Odpowiedz #217 : 27-01-2010, 22:00:24 »

Tak jak powiedziałem, zima to jedyna rzecz w której belki są do dupy !

posurvivaliło Cię Pele ?
Cytuj z: super
Dlatego lubię Tactical ..nie ma pierdolenia
buniu
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #218 : 27-01-2010, 22:55:21 »

Witam
Mój pierwszy post i już w dziale z Belkami, neistety nie posiadam Belkow ale mam ich odpowiedniki Batesa, pustynne i z czarnej licówki
Nawciskałem sobie do głowy, że na zimę zakupie właśnie takie wysokie buciki i padło na Batesy pustynne, tylko że źle dobrałem wysokość podbicia i zaczęła mi się ślizgać pieta, a tego wręcz niecierpkie i żeby im nie było smutno dokupiłem czarne z licówki, tylko że już z rozwagą dobrałem wysokość (R)

No i co w nich zauważyłem! Bates ze skóry licowej to brat bliźniak Bellkow 700, tylko ze dużo bardziej zgrabniejszy (kiedyś macałem 700) i niczym nie różniący się od pustynniakow. No to tyle o Batesach bo jest już o nich temat na forum.

Wnioskuje ze podeszwy są identyczne w obu firmac wiec będę mógł wrzucić swoje 3 grosze.

Poduszka magnetyczna to mało powiedziane o tych vibramach, pamiętam jak wracałem okrakiem późnym sobotnim wieczorem, i zaliczałem glebę za gleba a było to z ręka na sercu na trzeźwo, kierowcy widząc moje ewolucje stosowali zasadę ograniczonego zaufania i omijali mnie z przynajmniej dwu metrowym odstępem (tak zęby mi w razie "W" na głowę nie najechać).
porcelanowy
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #219 : 28-01-2010, 08:23:45 »

POwitoł
Kurwa moje też są masakrycznie śliskie  Złość je..ny wibram
W miejscach gdzie da się ledwo iść to w moich starych chirukach mogę biec
Vibram jest też w kupsach, więc tu nie kwestia vibramu jako takiego, a zastosowanego modelu.
Tu pewnie składu mieszanki, bo ten "zimowy" z wyglądu ma podobny bieżnik. Niefachowe testy Mrugnięcie ale chodząc na mrozie po betonie w kupczakach guma stuka o podłoże jak guma, a w belkach dźwięk jak przy uderzeniach plastikiem.
Nie wiem czemu nie dali we wszystkich tego "zimowego". Może tańszy, pewnie mniej ścieralny, może jechali po specyfice produktu i jak letnie buty to letni vibram i chuj Uśmiech A teraz biedny cwany polaczek (mua) cierpi Uśmiech
Mam tylko nadzieję, że żadna armia ("przyjazna" nam Mrugnięcie ) nie musi w zimowych warunkach pomykać na tej podeszwie.
Ja od teraz skupiam się tylko na tych z "zimową" podeszwą. Przynajmniej osobiście porównam Uśmiech

p.s. W dodatku zauważyłem, że cholewa zaczyna w jednym miejscu odchodzić od podeszwy Smutny

edyta: a  tak je lubię Uśmiech Bardzo fajnie wyglądają u teściów na korytarzu, gdy zbierze się cała rodzinka: czarne lakierki, jakieś ecco, czarne lakierki, wyższe czarne lakierki i pięknie nad nimi pikujące swoimi ośmioma calami pustynne Belki Uśmiech

Valdi
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Vilnius

Ignoruj
« Odpowiedz #220 : 28-01-2010, 22:47:37 »

Na początku stycznia musiałem biec ze dwa kilometry w Belkach 700 po leśnej dróżce.... Wrażeń mnóstwo. musiałem GPSa i krótkofałówke głęboko schować, bo pewnie bym w całości je nie doniósł! Jutro znowu w teren i dylemat: Belki, czy Bates( ale te akurat mam krótkie, ale bieżnik o niebo lepszy...Pewnie ze względu na miłość do Belek będę udawał łyżwiaża
Bananczyk
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #221 : 28-01-2010, 22:58:20 »

Faktycznie w belkach ciężko jest łazić na ubitym - wyślizganym śniegu ale jak już złapie się trochę luźnego pod bieżnik to nie jest tak tragicznie.
Dwa zające już mi w tym roku uciekły przez belki ale i Prowler w józwach leżał kilkakrotnie.
Co do samej podeszwy to chyba lepiej poślizgać się trochę w zimie niż zjeździć ją po dwóch sezonach.

ded
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #222 : 30-01-2010, 15:23:25 »

Mam belki icw od kilku dni. W porownaniu do moich desantow sa na prawde fajne. Jakosc wykonania na wysokim poziomie. Latwo sie je sciaga i zaklada, po solidnej impregnacji nie przemakaja, podeszwa faktycznie troche za ślizga ale da sie wytrzymac. Sa bardzo cieple ale gdy pierwszy dzien sprawdzalem je chodzac po domu to nie bylo za goraco. Sznurowadla troche twarde ale nie jest zle. Podoba mi sie ten wszysty jezyk, myslalem ze bedzie mniej praktyczny a jest super. Duzy plus za wyglad, latwo daje sie skamuflowac pod jeansami. Nie wiem na razie jak z trwaloscia ale z tego co czytam to posluza ladnych pare latek i mam taka nadizeje bo sa bardzo wygodne.
porcelanowy
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #223 : 04-02-2010, 08:39:15 »

POwitoł
Co do samej podeszwy to chyba lepiej poślizgać się trochę w zimie niż zjeździć ją po dwóch sezonach.
Tu to akurat kwestia wymogów jakie się stawia butom. Osobiście wolę, gdy podeszwa działała a nie długo niedziałała Mrugnięcie
Ta w kupczakach sprawuje się o niebo lepiej na śniegu, a zużywa się normalnie. Pozostało mi jej sporo, mimo że przez dwa lata używałem jej w sumie na każdym wyjeździe, a przez cztery robiły w mieście za normalne buty zimowe.
Mam nadzieję przetestować te zimowe belki podczas następnego sezonu Uśmiech

kozi
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Żagań

Ignoruj
« Odpowiedz #224 : 04-02-2010, 11:33:43 »

ja tylko powtórze, że modele z zimową podeszwą [np. 650] zachowują się dobrze albo nawet bardzo dobrze (brak możliwości porównania z czymś innym bardzo dobrym, od moich starych "trezet" są lepsze)  , natomiast te pustynne to masakra - idę po śniegu a jakbym szedł po lodzie, na lodzie to lepiej nie myśleć

Strony: Pierwsza « 1 ... 13 14 15 16 17 ... 58 » Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: