trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 01:13:05 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza 1 2 3 4 ... 58 » Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tactical'owy fanclub Belleville 700 i jego braci :D  (Przeczytany 72956 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Pele76
Kierownik forum
Opinii: (2)
*

Miejsce pobytu: Blarney Irlandia Prudnik Polska

« Odpowiedz #15 : 23-01-2008, 01:44:15 »

Mam 44 - 44,5 zależy od buta.
Stopę mam wąską więc już wiem,  że N .

A jak jest z metalem w nich, wielu odradza wersje ST ?
Pasują Ci na nogę różnego rodzaju adidasy, nike i inne oryginalne buciki czy są za szerokie? Jeśli pasują, to na 90% masz R, jeśli musisz je mocniej dowiązywać, to N Chichot
Żeby nosić N to naprawdę trzeba mieć wąską stopę, nie potrafię sobie wyobrazić stopy 10XN  Duży uśmiech
N-ki są dość rzadko spotykane, bo są to stopy poza standardem, powiem że dość daleko poza nim Mrugnięcie
Ja mam jedne buty (robocze) 9W i jakoś... hmmm Darkness, masz płaskostopie czy coś?
Poza tym jakoś nie rozumiem tego myślenia o innej numeracji z membraną lub bez niej. Noszę ten sam numer od Jungle Boots różnego typu, poprzez wszystkie kontraktowce... zawsze 9R i każde pasują jak ulał...

posurvivaliło Cię Pele ?
Cytuj z: super
Dlatego lubię Tactical ..nie ma pierdolenia
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #16 : 23-01-2008, 11:22:28 »

Jestem inny ! Duży uśmiech
Zawsze mam zbyt szerokie buty czyli chyba N, musze zrobić przymiarkę czegoś coś jest co jest 10N i 10R i będę miał jasność.
Ktoś pisał, że jest chujowy metal toe w nich.
Prawda to czy nie ?

Pele76
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #17 : 23-01-2008, 12:28:07 »

Steel Toe w Bellevillach, to nie tylko stalowy nosek buta, ale też blaszana wstawka w podeszwie, co robi ją o wiele sztywniejszą i o wiele mniej wygodną! Nie wiem czy w każdym modelu ST tak jest, ale kumpel miał to w 790 i 700 i dał sobie spokój, kupił bez stali.

posurvivaliło Cię Pele ?
Sahar
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #18 : 23-01-2008, 13:44:51 »

Właśnie ja staram się odszukać model bez ST, ale to jest trudne.

ov_Darkness
Opinii: (0)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Festung Warschau

kocham noże(m)

Ignoruj
« Odpowiedz #19 : 23-01-2008, 22:46:00 »

Nie jestem pewien, czy 550'ki występują w wersji bez ST.
Co do rozmiaru: Na którejś stronie pisali, żeby brać z gore 0.5 numeru większe, bo musi być miejsce na membranę. (but z membraną jest mniejszy torchę od takiego samego bez), Szaszłyk swego czasu też mi o tym mówił.

Nie, nie mam płaskostopia, po prostu szerokie stopy mam (prawą bardziej) i większość butów jest na mnie za ciasna na wysokości stawu/pierwszego paliczka małego palca u stopy.  Jak ja cierpiałem w Magnumach, to pojęcia nie macie, ale się rozdeptały i teraz gniotą tylko przy długim siedzeniu w pociągu, jak mi stopy puchną.

Silly monkeys give them thumbs they forge a blade...

I never wanted to be different. I just wanted to be me.
8.5/20

taktyczne fanty Wujka Darkness'a
Sahar
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #20 : 24-01-2008, 09:40:54 »

Jest to napisane na stronie gunsmoke przy tabeli z rozmiarami.
Rzeczywiście, nie ma wersji bez ST Smutny

żółf
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Gniezno

Ignoruj
« Odpowiedz #21 : 02-02-2008, 14:14:53 »

Mam 700 ICB (wersja cywilna zdaje się bo na boku mają BELLEVILLE wybite) mam je już 3 rok, męczone calutki rok, prawie dzień w dzień przez zimę, w lecie też często.
Butki super wygodne, i co ważne wytrzymałe. Po 3 latach nadal trzymają się kupy, chociaż trochę podeszwy się rozwarstwiają (już od początku właściwie, ale bardzo powoli)
Napewno kupie sobie jeszcze jedną taką parę. Jednak najpierw nabyłbym coś na lato jakieś deserty bez gore. Najlepiej kupować na e-bayu, kupowałem ostatnio dla wujka i wyszło mnie dokładnie (z wysyłką) 210zł, a jak się trafi okazję to może być taniej. Swoje też tak kupiłem 3 lata temu wyszło mnie prawie 300, ale na allegro to za ponad 500 wtedy chodziły Mrugnięcie
Pele76
Kierownik forum
*

« Odpowiedz #22 : 03-02-2008, 00:44:16 »

Prawie każdy model ma wybite Belleville na boku, oprócz tych dla USMC, bo oni dziwni są Chichot
Tak więc kontrakty też mają to belleville bite Mrugnięcie

posurvivaliło Cię Pele ?
ov_Darkness
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Festung Warschau

kocham noże(m)

Ignoruj
« Odpowiedz #23 : 09-02-2008, 11:13:33 »

790A przyjechały! Chichot

11W. fajne, na długość dobre, leżą jak kapcie... Tylko... dlaczego one takie wąskie są?  Z politowaniem

Muszę podeptać po chacie, ale chyba się okaże, że potrzebuję XW...

Łatwo się rozbijają Belki na szerokość?

EDIT: byłem w lesie i jest git!! Zajebiście wygodne kamasze! Chichot
Muszę sobie też zamówić, bo te były kolegi :/
« Ostatnia zmiana: 09-02-2008, 19:28:58 wysłane przez ov_Darkness » Zapisane

Silly monkeys give them thumbs they forge a blade...

I never wanted to be different. I just wanted to be me.
8.5/20

taktyczne fanty Wujka Darkness'a
żółf
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #24 : 10-02-2008, 11:05:15 »

Łatwo się rozbijają Belki na szerokość?

Z czasem się trochę rozejdą, ale bez przesady

11W. fajne, na długość dobre, leżą jak kapcie... Tylko... dlaczego one takie wąskie są?

SzokCo? Albo masz plataja, albo jesteś mutantem, może za ciasno wiążesz??
chirurg
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #25 : 10-02-2008, 11:59:47 »

Jestem od pol roku uzytkownikiem Bellkow 550ST. Uzytkuje je srednio po 8 godzin 5-6 dni w tygodniu bez zdejmowania. Jestem generalnie zadowolony z tych bucikow. Sa one bardzo komfortowe, swietnie amortyzuja nierownosci, nie sprawiaja specjalnych trudnosci w prowadzeniu samochodu i wogole sa dobre. Zauwazylem rowniez ze nie specjalnie boja sie wody nawet przy obfitych opadach z tym, ze trzeba uwazac na glebokie kaluze ze wzgledu na wywietrzniki. W koncu to buty rzekomo pustynne. Posiadaja wysciolke z Coolmax-u. Buciki te kupilem glownie z mysla o okresie wiosna-lato-wczesna jesien. Jak sie okazalo po mimo zastosowania coolmaxu latem w butach robi sie dosyc cieplo nawet przy zastosowaniu odpowiednich skarpet. Na szczescie dobre skarpety i odpowiednie materialy zastosowane w bucie pozwalaja w bardzo szybki sposob pozbyc sie potu z buta, tak ze nie ma sie uczucia plywania w pocie. Z tego co sie orientuje to nie wystepuje odmiana z Gore-Tex czy tez bez Steel Toe. Jak sie gdzies doczytalem to sa to standardowe buty robocze USMC o czym swiadczy nawet logo korpusu na bucie. Teraz z perspektywy czasu kiedy mialem okazje buty sprawdzic nawet w temperaturze lekko ponizej zera moge stwierdzic, ze sa to buty dosc uniwersalne. Mozna je smialo uzytkowac caly roku biorac tylko pod uwage opady, a raczej ich ilosc. Na lato sa jednak troszke cieple, dlatego nastepnym razem na ten okres kupie prawdopodobnie 220ST albo 300ST (nie posiadaj zadnej wysciolki). Mile zaskakuje system sznurowania butow i same sznurowadla. Polecam te buciki wszystkim ktorzy potrzebuja trwalego i wygodnego buta ze Steel Toe.
P.S.
Prawdopodobnie kupie jeszcze jakies Bellki z Gore na typowo zimowe warunki z duza iloscia opadow.
ellox
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #26 : 10-02-2008, 19:04:44 »

Jakie numerki mają buty bez gore i bez ST? Sam na allegro znalazłem tylko jungle boots, tyle że, ekhm, pustynne. Co prawda, szukam pustynnych, bo na lato, ale w tym wypadku 'jungle boots' to tylko krój?
Sahar
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #27 : 10-02-2008, 19:22:49 »

Rozmiarówka jest tu http://www.gunsmokearmyshop.com/
w dziale " Rozmiarówka US "

Mrugnięcie

ellox
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #28 : 10-02-2008, 22:06:04 »

Mnie nie o rozmiary chodziło, a o modele. Jak się nazywają? 700, 770, 790, 790a, 790g itd..

numerki, no..
żółf
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #29 : 10-02-2008, 22:16:34 »

WWW.BELLEVILLESHOE.COM

Tam znajdziesz rozpiskę wszyskich butów ze zdjęciami i opisem
Strony: Pierwsza 1 2 3 4 ... 58 » Ostatnia +   Do góry
  Drukuj