|
« Odpowiedz #60 : 09-07-2010, 14:20:30 » |
|
Bez Quicklot'a można się obejść chyba  , oczywiście jest to indywidualna sprawa. Jak kogoś stać proszę bardzo.
|
|
|
|
|
|
Nie przeklinam. Bo to kurwa w chuj nie ładnie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #61 : 10-07-2010, 17:34:07 » |
|
W nowym numerze "Komandosa" jest artykuł p.M.Dąbrowskiego pt."Pakiet przeżycia".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #62 : 12-07-2010, 08:55:31 » |
|
No, ale to wielka apteczka dla paramedyka a nie tematowa "mała" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #63 : 16-07-2010, 14:05:52 » |
|
W nowym numerze "Komandosa" jest artykuł p.M.Dąbrowskiego pt."Pakiet przeżycia". Już chciałem kupić, do momentu aż trafiłem na nitrylowe rękawiczki, tytanowe nożyczki, itp. W spisie zabrakło tylko plazmowego kauteryzatora 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #64 : 19-07-2010, 12:47:55 » |
|
Tytanowych nożyczek nie miałem przyjemności poznać. Ale od czasu jak przetestowałem nitrylowe rękawiczki, nigdy już nie kupię lateksowych. Polecam skoczyć do apteki i zrobić test porównawczy. Wytrzymałość i komfort ubierania nieporównywalny.
|
|
|
|
|
|
'Nawet Najdłuższa Podróż Zaczyna Się Od Pierwszego Kroku'
|
|
|
 |
« Odpowiedz #65 : 19-07-2010, 15:09:23 » |
|
No, ale to wielka apteczka dla paramedyka a nie tematowa "mała"  15x14x8cm czy to duża?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #66 : 21-07-2010, 13:27:56 » |
|
I chusta trójkątna. I Codofix. I flamaster jakiś.
A po cóż ten flamaster ? pozdr. Zdroju
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #67 : 22-07-2010, 13:16:05 » |
|
Już chciałem kupić, do momentu aż trafiłem na nitrylowe rękawiczki, tytanowe nożyczki, itp. W spisie zabrakło tylko plazmowego kauteryzatora  Cena tych apteczek NAR jest też fajna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #68 : 22-07-2010, 19:54:54 » |
|
A po cóż ten flamaster ?
pozdr. Zdroju
żeby zapisać np czas założenia opatrunku uciskowego, albo do oznaczania zwłok 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #70 : 23-07-2010, 13:57:55 » |
|
Wystarczy, to jedna z najbardziej popularnych apteczek w PL 
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #71 : 23-07-2010, 15:30:34 » |
|
Jeśli nie jesteś medykiem i jej nie używasz dosyć często to tak.  Po za tym że w niektórych miejscach się pruje, (standard) zamek ciężko chodzi i się zacina daje rade 
|
|
|
|
|
|
"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #72 : 23-07-2010, 16:31:38 » |
|
Po za tym że w niektórych miejscach się pruje, (standard) zamek ciężko chodzi i się zacina daje rade Mam od 10 lat i nie zauważyłem wskazanych objawów. Może zależy od serii produkcyjne, ja mam zieloną z materiału cobra (podobno coś pomiędzy cordurą a poliestrem). Wady: - jak się za dużo napcha do kilku kieszonek, ciężko zapiąć, - brak bryzgoszczelnego zamka, a to apteczka przeznaczona do noszenia na zewnątrz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #73 : 23-07-2010, 17:46:39 » |
|
To nie wiem może i seria. Kolega sobie kupił identyczną tydzień temu poczekamy i zobaczymy czy on też będzie miał podobne oznaki  Ja co prawda mam w wz.93 typowy poliester dużo cieńszy niż w miwo  Zresztą w ogóle coś mi się wydaje że Jany się powoli psuje 
|
|
|
|
|
|
"Życie jest łatwiejsze, niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym,co jest nie do przyjęcia obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia"
|
|
|
|
|
|