|
« Odpowiedz #15 : 22-10-2007, 22:01:37 » |
|
To ja mam propozycje  na najbliszym zlocie zawody  kto szybciej
|
|
|
|
|
|
To nie ja robie bledy, to one Trantiputltemy
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 22-10-2007, 22:07:15 » |
|
No problem  a byłeś na zlocie w sobotę? Jeśli tak to trza było mnie łapać!
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 22-10-2007, 22:13:32 » |
|
aaaa nie bylem pojechalem na zawody MT we wrocku Lepszym wyjsciem bylo by pojechac na zlot ale trudno ... BTW. Jakbym pojechal to bym wydal cala kase na jakis noz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 22-10-2007, 22:15:13 » |
|
MT - za dużo to mi nie mówi...
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #19 : 22-10-2007, 22:18:39 » |
|
Muay Thai
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 22-10-2007, 22:21:51 » |
|
okej  to wracamy to tematu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 24-10-2007, 13:12:47 » |
|
Ktoś wspominał o rozpalaniu ognia przy pomocy nadmanganianu potasu. Możecie opisać ten patent? To nie ten wątek. garstkę informacji znajdziesz tutaj: http://recon.net.pl/forum/viewtopic.php?t=2532
|
|
|
|
|
|
"Lisy mają nory i ptaki powietrzne - gniazda, lecz Syn Człowieczy nie ma miejsca, gdzie by głowę mógł oprzeć" (Mt 8, 9-20) www.puszczanstwo.pl
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 25-10-2007, 11:25:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 15-07-2008, 21:01:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 15-07-2008, 21:06:28 » |
|
Bo to jest łuk ogniowy, a raczej balista ;-) Pewnei za słaby docisk jest.
|
|
|
|
|
|
Nie możemy wybierać tego, co zobaczymy, ale to, co widzimy, staje się rzeczywistością w świecie materialnym, przynajmniej wtedy, kiedy na to patrzymy. Gdy przestaniemy obserwować, wtedy, oczywiście, świat może ponownie wejść w swój charakterystyczny zbiór stanów mieszanych.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 20-07-2008, 17:47:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 20-07-2008, 21:54:15 » |
|
Jest jakaś znacząca różnica między tymi krzesiwami, no oprócz tego, że to pierwsze nie ma 'uchwytu' ? cena  funkcjonalnie żadna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 06-09-2008, 14:48:29 » |
|
Witajcie! Mam dwa pytanka odnośnie hubek. Zauważyłem w domu takie małe waciki chyba bawełniane (cotton to zdaje sie bawelna? ). Bardzo miękkie, suche. Czy taka bawełna będzie się palić? Trzeba to zwęglać? Druga rzecz - czy taka zwykła podpałka do grilla jest warta trzymania w zanadrzu jako hubka ? Da się z tego rozpalić ognisko czy raczej sobie odpuścić? Zaznaczyć warto, że wszystko rozpalam krzesiwem magnezowym od Helikona, nie zapałkami. Domyślam się że mógłbym sam odpowiedzieć sobie na te pytania w praktyce, ale chodzi mi o to, żebyście odpowiadając porównali mniej więcej jak dobra będzie np. rozpałka do grilla w porównaniu do zwęglonej bawełny, czy suchej kory brzozy. Taki mini ranking  Dzieki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 06-09-2008, 20:31:05 » |
|
Zauważyłem w domu takie małe waciki chyba bawełniane (cotton to zdaje sie bawelna? ). Bardzo miękkie, suche. Czy taka bawełna będzie się palić? Trzeba to zwęglać?
Mówisz o takich kosmetycznych? Łapią iskrę bez problemu tylko trzeba przetargać lekko. Druga rzecz - czy taka zwykła podpałka do grilla jest warta trzymania w zanadrzu jako hubka ? Zwykła to znaczy jaka? W płynie? W postaci stałej? Nie ma reguły- niektóre można odpalić od iskry inne wymagają płomienia. Trzeba eksperymentować. Da się z tego rozpalić ognisko czy raczej sobie odpuścić? Jeśli bez tego się da to dlaczego z tym miałoby się nie dać. jak dobra będzie np. rozpałka do grilla w porównaniu do zwęglonej bawełny, czy suchej kory brzozy. Taki mini ranking  Ani rozpałka do grilla ani nawęglona bawełna w lesie nie rośnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #29 : 06-09-2008, 21:40:00 » |
|
Dzięki  Sprawdziłem te "waciki" i dosc dobrze rzeczywiście łapią iskrę. Zrobiłem tak, że rozpaliłem krzesiwkiem 3 takie waciki, potem na to dałem jeans, jak się chwycił to płomień był dość duży, także myślę że mam już dobry sposób rozpalania  No nie rośnie w lesie, ale raczej mało kto z nas tutaj przesiadujących (na forum) idzie do lasu "jak stoi" i zabiera hubki, krzesiwa itp, więc jako początkujący mogę też zabrać bawełnę Pzdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|