trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 02:10:21 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 ... 3 4 5 6 Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rescue belts - Blackhawk vs. MIWO  (Przeczytany 12480 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
mich123
Opinii: (23)
Ekspert

Miejsce pobytu: Lublin

Ignoruj
« Odpowiedz #60 : 20-10-2009, 11:33:23 »

BHI to taki słabo twardy jest

jeśli mówimy o twardych pasach to Spec Ops Brand i 5.11

BHI to mięczaczek, nie wiem jak TAG

super
Kierownik forum
Opinii: (6)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

szczęśliwy tato

« Odpowiedz #61 : 20-10-2009, 12:36:27 »

ale są grubsze niż miękki Miwo ...
na korzyść Miwo przemawia fakt że w opalsowanym rękawie trudno przełożyć końcówkę pasa więc zapięcia spadochronowe sa git w tym wypadku.
Nie wiem tyko jak z jego stabilnością

Szkolenia survivalowe i taktyczne www.survivaltech.pl

Szyję różne taktyczne rzeczy na zamówienie www.supertac.pl
PJU
Opinii: (8)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Z małego miasteczka.

Ignoruj
« Odpowiedz #62 : 20-10-2009, 13:45:23 »

Mam dwa rescue belty - Blackhawka i Spec Opsa, używam je na codzień do dżinsów i bojówek. Niestety ale mają jeden feler, a mianowicie intensywnie użytkowane, gdy się człowiek spoci, zmoczy to rdzewieją na klamrach, a rdzą brudzą ubranie  Uśmiech, później ciężko to doprać. Duży uśmiech

5.56x45, 9x19, 12/76
Dziki
cqbtactical
Opinii: (12)
*

Ignoruj
« Odpowiedz #63 : 20-10-2009, 14:56:47 »

Używam swojego Rescue(Blackhawk) 5 Lat- mam go praktycznie codziennie do jeansów i kiedy trzeba w terenie, nigdy nie spotkałem się z wadą o jakiej piszesz Piotrze:) ale mój Rescue produkowany był w innych czasach widocznie:)

Nie wiem jakie wymagania stawiacie ale ja pierwszą linię zawsze budowałem na owym Rescue- jest miękki ale nie na tyle żeby nie dać rady utrzymać kabury itp. co do BHI to robi też pasy z wstawką z kydexu- mało popularne w Polsce, są naprawdę sztywne- jednak wg mnie spokojnie daje radę zwykły Rescue.

CQB TACTICAL Gear and Equipment

Jedynym sposobem do zachowania pokoju jest ciągła gotowość do walki...

Sprzęt: Blackhawk, Maxpedition, Gerber, Inova, Zippo, Windmill, ESP, ASP, Cold Steel, Lansky, Rite in The Rain, Spyderco i wiele innych

http://www.cqbtactical.pl/
hyena
Opinii: (7)
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #64 : 21-10-2009, 17:33:49 »

Jeżeli ktoś by się zdecydował jednak na pas MML(PSE-1)niech pamięta że pas jest khaki a klamra i przelotka czarna. Pytałem o cały czarny, odpowiedziano mi że przy zamówieniu 100 szt. zrobią cały czarny. Pytałem także jakiej firmy jest klamra i przelotka oraz jaką mają wytrzymałość. Dostałem bardzo rzeczową odpowiedź: „Zagranicznej. Duża.” Więc teraz wszystko wiecie Panowie.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Patek
Opinii: (1)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #65 : 21-10-2009, 22:35:37 »

Styl odpowiedzi Miwo jest dość powszechnie znany (a przynajmniej pani R. Michalik).
Nie zważając na kwestie personalne, zaryzykuję ich pas, z zagraniczną klamrą o dużej wytrzymałości, ze względu na jej szybkowyczepność ;-) Poza tym szyją długości niestandardowe, a z moimi planami (spodnie i 1. linia z comfpadem) ląduję między rozmiarami. W końcu wezmę chyba miękki, w opalsowanym rękawie szytym pod PSE, powinno być stabilnie.
u99
Opinii: (9)
Ekspert

"jedynym łatwym dniem był dzień wczorajszy..."

Ignoruj
« Odpowiedz #66 : 21-10-2009, 23:00:04 »

Jeżeli ktoś by się zdecydował jednak na pas MML(PSE-1)niech pamięta że pas jest khaki a klamra i przelotka czarna. Pytałem o cały czarny, odpowiedziano mi że przy zamówieniu 100 szt. zrobią cały czarny. Pytałem także jakiej firmy jest klamra i przelotka oraz jaką mają wytrzymałość. Dostałem bardzo rzeczową odpowiedź: „Zagranicznej. Duża.” Więc teraz wszystko wiecie Panowie.
Jeżeli chodzi o firmę to na klamrze jest logo Austra Alpin. Jeżeli chodzi o jej wytrzymałość to wybite są dwie wartości : 18 KN i 9 KN. By nie zaciemniać sprawy opisem wrzucę zdjęcie poglądowe, może będzie jaśniej...  Mrugnięcie
http://img33.imageshack.us/img33/5169/pa216972640x480.jpg
Rescue belts - Blackhawk vs. MIWO

Na przelotce brak jakichkolwiek oznaczeń  Smutny

pozdrawiam u99
I like KKK
Patek
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #67 : 21-10-2009, 23:26:14 »

Tak patrzę na zdjęcia w pierwszym poście i na stronie sklepu i coś mi się nie zgadza- wersja miękka też jest podszyta rzepem, czy tylko twarda?
hyena
Opinii: (7)
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #68 : 22-10-2009, 11:45:51 »

Styl odpowiedzi Miwo jest dość powszechnie znany (a przynajmniej pani R. Michalik).
Nie zważając na kwestie personalne, zaryzykuję ich pas, z zagraniczną klamrą o dużej wytrzymałości, ze względu na jej szybkowyczepność ;-) Poza tym szyją długości niestandardowe, a z moimi planami (spodnie i 1. linia z comfpadem) ląduję między rozmiarami. W końcu wezmę chyba miękki, w opalsowanym rękawie szytym pod PSE, powinno być stabilnie.

To jak dokonasz zakupu, to się pochwal zdjęciami. Jestem ciekaw czy klamra jest tej samej firmy czy inna.

Jeżeli chodzi o firmę to na klamrze jest logo Austra Alpin. Jeżeli chodzi o jej wytrzymałość to wybite są dwie wartości : 18 KN i 9 KN. By nie zaciemniać sprawy opisem wrzucę zdjęcie poglądowe, może będzie jaśniej...  Mrugnięcie
Na przelotce brak jakichkolwiek oznaczeń  Smutny

Rozumiem że klamra jest metalowa ?? Bo widzę na zdjęciu delikatne odpryski farby, dobrze widzę ?? Jak możesz zrób zdjęcie z góry, chciałem zobaczyć jaka jest gruba klamra i jak możesz w rozpięciu.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
u99
Opinii: (9)
Ekspert

"jedynym łatwym dniem był dzień wczorajszy..."

Ignoruj
« Odpowiedz #69 : 22-10-2009, 12:38:21 »

Rozumiem że klamra jest metalowa ?? Bo widzę na zdjęciu delikatne odpryski farby, dobrze widzę ?? Jak możesz zrób zdjęcie z góry, chciałem zobaczyć jaka jest gruba klamra i jak możesz w rozpięciu.

Tak, klamra jest metalowa, jest gruba na 10 mm. Zdjęcia zapiętej ("grubość" widać na ostatnim) masz na stronie 2 wątku http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,58456.msg234470.html#msg234470 Jeżeli nie są dla Ciebie wystarczajace, daj znać, jak będę miał chwilę w weekend to postaram się zrobić inne.

pozdrawiam u99
I like KKK
Patek
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #70 : 03-12-2009, 12:24:23 »

Witam.
Po wielu mailach wymienionych z ML, jednej reklamacji (przysłali za krótki), pas w wersji miękkiej w końcu do mnie dotarł. Zamówiłem rozmiar niestandardowy, żeby nosić i w portkach i w 'rękawie'. Pas jak dla mnie jest całkiem sztywny. W 'rękawie' siedzi pewnie (rzep w rzep). Co do klamry, jest taka sama jak na zdjęciach u99. Pierwsze testy zrobiłem wczoraj, w warunkach ściankowo-materacowych. 2 zjazdy, nagłe zawiśnięcie i ogólnie 'bujania' różne. Pas nie był włożony w szlufki, ale pod pachy nie podjechał. Ogólnie nie ma dramatu, przechrzciłem go z 'wyrwirączki' na 'łamikręgosłup'  Duży uśmiech
LYSY8
Opinii: (4)
Ekspert

Miejsce pobytu: okolice stolyycy

LORD OF WAR ;)

Ignoruj
« Odpowiedz #71 : 27-08-2010, 17:19:57 »

są jeszcze tańsze  Duży uśmiech
http://allegro.pl/show_item.php?item=1195836064

Ja tez się pochwalę :
Mam/miałem dwa:
Blackhawk Riggers Rescue Belt Green
http://www.cqbtactical.pl/product_info.php?products_id=154

Plusy:
-łatwo i szybko się wkłada w spodnie i tak samo wyjmuje

MINUSY:
-jest trochę za miękki
-jak nosiłem na nim batona to się pas trochę odginał (nawet po mocnym ściągnięciu)

oraz
PAS SZYBKIEJ EWAKUACJI 'TWARDY  ale firmy CROM(jest identyczny)
http://miwomilitary.pl/?p=8.1369.PSE-%27TWARDY%27.F-02.MIWO-MILITARY

Plusy:
-twardy i sztywny  Duży uśmiech
-dobrze sie na nim przenosi szpej(baton,latarka,scyzoryk,mała ładownica)

MINUSY
-tak na siłę znaleziony to żeby go wsadzić w spodnie trzeba klamrę wyjąć.
-jak schudłem ,okazało się że bardziej go nie można ściągnąć,a nie chciałem rozpruwać i go sprzedałem
I czekam na mniejszy rozmiar  Duży uśmiech

Pas BH kupiłem po targach muzycznych w Krakowie jak siedziałem 10godzin na rusztowaniu 4-5metrów nad ziemią,rusztowanie sie kiwało a do niego było podczepiane coraz więcej kolumn,nie mam leku wysokości,ale wydygany trochę byłem   Niezdecydowany
Pasa używałem kilka razy na rusztowaniu(linka ok 50cm z dwoma karabińczykami)i sie nie przydał  Mrugnięcie (no może tylko tyle że psychicznie mnie ratował )
Ale któregoś dnia jak schodziłem z rusztowania to karabińczyk utkwił miedzy "żeberkami" rusztowania ok 1m nad ziemią,nie zauważyłem tego i jak linka się skończyła to mi się stopy ze ślizgnęły i zawisłem z 50cm nad ziemią.
Efekt był taki że przeżyłem  Duży uśmiech Ale szew w spodniach mi się werżnął .....a pas ścisnął brzuch i minimalnie żebra.NO ALE PRZEŻYŁEM  Duży uśmiech  

Jak dostałem PAS SZYBKIEJ EWAKUACJI 'TWARDY postanowiłem oba "przetestować a dokładnie linkę (ale inna historia )
I tak:

Blackhawk Riggers Rescue Belt; zawiązałem linkę na drzewie 1,5metra nad ziemią zaczepiłem  do pasa i się "położyłem"
Ucisk na brzuchy był tak duży że szybko sie wypiąłem,i nic już nie kombinowałem
Oraz pas sie rozluźnił jakiś 1cm tzn.pod ciężarem ten 1cm się wysuną .

I tak samo z PASEM SZYBKIEJ EWAKUACJI 'TWARDY,z tym że już mogłem na nim wisieć i sie pobujać ,a nawet zejść 1,5m po drzewie jak po ściance  Mrugnięcie
Teraz z niecierpliwością czekam na mój rozmiar  Mrugnięcie

Tu był fajny gif-ale przerobili na krzesło Język
W światowym obrocie znajduje się ponad 550 mln sztuki broni.Co dwunasty człowiek na Ziemi ma broń.Pytanie tylko..jak uzbroić 11pozostałych.Więc..nazywasz mnie złem..ale niestety dla ciebie..jestem złem koniecznym. Juri O
seba121
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Łódź/Brzeziny

Yerba Mate

Ignoruj
« Odpowiedz #72 : 27-08-2010, 17:31:11 »

Złota saperka się należy  Duży uśmiech

Pozdrawiam Mrugnięcie
LYSY8
Ekspert

Miejsce pobytu: okolice stolyycy

LORD OF WAR ;)

Ignoruj
« Odpowiedz #73 : 27-08-2010, 19:42:18 »

Złota saperka po 9msc???   Co?
To sie jeszcze wstrzymaj bo czytam jeszcze starsze tematy  Duży uśmiech Język
Jestem na 14stonie i są z 2008 roku  Język Język
No chyba że jest zakaz wypowiadania sie do starych zimnych kotletów  Duży uśmiech

Tu był fajny gif-ale przerobili na krzesło Język
W światowym obrocie znajduje się ponad 550 mln sztuki broni.Co dwunasty człowiek na Ziemi ma broń.Pytanie tylko..jak uzbroić 11pozostałych.Więc..nazywasz mnie złem..ale niestety dla ciebie..jestem złem koniecznym. Juri O
seba121
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Łódź/Brzeziny

Yerba Mate

Ignoruj
« Odpowiedz #74 : 27-08-2010, 20:01:20 »

Zakazów nie ma, ale... zawsze chciałem to napisać  Duży uśmiech
To już niech będzie brązowa saperka  Mrugnięcie
Słuchaj jak testowałeś pas Blackhawka!  ?
Ja sprawdzałem przed chwilą i żadnego ucisku nie miałem. Był porównywalny z normalną uprzężą wspinaczkową.

Pozdrawiam Mrugnięcie
Strony: Pierwsza « 1 ... 3 4 5 6 Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: