|
« : 03-09-2007, 21:15:18 » |
|
hej, kupilem dzis w shargu gumiana manierke US, kontrakt 85'. manierka ma zakrecany korek, od spodu w korek jest wsadzony szary stozek z gumy a w korku jest jakis zawor. moje pytanie: jaka rola tego szarego stozka? czy tylko uszczelnianie?czy ten zawor w korku to na jakas rurke?
Ci co maja/miel takei manierki pewnie skumali moj opis, pozostalych przepraszam za lakoniczny opis problemu.
PS jesli ten zawor to na ta rurke, to jakby kto mial na zbyciu to przyjme PW
pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi
P_P
|
|
|
|
|
|
"...Każdy z was jest łodzią, w której Może się z potopem mierzyć, Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć..." - J.Kaczmarski
"...żyj tak, byś zawsze wiedział po co..." - J.Kaczmarski
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 03-09-2007, 21:23:48 » |
|
To jest zawor do picia do maski p-gaz :-)
|
|
|
|
|
|
. . : Metrotactical squad : . .
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 03-09-2007, 21:25:25 » |
|
A nie jest to zawór na rurke, żeby można było pić z maski -p-gaz bez zdejmowania? Ale głowy nie daje, bo tej manierki nigdy nie używałem....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 03-09-2007, 21:31:52 » |
|
o kutwaaaa, no w masce to latal nie bede, wole odkrecac manierke  ale pociesza mnie fakt, ze nic sie nie wyleje w plecaku, skoro manierka zaprojektowana zeby w warunkach skazenia powietrza pracowac, PS no chyba, ze z ta maska P-G to jaja sobie robicie, swoja droga to ciekawie sie zakrztusic w takiej masce  P_P
|
|
|
|
|
|
"...Każdy z was jest łodzią, w której Może się z potopem mierzyć, Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć..." - J.Kaczmarski
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 03-09-2007, 21:49:37 » |
|
Chłopaki mają racje. Jeżeli nie odpowiada Ci to, możesz za małe pieniądze na allegro nabyć "zwykły" korek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 03-09-2007, 22:03:21 » |
|
w sumie to mi jest obojetne, manierka sie odkreca nie? chcialem poznac przeznaczenie tego zaworka i je znam ;jeszcze nie poznalem przeznaczenia tego szarego stozka.....
pozdr i thx
P_P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 10-09-2007, 20:01:08 » |
|
Czy ktoś z was kupował cokolwiek w miwo military? Czym się różnią te dwa sklepy (z Praszki i z Lublińca)? Wysłałem do nich swego czasu mejla z zapytaniem i nie dostałem odpowiedzi, można u nich coś kupić, jak się z nimi skontaktować? Chciałem kupić manierkę http://www.miwo-military.pl/?p=8.102.MANIERKA-AMERYKANSKA.J-06.# , (wygląda na holenderską, a nie US, taki szczegół), z pokrowcem na zapięcia typu molle, tylko niewiem, czy to jest wygodne i można nosić na zwykłym pasie wojskowym :dodge:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 11-09-2007, 00:39:27 » |
|
sklepy różnią się lokalizacją i zarządem ...kiedś to była jedność a teraz się podzielili...
ten z Lublinca ma fajniejsze materiały i jakosć..
ale manierka jest holenderska na tej fotce ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 24-01-2010, 21:15:30 » |
|
Witam Mam do was zapytanie... Na manierce us jest napisane żeby nie wlewać niczego poza wody... ktoś mi może powiedzieć dlaczego  i co mi sie stanie jak wleje tam coś innego(np. sok)? Pozdrawiam Tymek
|
|
|
|
|
|
miej wyjebane a będzie ci dane !
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 24-01-2010, 21:25:55 » |
|
prześmierdnie Ci manierka
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 24-01-2010, 21:26:42 » |
|
Nie, nie można w niej spać w -15stC
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 24-01-2010, 22:45:23 » |
|
0.o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 25-01-2010, 08:36:13 » |
|
Gdzieś czytałem, że manierka US jest z takiego specjalnego tworzywa które rozpuszcza się pod wpływam alkoholu. Więc pewnie dlatego taka informacja.
|
|
|
|
|
|
Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu. Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska. Józef Piłsudski
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 25-01-2010, 15:24:18 » |
|
Może specjalnie napisali że nic poza wodą żeby się żołnierze nie upijali  Ale rzeczywiście ja nalałem Sprita chyba i capiła okrutnie i był obrzydliwy posmak
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 25-01-2010, 16:27:05 » |
|
Ale chyba nic sie nie stanie jak naleje coś innego od wody... nie? bo to w końcu nie jest alu  Pozdrawiam Tymek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|