trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 14:47:27 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Buff.  (Przeczytany 6718 razy)
supelek
Opinii: (0)
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #45 : 08-03-2010, 00:39:47 »

dlatego zamówiłem już buffa

uzywam buffa z welny merynosa kupionego w grappie. jako kominiarka beznadziejny, jako szalik nieoceniony. jesli zgrzales sie po biegu otwierasz suwak polaru bez obawy ze gardlo ci na zimnie padnie. ubiera sie to doslownie w 2 sekundy i nic nie uwiera, nie dlawi. miekie jak jedwab. uzywalem kefiji (arafatki jak wolisz) przez wiele lat bo nie cierpie szalikow. fajna rzecz o ile ja poprawnie zawiniesz a tego w biegu nie zrobisz. w dodatku jak masz ciemna karnacje to wywoluje to zle skojarzenia. na podkoszulek pod kurtke super ale jak masz polar to klops bo pod polar za grubo a na polar to znowu kurtki nie zapniesz. jak dla mnie to buff jest praktyczniejszy.
porcelanowy
Opinii: (6)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #46 : 08-03-2010, 07:38:01 »

POwitoł
Dzięks Mrugnięcie OK, to zbadam jeszcze merynosa.
A w przyszłym roku będziem coś dziergali we własnym zakresie Uśmiech

edyta: trochę mi zajęło szukanie, więc zainteresowanym oszczędzę Mrugnięcie
http://vick-gear.blogspot.com/2009/05/merino-buff.html

porcelanowy/Rafał: boso, ale w ostrogach
Co miałem, mam i będę miał... i co robię    :shades:
krupik
Opinii: (2)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Kraków

Ignoruj
« Odpowiedz #47 : 08-03-2010, 17:17:35 »

mnie buff nie spada z gęby głównie dlatego że mam juniora i nosiłem go całą zimę i było git, ale faktycznie gdy biorę rozmiar dla dorosłych to też leci mi z pyska i trzeba na czymś zahaczyć jak pisze Porcelain - ja używam do tego czapki i się trzyma  Spoko
Sahar
Opinii: (11)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #48 : 09-03-2010, 12:02:15 »

Condor Multi Wrap to porażka:
- pruje się łatwo,
- mechaci również.
Dobrze, że go szybko zgubiłem Chichot
http://shop.georgiaairsoft.com/ProductImages/Condor%20Head%20Wrap.jpg
Buff.

Recon-Wrap od Spec-Ops:
- bardzo miły w dotyku,
- nawet po -nastym praniu,
- nie mechaci się w zastraszającym tempie,
- żeby osłaniał przed zimnem trzeba go złożyć na 2 razy (jest dość długi)
- słaby wybór na zimę.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.rangerjoes.com/images/8280.jpg&imgrefurl=http://www.rangerjoes.com/spec-ops-recon-wrap-p-1375.html&usg=__8kwhEYTXDYot7wfyMoTyVfcLMaw=&h=328&w=318&sz=60&hl=pl&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=xne9AYYuPlfCDM:&tbnh=118&tbnw=114&prev=/images%3Fq%3Dspec%2Bops%2Brecon%2Bwrap%26um%3D1%26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26tbs%3Disch:1
Buff.

Najlepszy jaki miałem okazję mieć to polipropylenowy Neck Gaiter USMC
- ciepły,
- bardzo łatwy w praniu,
- nie mechaci się,
- nie spada, ma przeszytą górną krawędź,
- nie przeszkadzają szwy, jak niektórzy mówią.
https://www.gijoesmilitarysurplus.com/images/R5519A.jpg
Buff.

Na następną zimę łyknę coś z wełny, TADowe merino golfy są fajne.

porcelanowy
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #49 : 09-03-2010, 14:09:35 »

POwitoł
Trochę teraz żałuję, że nie wziąłem juniora, ale nie mogłem znaleźć takiego w owce Uśmiech
Ten neckgail nie wygląda źle; pomyślimy, pomyślimy. Zostaje jeszcze obadać merynosa osobiście.
Dobra, spadam. Jak coś znajdę/wykombinuję/wymyślę to objawię Uśmiech

przeszczep
Opinii: (27)
Ekspert

Miejsce pobytu: warszawa

bite me

Ignoruj
« Odpowiedz #50 : 09-03-2010, 14:31:25 »

Ja używam polipropylenowego i już kilka razy uratował mi twarz Uśmiech

9/21

WBB
krupik
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #51 : 09-03-2010, 16:12:07 »

Najlepszy jaki miałem okazję mieć to polipropylenowy Neck Gaiter USMC
- ciepły,
- bardzo łatwy w praniu,
- nie mechaci się,
- nie spada, ma przeszytą górną krawędź,
- nie przeszkadzają szwy, jak niektórzy mówią.

trafiłem na jebaju za 27zł - już zamówiony to się przetestuje - choć mam nadzieję że jak dotrze to będzie po zimie Uśmiech
szkoda że czarnego nie było ale cóż
quarc
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #52 : 10-03-2010, 22:49:31 »

Buff Original w "woodlandzie": http://malavi.pl/produkty/buff/original-buff/299

porcelanowy
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #53 : 11-03-2010, 08:47:02 »

POwitoł
Byłem wczoraj w grappie i macałem merynosa - kurna, też jakiś taki cienki Niezdecydowany Sam kurna nie wiem, czy mi starczy jego grzanie i czy opłaca się teraz kupować. Zima ma się ku końcowi Mrugnięcie Przymierzyć nie mogłem, bo wszystkie zapakowane  Złość Z informacji: w przyszłym zezonie mają być merynosy z nadrukami. Teraz tylko gładkie (czarny IMO zajebiście wygląda).

Acha, mój po tygodniu zaczął się mechacić. Łapie też powoli zapaszek sera Mrugnięcie O wiele szybciej niż arafatka Uśmiech

supelek
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #54 : 11-03-2010, 23:47:40 »

POwitoł
Byłem wczoraj w grappie i macałem merynosa - kurna, też jakiś taki cienki

buffa traktuj jak bielizne. nie przerzucaj na buffa zadan dla kurtki czy polaru. jest cienki i mily w dotyku dlatego nie powoduje podraznien. w praktyce to poprostu wsparcie w izolacji. taki przyklad jak to dziala. zgrzalem sie, byl ostry wiatr i musialem schlodzic wnetrze wiec otwarlem kurtke, otwarlem polar i zasunalem kurtke. prosta czynnosc ale gdybym to zrobil nie majac buffa na szyi to skonczyloby sie zapaleniem krtani. znajomy stosuje taki patent: zaklada kominiarke jednootworowa tak zeby nos i usta miec odsloniete i przez glowe przeciaga na szyje buffa a na kominiarke zaklada watchcap. buff jest w tym systemie uszczelnieniem dla kominiarki. zaleta buffa to to ze kazdy zaraz wymysla na niego jakis swoj patent ale krazy tez pare przeklaman:  ze nie przejmuje zapachow, ze sie nie wypacza, ze termoaktywny. przejmuje zapachy jak kazde ubranie, wypacza sie bo tam nie ma zadnej lycry zeby mu ksztalt trzymala a termoaktywny w takim sensie jak kazda welna czyli mokry od potu dalej cieply. produkt zdroworozsadkowy jak plecak alice ale reklama dzwignia handlu.
nie wiem czy ci sie oplaca go teraz kupowac. moze zeby sprawdzic jak sie spisze jako bandana latem albo szalik na wiosne kiedy slonce juz grzeje ale jeszcze jest zimny wiatr. co do koloru to ja nosze olive/kaky, w kazdym razie droga rzecz. arafatke lubie ale na podkoszulek bezposrednio pod kurtke. tak wedlug mnie jedyna kurtka zimowa jakby przystosowana do jej noszenia to parka dubon inaczej to jak w kolnierzu ortopedycznym.
embe
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #55 : 13-03-2010, 21:37:20 »

buffa traktuj jak bielizne. nie przerzucaj na buffa zadan dla kurtki czy polaru. jest cienki i mily w dotyku dlatego nie powoduje podraznien. w praktyce to poprostu wsparcie w izolacji. [...]
+1

Jak o mnie chodzi - buff świetnie sprawdza się jako szalik, lub z czapką jako kominiarka. Pomijając warunki zimowe - bardzo dobrze spełniał swoją rolę w górach Synaj i wróciłem bez spalonego karku. Co do zapachu - łapie jak każdy materiał, może na początku mniej. Marketing, marketingiem, a ja swojego piorę i jest dobrze.  Jestem ciekaw tej wersji z merynosa i pewnie zajrzę do grappy zobaczyć czy byłoby warto kupić, bo zima trzyma  Mrugnięcie

join the dark side, we've got cookies
supelek
Zaawansowany użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #56 : 14-03-2010, 03:07:39 »

Jestem ciekaw tej wersji z merynosa i pewnie zajrzę do grappy zobaczyć czy byłoby warto kupić, bo zima trzyma  Mrugnięcie

mam tylko z welny ale podobno schnie szybciej niz ten z fibry, jest bardziej przewiewny ale i delikatniejszy. trudno mi to ocenic bo nie mam porownania no i termike tez kazdy inaczej czuje. w kazdym razie u mnie merynos sie sprawdzil i nie zaluje ze kupilem.
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: