|
« Odpowiedz #15 : 03-09-2007, 19:34:55 » |
|
Niestety tak. Jak było zimno, jeździłem rano z buffem naciągniętm na nos i usta, żeby nie oddychać bezpośrednio zimnym powietrzem, miałem naciągnięty buff. A ze względu, na to że mam wadę wzroku, jeżdżę w okularach. I póki jechałem było ok, ale jak stanołem na światłach, zimne szyby okularów odrazu porykły się skropolnoą parą wodną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #16 : 03-09-2007, 20:00:57 » |
|
a czy byff był oryginalny? tak sie pytam z ciekawiści  kto sie podejmuje robić buff knives.pl? 
|
|
|
|
|
|
. . . . No w końcu będzie spokój 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #17 : 03-09-2007, 20:21:39 » |
|
dlatego wolę arafatkę :]
i "pas szahida" :]
|
|
|
|
|
|
Absynt - czy Antabus ? Oto jest PYTANIE !
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : 03-09-2007, 20:33:21 » |
|
zbyt wybuchowy ;P
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #19 : 03-09-2007, 21:22:31 » |
|
Problem z parowaniem okularów bierze się stąd, że wydychane powietrze (jego część) cyrkuluje pod osłoną twarzy, i jest kierowane prosto na soczewkę okularów. Jak dotąd udało mi się znaleźć tylko jedno sensowne rozwiązanie, gogle, ściśle przylegające do policzków, z atermicznymi szybkami i dodatkowo, płyn przeciw parowaniu.
|
|
|
|
|
|
Głowy do góry, przyjaciele (Robespierre) Palenie szkodzi zdrowiu (Joanna D`Arc) Mad Max - czy to jeszcze fikcja?
|
|
|
 |
« Odpowiedz #20 : 03-09-2007, 21:54:22 » |
|
gogle mam, nawet 'specjalne' na zwykłe okulary, ale jakos zle mi się w nich jezdzi... Poza tym mam zaawansowaną roweromanie [ DH, XC, bmx, turystyka ] wiec po ulicach nie bede jezdzil w goglach, kasku fullface i Buff'ie na twarzy :-) jedyny ratunek w tym płynie przeciw parowaniu. Testowałes na zwykłe okulary ?
McBren: Jak juz kolega pytał, to był oryginalny Buff ? z mikrofibry ? bo pytam tylko o ten konkretny produkt, podróbki mogą mieć inne 'wlaściwości'.
|
|
|
|
|
|
V trkz
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : 03-09-2007, 23:03:54 » |
|
Buff jak najbardziej oryginalny. A podczas jazdy było OK, bo pęd powietrza zdmuchiwął to ciepłe i wilgotne powietrze z ust do tyłu. Problem robi sie dopiero jak cżłowiek musi się zatrzymac. Dlatego staram się na czerwonym świetle wstrzymać oddech.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #22 : 04-09-2007, 01:29:45 » |
|
mam, używam, chwalę sobię ...teraz kupię zielony
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : 04-09-2007, 03:46:24 » |
|
Każdy, absolutnie każdy materiał szalika, kominiarki czy chusty będzie powodował parowanie okularów. Live with it. Ew pomyśl o jakichś "zgrabnych" goglach ze szkłami korekcyjnymi - chyba WileyX ma w ofercie kilka modeli...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #24 : 04-09-2007, 13:52:09 » |
|
To dzieki za pomoc. pozostaje mi tylko wstrzymywanie oddechu na postojach :-) No nic, Buffa sobie chyba i tak sprawie, bo wydaje sie bardziej wszechstronny niz arafatka, a i cena nie jest jakas ogromna.
Ps. Jezeli myslicie o Buffie z logo knives na powaznie, to ja sie pisze :-)
|
|
|
|
|
|
V trkz
|
|
|
 |
« Odpowiedz #25 : 04-09-2007, 14:07:56 » |
|
bo wydaje sie bardziej wszechstronny niz arafatka tylko pozornie.. arafatka ma jednak więcej zastosowań i możliwości.. głównie przez jej wielkość
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #26 : 04-09-2007, 14:13:48 » |
|
Zgadzam sie, ale mi chodzi o zastosowanie stricte rowerowe.
|
|
|
|
|
|
V trkz
|
|
|
 |
« Odpowiedz #27 : 04-09-2007, 22:03:46 » |
|
Buff jest wygodniejszy, zwłaszcza pod kapturem świetnie działa. Arafatka bardziej grzeje, buff lepiej schnie, arafatka bardziej chłonie pot. Z arafatki można zrobić torbę na ramię, z buffa w chuj tysięcy rzeczy. Najlepiej mieć jedno i drugie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #28 : 04-09-2007, 22:54:38 » |
|
Buff jest wygodniejszy, zwłaszcza pod kapturem świetnie działa. Arafatka bardziej grzeje, buff lepiej schnie, arafatka bardziej chłonie pot. Z arafatki można zrobić torbę na ramię, z buffa w chuj tysięcy rzeczy. Najlepiej mieć jedno i drugie!
ooooo właśnie .. mam oba przedmioty...i ich zastosowanie jest zgoła odmienne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #29 : 04-09-2007, 23:06:21 » |
|
dlatego zamówiłem już buffa z http://buff.alpio.pl .wczoraj wysłali priorytetem, zobaczymy kiedy dojdzie i jak sie spisze. arafatke mam, uzywam i jestem zadowolony.
|
|
|
|
|
|
V trkz
|
|
|
|