trwa ładowanie paska...
08-02-2012, 02:20:29 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 Ostatnia +   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Buff.  (Przeczytany 6717 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Blacha
Opinii: (1)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Puławy

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #30 : 04-09-2007, 23:12:23 »

darkness Ty sie o arafatce nie wypowiadaj bo masz chujową podróbę - gruba, chujowo sie oddycha i w ogóle z dupy - mam też taką i nie nosze w ogóle bo jest chujowa. 
Różnica między oryginalną a podróbką jest kolosalna.
Ja biegam w arafatce latem i zimą - idealna

co do parowania okularów - nosze sam i potestowałem chyba wszystko na rowerze (free ride i DH) i rozwiązanie jest tylko jedno

soczewki kontaktowe

wtedy zakładasz co chcesz i w razie wypadku wygodniej i bezpieczniej (wiem co mówię)

... wypijmy za wojnę ...
trkz
Opinii: (0)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #31 : 05-09-2007, 00:07:22 »

A mozna w ogole gdzies w Polsce dostać oryginalna arafatke ?

przymierzam sie do kontaktów od dłuzszego czasu. jak rzeczywiscie buff i ten srodek na parowanie okularów mnie zawiedzie, to chyba trzeba bedzie sie nad tym powazniej zastanowić...

V
trkz
Blacha
Opinii: (1)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Puławy

cham i prostak

Ignoruj
« Odpowiedz #32 : 05-09-2007, 00:28:55 »

środek na parowanie to gówno - szybciej odparowywują ale nie zapobiega całkowicie parowaniu

kontakty noszę od 12 lat prawie z przerwami czasem dłuższymi.

co do arafatki - mam dwie oryginalne - obie przywiezione z misji - jedna z Karbalii - druga nie wiem, za parę miesięcy gość od którego brałem wróci z misji - przed wyjazdem ugadałem sie z nim żeby przywiózł oryginalnych ile sie da - wrzucę tu na pewno ale to parę miechów co najmniej.
W Polsce oryginalnej nie widziałem - znaczy raz w ciucholandzie ale to sam do końca nie jestem pewien - albo oryginał albo zajebista podróbka.
« Ostatnia zmiana: 05-09-2007, 00:31:42 wysłane przez Blacha » Zapisane

... wypijmy za wojnę ...
MaC
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Świebodzin - koniec świata

Homo viator

Ignoruj
« Odpowiedz #33 : 05-09-2007, 01:18:38 »

Jak by co też piszę się na oryginalną kefiję Język . Ktoś na reconie chwalił sie kiedyś, że miał dostęp do nich.
ov_Darkness
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: Festung Warschau

kocham noże(m)

Ignoruj
« Odpowiedz #34 : 05-09-2007, 02:05:51 »

Ja nie narzekam na moją. Wiem, ze podróba, ale dzięki temu że jest gruba to zajebiście grzeje. Poza tym do munduru pasuje, bo zielona.
Macałem inne, z oryginałami włącznie, jakby były oliwkowe/piaskowe, to by było zajebiście!

Co nie zmienia faktu, że też oryginałkę chętnie przechwycę, a jeszcze chętniej czarną :] (widział ktoś taką?)

http://www.allegro.pl/item230230206_arafatka_arafatki_pentagram_skull_p5_punk_emo_goth.html ta jest kozacka (specjalnie dla Blaszanego Mrugnięcie )

A'propos: wie ktoś, jak się nazywa taki czarny pierścień do przytrzymywania arafatki i gdzie go dostać?
« Ostatnia zmiana: 05-09-2007, 02:12:50 wysłane przez ov_Darkness » Zapisane

Silly monkeys give them thumbs they forge a blade...

I never wanted to be different. I just wanted to be me.
8.5/20

taktyczne fanty Wujka Darkness'a
KrzysT
Aktywny użytkownik

weirdo

Ignoruj
« Odpowiedz #35 : 05-09-2007, 09:05:54 »

Uuuu niezła cena... bo w Horyzoncie są za... http://www.e-horyzont.pl/site/?mod=offers&kat=&prod=2562

Oglądałem te w Horyzoncie. Oglądałem w Decathlonach. Według mnie do oryginału nie ma startu. No niestety, za markę czasem warto zapłacić, zwłaszcza, że po ponoszeniu tego parę miesięcy dochodzi się do wniosku, że to było bardzo dobrze wydane pięć dych Mrugnięcie
Trkz, będzie przepuszczać. Z rozciąganiem nie wiem, Buff jest dość elastyczny, ale z tym stanikiem to chyba tylko reklamówka. Zawsze możecie przetestować Mrugnięcie

Buff knives... hm Mrugnięcie Niby po co mi kolejny, ale jakby był w fajnym kolorze Mrugnięcie A Alpio są sprawni i bardzo sympatyczni, ja każdemu polecam. Mam tam dożywotnią zniżkę Język
_domestos_
Opinii: (5)
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Nekla

Szalony Czarnowołgista

Ignoruj
« Odpowiedz #36 : 05-09-2007, 09:21:16 »

Dark - ja znam pod haslem igal, ponoc agal i egal tez funcjonuje. Kumpele mi przywiozły z izraela - ale jakies turystyczne chyba, po dwu tygodniach zaczał schodzić ten czarny oplot i wychodzi sznurek ze srodka. Ale dzynks fajny :]

Jakby co - na oryginalna sie pisze tez Uśmiech Mi sie udało kiedyś na allegro wyrwac, ponoć z libanu. Nie wierzyłem. Rok temu w Wybiorczej byl artykul o Hezbollahu - tez mieli takie, z tym wzorkiem w "jodełke" :] I faktycznie - zima, lato, wiosna czy jesień - zawsze była git, zawsze uniwersalna, latem spokojnie mozna było w niej chodzic. Ale podarłą sie tu i owdzie Mrugnięcie. W tej, co mam teraz - juz w maju masakra była, zima po 5 minutach mokra. :\
« Ostatnia zmiana: 05-09-2007, 12:20:28 wysłane przez _domestos_ » Zapisane

"Ważne, żebyśmi zdrowi byli" ;-)
Okruch
Opinii: (3)
Zaawansowany użytkownik

Miejsce pobytu: C.K. Miasto Tarnów

Bo do tanka trzeba czworga

Ignoruj
« Odpowiedz #37 : 05-09-2007, 09:55:57 »

jedyny ratunek w tym płynie przeciw parowaniu. Testowałes na zwykłe okulary ?
Tak, ale fizyki nie oszukasz - nie powstrzymasz parowania na 100%, możesz je tylko zmniejszyć.

Głowy do góry, przyjaciele (Robespierre)
Palenie szkodzi zdrowiu (Joanna D`Arc)
Mad Max - czy to jeszcze fikcja?

buzz
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Płaza (obok tego ;) Chrzanowa / małopolska)

bydle niedobre

Ignoruj
« Odpowiedz #38 : 05-09-2007, 10:09:46 »

Kontynuując OT - Blaszany jak będzie dało radę to zaklep jedną arafaciochę dla mnie Uśmiech

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
Esthan
Aktywny użytkownik

Miejsce pobytu: Gliwice

Science of silence

Ignoruj
« Odpowiedz #39 : 05-09-2007, 10:21:20 »

Ciekawy gadżet.

Może się zaopatrzę w taki :]

Niebo musi być pełne bullterrierów.
trkz
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #40 : 05-09-2007, 12:21:51 »

to jak juz lecimy off-topem...  Chichot

Macie moze jakis namiar na arafatki najbardziej ZBLIZONE do oryginału ? allegro, albo jakis sklep netowy ? to co ja mam to jakis badziew jest... jak teraz mierze to nawet nie jest w formie kwadratu [ chyba ze sie tak dziwnie rozciagneła przez 1,5 roku. ].

Blacha, jakie masz wymiary tej arafatki ?

na oryginał tez sie oczywiscie pisze :-)

V
trkz
wielki flutek
Użytkownik
**

Ignoruj
« Odpowiedz #41 : 05-09-2007, 18:10:28 »

to ja na chwile wrcam do tematu: ten buff jest gdzieś do kupienia w wersji w jednym kolorze (czarny, jakis piaskowy, szary)?
trkz
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #42 : 05-09-2007, 18:51:59 »

np. tu:  http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53048904-53010001__PZTA_2.html

V
trkz
porcelanowy
Opinii: (6)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #43 : 07-03-2010, 21:44:02 »

POwitoł
Zakupiłem gadżeta to podbiję temat Uśmiech

Znudzony docinkami znajomych nt. emo Mrugnięcie i w sumie znudzony i zmęczony arafatkami zażyczyłem sobie od Żony buffa.
Model podstawowy kupiony w krakowskim grappa.pl. , wzór czarny nie do końca taktyczny Mrugnięcie
http://img40.imageshack.us/img40/3260/img5398j.jpg
Buff.

Po pierwszym weekendzie używania:
- luźny - zsuwa mi się z gęby i ucieka pod kurtkę; na brodzie muszę co rusz poprawiać, z tyłu karku po jakimś czasie nawet mi się nie chciało. Trzeba zahaczyć o uszy Mrugnięcie
- zimny - złożony na dwa przy temperaturach z okolicy -2 stopni i lekkim (taki, że czuć że jest) wietrze broda mi marzła, a na szyi czasem czuć było wiar;
+ sama idea mi się podoba (choć według mnie arafatka bardziej uniwersalna). Przy arafatce nie mogę dopiąć kurtki hardshelowej do końca zamka. Tu nie ma problemu.
+ za wzornictwo Uśmiech Większość do mnie nie trafia, ale owce akurat mi się podobają Uśmiech

U mnie na tą pogodę niestety nietrafiony "zakup". Nie spodziewałem się wielkiego grzania (w końcu to dosyć cienka szmatka) ale no kuźwa mogło być lepiej. Spróbuję zrobić zaszywkę żeby mi przynajmniej z ryja za bardzo nie leciała i szmatka będzie na wiosnę/lato/jesień. Na przyszłą zimę może uda mi się skombinować trochę power stretchu i sklecić sobie takiego kondoma we własnym zakresie. Te zimowe z paskiem polarowym do mnie nie przemawiają - już trochę zbyt obszerne i pod kołnierz kurtki trudno mi upchnąć. Jeśli znajdę gdzies w Kraq to obadam jeszcze recon wrapa, a jak się uda to cyclone buffa (ale cena...).

Czy ktoś ma buffa z merynosa? Jak z trzymaniem ciepła w stosunku do zwykłego i jak z jego szerokością/elastycznością?

porcelanowy/Rafał: boso, ale w ostrogach
Co miałem, mam i będę miał... i co robię    :shades:
ordo
Opinii: (3)
Ekspert

Ignoruj
« Odpowiedz #44 : 07-03-2010, 22:37:11 »

To tu też Ci odpowiem  Duży uśmiech
Recona noszę w sumie bez przerwy, latem zdejmuję tylko, mi się sprawdza - mocno indywidualna sprawa.

O buffie z merynosa pisał Vick (od grappy) na swoim blogu, może coś Ci się przyda - poszukaj.
Jak PS, to Kanfor miał chyba takie coś i jeszcze ze ściagaczem, to by nie zjeżdzało.
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 Ostatnia +   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: