|
« : 03-09-2007, 17:05:25 » |
|
witam !
Szukam czegoś, co może być używane jako maska na usta i twarz, chroniąca od kurzu itd. Cały 'myk' polega na tym, ze nosze okulary i cokolwiek bym nie założył po paru oddechach mam zaparowane bryle. Próbowałem już z arafatką, bandamką i jakimś badziewnym, właśnie Buff'o podobnym czymś, tyle, że z cienkiej bawełny. wszystko o przysłowiowy kant potłuc... Jeżdżę DH, i problem błota w ustach, piasku w nosie czy tez łykania owadów rożnej maści zaczyna mnie drażnić... Podobno buff może sie sprawdzić, dzięki tej całej mikrofibrze, która nie pozwala sie osadzić wilgoci w okolicy ust i trwale przylega pod oczami chroniąc przed parowaniem. Problem polega na tym, ze te ostatnie informacje pochodzą ze strony producenta, wiec chciałbym je skonfrontować z opinią jakiegoś użytkownika :-)
Druga sprawa... jak z rozciągliwością tej szmatki ? Moja dziewczyna jak zobaczyła zdjęcia Buffa używanego jako biustonosz [ top ?! nie wiem... ] strasznie sie na niego nakręciła, ale właśnie.. nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Po noszeniu w ten sposób przez 3,4 godziny na plaży buff wróci do poprzedniego kształtu ? bo naprawde sporo musiałoby się rozciągnąć... :-)
pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
V trkz
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 03-09-2007, 17:18:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możemy wybierać tego, co zobaczymy, ale to, co widzimy, staje się rzeczywistością w świecie materialnym, przynajmniej wtedy, kiedy na to patrzymy. Gdy przestaniemy obserwować, wtedy, oczywiście, świat może ponownie wejść w swój charakterystyczny zbiór stanów mieszanych.
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 03-09-2007, 18:00:55 » |
|
Znajomy zakupił coś podobnego w Zakopcu, w sklepie dooobrze wyposażonym w rzeczy wsponaczkowe, afair w cenie koło 60-70 pln. Baardzo rozciągliwe, używał w charakterze bandany, chwalił. Szczegóły postaram się ustalić jutro.
|
|
|
|
|
|
-- Piotr aka Cypis 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 03-09-2007, 18:35:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 03-09-2007, 18:37:31 » |
|
oooo szukałem kiedyś czegoś takiego tylko czemu takie posrane wzorki? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 03-09-2007, 18:42:49 » |
|
dlatego wolę arafatkę :]
|
|
|
|
|
|
Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia KNAKiŁ KKK - Kelly Kettle Klan CZUJ-DYM!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 03-09-2007, 18:45:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
. . . . No w końcu będzie spokój 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 03-09-2007, 18:46:24 » |
|
za 10 zł mogę kupić, więcej nie dam  no dobra, a jest to na tyle grube, żeby zastąpić lekki szalik?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 03-09-2007, 18:49:02 » |
|
Spokojnie da rade
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 03-09-2007, 18:50:00 » |
|
pozatym są jeszcze ocieplane o ile mi wiadomo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 03-09-2007, 18:53:02 » |
|
przepraszam że post po poście ale ważne http://buff.alpio.pl/moÂżesz-wÂłasny-i-10.html może zrobimy coś takiego?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 03-09-2007, 18:55:37 » |
|
Jest bardzo cienkie, elastyczne, potrafi trochę złapac smrodek. Najlepsze nakrycie głowy, jakie jestem sobie w stanie wyobrazić. Używam Buffów od 12 lat chyba... Dla zmarźluchów są wersje z polartecu 100 i thermal pro, istnieją też coolmaxowe z filtrem UV. Buff knives.pl -jestem za!!! 8D Podejmuje się koordynować, kupowałem już w Alpio - są szybcy i sprawni POLECAM!  Oczywiście mówię o oryginalnym Buffie, a nie o gównianych chińskich podróbach  Popytajcie się Qlfiego, on też maniak Buffa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 03-09-2007, 18:56:34 » |
|
Powiem tak: używałem tego czegoś przez chwilę w górach (latem). Fajnie izolowało od zimna, jednocześnie nie grzało zbyt mocno. Ja się przekonałem, prędzej czy później sobie sprawie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 03-09-2007, 19:03:31 » |
|
ok panowie, ale wracając do pytania. jak załoze takiego buffa na twarz zakrywając usta i nos to podczas wiekszego wysiłku mikrofibra bedzie przepuszczać wilgoć, czy wszystko bedzie szło do góry, na okulary ?
|
|
|
|
|
|
V trkz
|
|
|
|